Androidworld
Androidworld
De Nexus 7, de allereerste Nexustablet van Google, zal vanaf morgen in Nederland te koop zijn. Deze 7 inch quad-core tablet beschikt over de laatste versie van het Androidbesturingssysteem (Android 4.1), is gefabriceerd door ASUS en is te koop voor €249 in Nederland.

Nexus 7

De Nexus 7 is een Androidtablet uitgebracht door Google die een pure Androidervaring zal leveren. Deze pure Androidervaring wordt door Google ook nagestreefd bij alle Nexusapparaten en willen hiermee ook de nieuwe standaard zetten voor toekomstige apparaten. De Nexus 7 is de eerste tablet die Google zelf uitbrengt, deze keer in samenwerking met fabrikant ASUS. Meer informatie over Nexus-apparaten is terug te vinden in onze uitgebreide special. We zagen al dat de Nexus 7 vanaf vandaag officieel te koop is in Duitsland, Frankrijk en Spanje, maar ook Nederland wordt daar morgen dus aan toegevoegd. In de Verenigde Staten en Engeland is de Nexus 7 aan te schaffen via de Google Play Store, in Nederland is dat niet mogelijk en wordt deze dan ook uitgebracht door fabrikant ASUS die we kennen van een aantal succesvolle Androidtablets.

Content

De Nexus 7 is een tablet die onder andere gericht is op content zoals boeken, films en muziek. Helaas zijn deze in Nederland nog niet beschikbaar in de Google Play Store, hetgeen natuurlijk erg jammer is. Niet alleen voor de Nexus 7, maar ook voor andere tablets en smartphones. Zodra deze beschikbaar zijn in Nederland is het dus mogelijk naast apps en games, ook boeken, films en muziek tegen betaling te downloaden uit de Google Play Store zoals we die nu kennen. Er is wel een manier om deze in Nederland te gebruiken, maar daar heb je roottoegang en enige technische kennis voor nodig.

Beschikbaarheid

De Nexus 7 is te koop voor een adviesprijs van € 249, waar je een quad-core, 7 inch-tablet voor krijgt. We zijn de tablet in ieder geval al tegengekomen in het krantje van de Mediamarkt, waar de tablet vanaf morgen te koop zal zijn. Op de redactie van Androidworld behoort de Nexus 7 inmiddels tot de standaarduitrusting van een aantal auteurs. We hebben er, in juli, reeds een review over geschreven, wellicht interessant om te lezen als je nog twijfelt of je er één wilt bestellen. Tip: Marc
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 6P.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties