Androidworld
Androidworld
Gisteren was Nexus 7-dag op Androidworld, we hebben een aantal lezersvragen beantwoord en een minireview gepubliceerd inclusief video. Het was tot die tijd nog onbekend wanneer de Nexus 7 naar Nederland zou komen, maar volgens Bright zal het apparaat vanaf september te koop zijn. Het is nog niet bekend of de tablet ook onder de naam Nexus 7 op de Nederlandse markt zal komen, maar dat lijkt wel waarschijnlijk.

Nexus 7

De Nexus 7 beschikt over een quad-core chipset en heeft een scherm met een grootte van 7 inch. De tablet is voorzien van de onlangs geïntroduceerde Androidversie Jelly Bean (Android 4.1) en geeft dit alles weer op een HD-scherm met een resolutie van 1280x800 en heeft een pixeldichtheid van 216 pixels per inch. Onder andere de combinatie van specificaties en de bijbehorende prijs (in de VS $199 voor 8GB en $ 249 voor 16GB) geeft deze tablet een goede prijs-kwaliteit-verhouding. De Nederlandse verkoopprijs zal € 250,- bedragen voor het 16GB-model, de 8GB-versie zal niet verkocht gaan worden.

Nexus 7 in Nederland

Niet Google, maar ASUS, de fabrikant van de Nexus 7, zal de tablet op de Nederlandse markt brengen. Alleen de 16 GB-versie van de Nexus 7 zal verschijnen en een prijs krijgen van € 250,-, de 8 GB-versie zal niet te koop zijn aldus de bron van Bright. De tablet zal onder andere verkocht worden via de grote winkelketens. In de Verenigde Staten wordt de tablet direct door Google verkocht via de Google Play Store, maar ook door ASUS via verschillende grote winkelketens. Het lijkt er dus op dat de online tablet- en smartphonewinkel van Google, Play Store Devices, voorlopig nog niet wordt gelanceerd in Nederland. Als de producten als de Galaxy Nexus en Nexus 7 wél via andere kanalen te koop zijn, hoeft dat geen probleem te vormen. Via: Bright
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties