Androidworld
Androidworld
06 juli 2012 08:47 uur
Gisteren was Nexus 7-dag op Androidworld, we hebben een aantal lezersvragen beantwoord en een minireview gepubliceerd inclusief video. Het was tot die tijd nog onbekend wanneer de Nexus 7 naar Nederland zou komen, maar volgens Bright zal het apparaat vanaf september te koop zijn. Het is nog niet bekend of de tablet ook onder de naam Nexus 7 op de Nederlandse markt zal komen, maar dat lijkt wel waarschijnlijk.

Nexus 7

De Nexus 7 beschikt over een quad-core chipset en heeft een scherm met een grootte van 7 inch. De tablet is voorzien van de onlangs geïntroduceerde Androidversie Jelly Bean (Android 4.1) en geeft dit alles weer op een HD-scherm met een resolutie van 1280x800 en heeft een pixeldichtheid van 216 pixels per inch. Onder andere de combinatie van specificaties en de bijbehorende prijs (in de VS $199 voor 8GB en $ 249 voor 16GB) geeft deze tablet een goede prijs-kwaliteit-verhouding. De Nederlandse verkoopprijs zal € 250,- bedragen voor het 16GB-model, de 8GB-versie zal niet verkocht gaan worden.

Nexus 7 in Nederland

Niet Google, maar ASUS, de fabrikant van de Nexus 7, zal de tablet op de Nederlandse markt brengen. Alleen de 16 GB-versie van de Nexus 7 zal verschijnen en een prijs krijgen van € 250,-, de 8 GB-versie zal niet te koop zijn aldus de bron van Bright. De tablet zal onder andere verkocht worden via de grote winkelketens. In de Verenigde Staten wordt de tablet direct door Google verkocht via de Google Play Store, maar ook door ASUS via verschillende grote winkelketens. Het lijkt er dus op dat de online tablet- en smartphonewinkel van Google, Play Store Devices, voorlopig nog niet wordt gelanceerd in Nederland. Als de producten als de Galaxy Nexus en Nexus 7 wél via andere kanalen te koop zijn, hoeft dat geen probleem te vormen. Via: Bright
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • BozeVogel

  Ik denk er nog over...

  • willian40

   jammer, ik had gehoopt dat de 8GB versie te koop was voor ongerekend 170,00 ,maar 250,00 is nog steeds een goede prijs!

   • Wil wil Wel

    Je moet tegenwoordig blij zijn als de prijs in US dollars ook de prijs in euro's wordt. Dat zou dan 200,- voor de 8GB versie zijn.

    Ik zou het een ontzettende blunder vinden als ze die 8GB versie in Nederland niet (voor 200,-) zouden leveren. Niet iedereen heeft die 16GB nodig, velen gebruiken immers ook clouddiensten. Voor 200 euro zou je dan een apparaat met flinke specs hebben, waardoor zowat iedereen de budget-tablets links zou laten liggen. Maak je de goedkoopste echter 250,- , dan is voor veel mensen de stap misschien net wel te groot.

    Wat mij waarschijnlijk lijkt is dat ze eerst met de 16GB komen, omdat ook dat natuurlijk ook een scherpe prijs is. Velen zullen zo'n ding kopen, en ze pakken daar veel meer marge op dan op een 8GB. Voor die 8GB extra betaalt de fabrikant bij lange na geen 50 euro extra aan inkoop, dat is op een paar euro na simpelweg pure extra winst.

    Zodra (of áls) de verkoop daarvan wat afvlakt zullen ze misschien met een 8GB versie komen voor 200 euro. Die roomt dan voor een groot deel de markt van goedkope tablets af, maar zal per apparaat minder winst opleveren.

   • Thomas

    Bedenk dat je effectief minder ruimte overhebt: de 8 GB versie heeft 5.8 GB vrij, de 16 GB versie heeft 12.8.

  • Sean

   Belachelijk dat ze ten opzichte van de US de prijs gewoon 80 euro verhogen en wij er ook nog is minder opties voor terug krijgen.... Ik haak denk ik af nu

   • Sas

    Rekenen is moeilijk hé?
    8GB model = 190USD = 160EUR
    16GB model = 249USD = 201EUR

    Gezien ze alleen het 16GB model in NLD gaan verkopen voor 250EUR is er dus sprake van een verhoging van 49EUR ..

    Waar haal jij die 80 vandaan?

   • Jur

    Meh. Het is heel gebruikelijk dat USD en EUR gewoon 1-op-1 worden omgerekend. Zoals je hier dus ook ziet.

   • mygain

    Wees blij zou ik zeggen, normaal kost het in US goedkoper in dollars dan hier in euros! ($200 is dan meestal €250 opeens)

  • Bastiaan

   Via een ander circuit bestellen. Misschien in september via Amazon.nl. Ik zou voor de 16GB gaan ivm niet aanwezig zijn van SD-slot.

   • Joep

    Volgens mijn is het ook mogelijk om de nexus 7 direct van Google te kopen in De play store. Dan is het 8gb versie wel beschikbaar voor +- 160 euro maar waarschijnlijk wel met verzend kosten. Mooi ding in ieder geval maar wacht toch nog even om te kijken of er nog een 10 inch uit gaat komen.

    • Bart

     Hoe was je van plan dat te doen dan? Je krijgt in ons land namelijk geen toegang tot Google Play Store Devices. Het zou ook erg vreemd zijn als dat wel kon, aangezien Google moet verdienen op het verkopen van content (iets wat in Nederland niet kan).

    • willian40

     Dan zal je nog nog even moeten wachten google device's komt pas later in NL + dat de advies van tablets hoger uitvalt dan de goedkoopste site of winkel waar een tablet te koop is! Neem nou de galaxy tab 2 7.0 WiFi de advies prijs was 300 euro maar die is nu op sommige sites te koop voor 220 euro ik verwacht dus dat ik de galaxy tab 2 7.0 later voor 170,00 kan ophalen uit de winkel gewoon 3 maanden wachten en de nexus 7 is goedkoper!

   • Jelmer

    Wat ik dacht: gewoon de $ voor de € inwisselen. Jammer. Desondanks is het nog een prima prijs voor deze tablet. De 8GB wilde ik waarschijnlijk toch niet hebben, dus dat is ook niet zo erg. Iemand een idee waarom ze eigenlijk duurder worden in andere landen?

    • quintin

     Ik heb ergens gelezen dat dat is omdat de prijs in Amerika voor belasting e.d.is. de prijs in Nederland is al na belastingen. Het zou komen doordat in Amerika elke staat een ander belasting tarief zou mogen heffen. Of het klopt....?!

    • Vincent

     249 dollar of 250 euro maakt niet zo veel uit de euro is toch niks meer waard

   • Arnold

    Hmm das wel een redelijk groot prijsverschil.. (na omrekening ruim 80 euro verschil) Inderdaad maar in Amerika bestellen, maar ik wacht nog even de surface van Microsoft af, dat lijkt mij ook geen verkeerd apparaat.

    • MDS

     Hoe reken jij dit om? Bij mijn weten is 250 dollar (voor de 16GB-versie) 200 euro, dus een kleine 50 euro erbij ipv 80.

     Dit was ook van in het begin verwacht, en de prijs in Groot-Brittannië was ook al bekend en stond op 200 pond voor de 16GB-versie.

   • Robert

    Jammer van deze tablet vind ik de niet-standaard resolutie van 1200x800. 1280x720 wordt veel vaker gebruikt in tablets/smartphones/films.
    Er moeten dan altijd weer compromissen gesloten worden in de lengte of in de breedte. Met als gevolg zwarte balken of uitgerekte/gekrompen beelden waarbij vervaging v/h beeld optreedt en kans is op vervorming van beeldverhouding (te plat of te langgerekt beeld).

    • Sander

     De resolutie is 1280x800. Die wordt het meeste gebruikt in Androidtablets. Die extra 80 pixels zijn ingeruimd voor de knoppenbalk onderaan het scherm.

   • de vreemdeling

    Dollars een op een omzetten in euro's kan al jaren niet, als het al ooit kon. De prijzen in de VS zijn meestal zonder stad en invoerrechten. Tel je die er voor ons land bij op, dan kloppen de euro prijzen, in dit geval voor een 16gb versie van 199 dollar naar 250 euro meestal wel redelijk. De BTW is al ongeveer goed voor de wisselkoers en de bijkomende kosten voor de extra 50 euro.
    Google mag echter wel haast maken met het beschikbaar maken van hun hele store..

    • Sean

     Voor 250 euro heb je de 8GB en niet de 16GB :) Vindt 8 net te weinig daar kan je amper wat mee

    • Sas

     @ Sean:
     Lezen kun je ook al niet?
     Er staat: "Alleen de 16 GB-versie van de Nexus 7 zal verschijnen en een prijs krijgen van € 250,-, de 8 GB-versie zal niet te koop zijn aldus de bron van Bright."

    • Sean

     Haha damn gaat lekker zo he, was nog vroeg laten we dat maar zeggen. Ik las het ff vluchtig en ging uit van de 8GB en zag iemand het over 80 euro verschil hebben. Zie dat alleen niet meer staan :S gelukkig inmiddels wat koffie op en weekend in zicht

   • Django

    Nadelen van kopen in buitenland? Behalve dan de garantie.
    Ik woon in NL

    • PsycoHero

     Als Asus de tablet op de markt brengt, wie is straks dan verantwoordelijk voor de software en updates?? Ik hoop niet dat Asus de gelegenheid aangrijpt om eigen aanpassingen te gaan doen aan de Android versie...

    • KoalaBear

     Aii. Voor meer als € 200 ga ik er niet over nadenken. Maar misschien als de Nexus 10 er komt, die zal dan ook meer kosten, maar dan krijg je ook een groter scherm.

    • Brayn

     Ik ken iemand die nu op vakantie is in US. Zitten er voor mij in Nederland nog nadelen aan qua updates, taal etc als ik deze tablet mee laat nemen uit US?? Of maak dit helemaal niets uit??

     • Stijn

      volgens mij maakt dit niet veel verschil, taal kun je gewoon instellen. Het enige nadeel is de oplader, aangezien ze in Murica andere stopcontacten hebben.

    • DrO

     Je moet Amerikaanse prijzen met Europese belastingvrije prijzen vergelijken, aangezien Noordamerikaanse prijzen altijd zonder belasting gepresenteerd worden. Toch weer 20% verschil verklaard. Verder wil Google geen winst op de Nexus 7 maken, maar in Nederland willen de verkopers wel geld ermee verdienen.

     • Flotser

      Een hoop mensen hier kunnen die € 250 beter uitgeven om te leren lezen en rekenen...

     • Vinnix

      veel mensen vegeten de bijna altijd prijsvermeldingen in de USA die bijna altijd exclusie btw zijn. bijvoorbeeld 240usd = 201eu x 1.19 = 239eu komt in de beurt van 250 eu hier in NL.

      • alexx

       Als ik de 8gb versie in New York koop (via iemand die daar woont), wat kost ie dan? Hoeveel tax betaal je daar dan?

       • Dorank

        Is het niet zinniger om de persoon aldaar te vragen wat ie kost!

       • Vinnix

        Ik vind het btw bedrag voor de VS hierin niet belangerijk. Dat wordt per staat/land toch anders en dus niet eerlijk om dit aan te rekenen bij een bedrijf; die heeft daar geen macht over. Het komt erop neer dat men overal ongeveer hetzelfde betaalt voor dit product; exclusief btw/vat

        Bij auto's, benzine, sigaretten e.d. is dit phenomeen vele malen erger zodra we over de belasting hebben.

        Wordt dus niet boos op de bedrijven, maar op de politici/systeem. Google en andere grote multinationals betalen relatief nihil aan belasting in Nederland. Om dat te compenseren moet Jan Modaal de gaten in de begrotingen op vullen. It's not fair, it's the truth! :)

       • alexx

        VAT (BTW) in New York is 13%. Wellicht komen er ook nog bezorgkosten bij.

      • Ruben

       Wie kan mij vertellen of het wel een meerwaarde heeft om dit ding te komen zonder de facaliteiten van google die je niet kan gebruiken ??

       • Jordy Kroeze

        Even gekeken en 199$ is niet duur, ongerekend 161,81€ dus voor een 175€ zou ik hem zo willen ophalen.
        Blijkt dat ze de 8GB niet gaan verkopen in nederland, en de 16GB overpriced is.

        Jammer, dan maar wachten tot de 16GB goedkoper word of een ander bedrijf ook zoiets gaat maken.
        Was Asus zelf ook niet bezig met een tablet?