Androidworld
Androidworld
Gisteren zagen we al dat de Nexus 4 en Nexus 10 een update hebben gekregen naar Android 4.2.1. Hierin worden een aantal kleine bugs opgelost, waaronder het ontbreken van de mogelijkheid om verjaardagen in december toe te voegen in de People-app.

Android 4.2.1

Android 4.2 is nog maar net beschikbaar en de eerste update wordt alweer uitgerold met hierin in ieder geval een oplossing voor de 'decemberbug'. We zagen eerder dat het niet mogelijk was om bijvoorbeeld verjaardagen in december toe te voegen in de 'Personen-app'. Dit probleem is in ieder geval verholpen in Android 4.2.1. Daarnaast zullen er naar alle waarschijnlijkheid nog een aantal kleine bugs verholpen zijn. Het betreft een relatief kleine update van 1,1 MB.

Nexus 7

De Nexus 7 is in juni uitgebracht en sindsdien nog erg populair. Zo populair zelfs dat de Nexus 7 op dit moment heel slecht verkrijgbaar is in Nederland. De reden hiervoor is dat de Nexus 7 een prima prijs- kwaliteitverhouding heeft, voor €250 heb je een toptablet met erg goede specificaties. Het handmatig installeren van de update is ook een mogelijkheid. Hiervoor volg je dezelfde stappen als hier beschreven voor de update naar Android 4.2, maar dan met dit upgrade-bestand van de Google-servers.

Beschikbaarheid

De Android 4.2.1-update wordt Over The Air (OTA) aangeboden en je hoeft dus niets te doen om deze te installeren. De melding verschijnt vanzelf op je scherm, of je kunt handmatig controleren op nieuwe updates vanuit het instellingen-menu. Wanneer de update ook voor de Galaxy Nexus beschikbaar komt, is ons niet bekend. De Amerikaanse variant van de Galaxy Nexus heeft inmiddels de update wel gekregen. De vorige keer duurde het enkele dagen voordat de internationale variant aan de beurt was.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Beste aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015)

Bekijk alle aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015).

Reacties

Bezig met laden van reacties