Androidworld
Androidworld
12 oktober 2012 19:11 uur
Het kan maar niet op met de Nexusgeruchten de laatste tijd, nu komt de Nexus 10 weer voorbij. Deze grote broer van de Nexus 7 valt vooral op door de schermresolutie op waar deze tablet over beschikt volgens de geruchten. Dezelfde bron die deze geruchten naar buiten bracht, geeft nu aan dat de tablet 'pas' in de eerste helft van 2013 op de markt komt.

Nexus 10

Het was niet lang na de introductie van de Nexus 7 dat de eerste geruchten omtrent de Nexus 10 opdoken. Het is een logische vervolgstap van Google om een groter (10 inch) Nexus-apparaat op de markt te brengen, vooral omdat er simpelweg veel vraag naar is van gebruikers. Veel weten we nog niet over de eventuele Nexus 10, maar de geruchten van vandaag spreken over een scherm met een resolutie van een indrukwekkende 2560×1600 pixels. Dit zou meer zijn dan de ‘nieuwe iPad’ die onder andere geroemd wordt door zijn Retina-scherm, een marketingterm voor een LCD-scherm met een hoge resolutie.

2013

De Nexus 10 zal pas in de eerste helft van 2013 op de markt komen aldus de bron op CNet. Het is natuurlijk ook een flinke uitdaging voor Samsung, die de partner wordt van de Nexus 10, om een 2560x1600 pixels in een 10 inch-scherm te passen. Wij hopen in op korte termijn in ieder geval meer details over deze veel besproken tablet te zien. Via CNet
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • michael

  als hij dit keer de mogelijkheid heeft om er een SD slot erin te plaatsen koop ik hem wel. dit vond ik persoonlijk de grootste flop aan de Nexus 7, ik ben nogal iemand die veel ruimte nodig heeft, en 16gb is voor mij bij lange na niet genoeg :)

 • Koek&Bakker

  Ik heb een Nexus 7 en heb er voor 3 euro een USB on the go kabeltje bijgekocht en steek er nu zo een USB Stick in met al mijn films. En zonder te rooten.

  • vinz3nt

   doe ik ook, zo kan ik supersnel de foto's van mijn camera naar mijn nas kopiëren. Die dingen kosten geen drol op ebay en dealextreme

  • vinz3nt

   je kunt er dan ook een muis en keyboard aan hangen, werkt perfect!

  • Machiel

   Nog tips voor een goede goedkope USB OTG adapters die werken zonder je Nexus 7 te rooten?

   Persoonlijk zie ik er wel wat in straks dan een Nexus 7, Nexus 10 en een Nexus 5(smartphone). Elke met zijn eigen doel.

  • michael

   Dat is natuurlijk ook een optie, maar dan loop je dus wel altijd met een kabel en usb stick rond te slepen. Ik heb zelf de galaxy tab 7 inch en sleep dat ding in mijn binnenzak overal mee naar toe. Daar heb ik in totaal 32gb op zitten. Maar het word tijd voor een nieuwe tablet :)

  • Koekblik

   @Machiel: Even zoeken op Ebay met 'Usb otg nexus 7' en voor ongeveer 3,50 heb je er een. Daarna nog wel de Nexus Media Importer app kopen (ook ongeveer 3,50) waarmee je ongeroot de kabel kan gebruiken. Er zijn ook gratis apps, maar dan moet je je Nexus geroot hebben.

 • rop

  het is gewoon een perfect ding. het enige nadeel dat ik tot nu toe heb ontdekt, is dat ie soms wat last heeft met opstarten. De ene keer gaat het normaal en de andere keer moet je de volume en de aan/uitknop ingedrukt houden

 • caravia_asterix

  als ie pas na nieuwjaar uitkomt is dat wel jammer
  net voor de eindejaar gaan er volgens mij veel tablets gekocht worden als geschenk
  voorlopig blijft de Ipad 3 met 32 Gb en 3G mijn favoriet en kan er nog geen enkele android tablet tegen op
  En ik zou nochtans o zo graag een degelijk Android tablet hebben
  (heb momenteel als GSM de Samsung galaxy Note (versie I) geroot met ICS. en ben zeer tevreden over Android, zou het jammer vinden om naar iOS te moeten overgaan

 • rop

  een Appel met 32Gb en 3G kost bij Appel zelf €711,00. Dat is dus bijna 3x zoveel als een Nexus 7. Die Appel is ook nog eens te groot en 2x te zwaar. Oftewel veel te veel te dus :-)

  • Angelus230

   Ik heb een iPad 2, en geloof me, hij is echt niet groot en niet zwaar. En geen enkele andere tablet is beter. Ik ga een Infinity kopen als 2de tablet, omdat ik Android beter vind, maar ik moet toegeven, de iPad heeft games die enorm qualitatief zijn, en veel meer exclusieves dan Android. Je moet eens weten hoe hard ik me kapot heb genoten van Infinity Blade en andere games die pas na een jaar op Android komen maar bijlange niet zo soepel lopen. Kijk maar naar Spiderman. Op de iPad 2 loopt ie perfect, maar op de Prime die zo krachtig is lagt ie zwaar.

  • Huh?

   Rob, dat is hooguit jouw interpretatie. Ik vind een nexus 7 te klein en elke euro die ik aan een te kleine tablet besteed vind ik weggegooit geld. Het formaat van mijn iPad is voor mij het meest prettige. Voor jou is blijkbaar de 7" van de nexus prettig. Lijkt me geen punt van discussie. Er is ook geen goed en fout. (Behalve als we zouden ruilen, dan zouden 2 mensen een fout formaat hebben)

 • pikkienoga

  Het valt me op dat latente consumenten voor een tablet, veel noten op hun zang hebben. ik wil dit of dat anders zus of zo. Maar is er überhaupt wel behoefte aan zo'n grote vette bakplaat. ik ben geen grote liefhebber van een tablet, maar ben door een dikke korting voor een 7 inch exemplaar gegaan. Dan ook nog eens van het grootste Android merk met de slechtste service. Nu twee weken in bezit en ben van mening dat ik er nu pas helemaal goed over kan oordelen. Het ontbreken van een USB of ze kaart speelt nauwelijks een rol van betekenis. Stream waar ik ook ben vanaf mijn eigen NAS server. Handzaamheid redelijk bij 7 inch. Maar het weegt niet op tegen een smartphone. Voor TV kijken en een e-book gebruik ik het tablet, maar de smartphone staat echt aan top. Die vettigheid is een crime en veeg je niet makkelijk schoon aan je broek. Echt een 10 inch exemplaar is sowieso uit den boze. Dan geef ik de voorkeur aan een MacBook Air. Weegt niet veel meer en dan heb je een toetsenbord er gewoon bij. Dat gedoe met opslagruimte en aansluitingen is ook geen probleem. Een tablet voegt in mijn ogen niet echt veel toe. Hij gaat als het gebruik niet toeneemt gewoon weg. Die aansluitingen zouden er op moeten zitten, maar als je een eigen server hebt, ga je de boel echt niet missen. Neem niet eens de moeite om een adapter aan te schaffen. Die Nexus 7 is gewoon een topper.

  • :Marfram

   Macbook air vergijken met een tablet en dan zeggen dat er een toetdenbord op zit. Hopelijk zit er op jouw tablet een software toetdenbord. En je kan altijd een hardware toetsembord kopen voor je tablet als meneer dit graag wilt.

 • Vincent

  Duurder te lang ik wil hem voor kerst/2013.

  • Vincent

   Jammer geen Asus

   • pieter

    wanner comen ze met SSD HARDE SCHIJVEN IN tabs meer gehuigen N meer FUN 100 gig chill nee hoor ook MP3 SPELERS HEBBEN DAT NIET jammer wil dat wel is zien ALEEN IPOD CLASIC Maar ja geen SSD HARDESCHIJF wel tabs USB chill

   • pikkienoga

    Die grote ruimte SSD schijven en USB is toch helemaal niet nodig. Nog duurder, zwaarder. NAS of Cloud biedt voldoende ruimte om muziek en films te streamen. Ik heb thuis 4 gb opslag en gebruik er maar 1 TB van. Muziek zo'n 700 cd's staan on cloud bij Google. Hoesjes enz. er allemaal bij. Gratis. Wat wil een mens nog meer. In mijn telefoon heb ik nog wel wat muziek staan in geval ik mijn datalimiet ga overschrijden.

    • rop

     @huh? Daar heb je helemaal gelijk in :-)