Androidworld
Androidworld
14 januari 2013 07:11 uur
Wij krijgen met grote regelmaat applicatiereviewverzoeken binnen, vaak van buitenlandse applicaties en games, maar ook steeds meer van Nederlandse bodem. Movie Wallpapers is een voorbeeld daarvan, van Nederlandse makelij en beschikt over ruim 500.000 filmgerelateerde achtergronden.

Movie Wallpapers

Via Movie Wallpapers is het mogelijk door honderdduizenden achtergronden te bladeren die allemaal met films te maken hebben. Deze zijn relatief eenvoudig in te stellen als achtergrond, op te slaan en natuurlijk te delen met vrienden. Daarnaast is er van elke film een kleine beschrijving te vinden en indien beschikbaar is ook de trailer terug te kijken. Het is mogelijk om films te doorzoeken, maar ook populaire, laatste nieuwe en geplande filmreleases zijn te bekijken.

Looks

De applicatie ziet op het eerste gezicht goed uit, maar het lijkt net of het overzicht van de films als 'laag' boven op een andere pagina geopend wordt. Dit heeft waarschijnlijk te maken de keuze van de achtergrond van het geheel (zie screenshots). Ander puntje van kritiek is de 'terug-knop' die bovenin het menu aanwezig is. Deze is ook te zien als je in het hoofdscherm bent, op zich geen ramp, maar als je erop drukt dan doet ververst de homepagina zich als het ware. Dit is overbodig en de knop heeft op zichzelf geen toegevoegde waarde in dit scherm. Naast deze 'schoonheidsfoutjes' is het een prima applicatie die vooral een erg grote (externe) database bevat van films, trailers en natuurlijk wallpapers.

Screenshots

Beschikbaarheid

Movie Wallpapers is te downloaden uit de Google Play Store, gratis met advertenties en betaald voor € 0,86. Deze applicatie is te downloaden uit de Google Play Store door onderstaande QRcodes te scannen of er op te klikken. Gratis
€ 0,86
 
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Dennis

  Op zich leuk denk ik als je dit als achtergrond wil, ik heb zelf 500px daar kies ik iets van natuur achtergrond vind ik mooier.

  • Mark Heinis

   Thanks voor de review, leuk stukje!
   We zullen aan de kritiek punten gaan werken :-)

   • shogun

    Altijd lastig om iets origineels te verzinnen. Origineel is het maar vraag me gelijk af of dit wel het doel bereikt, namelijk het opsmukken van de achtergrond zonder daarbij al te nadrukkelijk aanwezig te willen zijn. Nu wordt het een beetje een homescreen vullende widget als ik zo naar de screenshots kijk. Misschien schat ik de behoefte geheel verkeerd maar voor mij schiet het zijn doel voorbij.

    • Mark Heinis

     Thanks voor de feedback!

     Natuurlijk zijn er veel mensen die alleen maar een rustige / relaxte achtergrond op hun telefoon willen hebben.

     Maar er zijn (gelukkig) ook een heleboel andere film fanaten die maar wat graag even een achtergrondje gebruiken van de film die ze net in de bioscoop gezien hebben..

   • Mark Heinis

    Nieuw promo filmpjes.. wat vinden jullie hier van??
    https://vimeo.com/70395137