Androidworld
Androidworld
Motorola heeft vandaag de Motorola RAZR i aangekondigd, een smartphone met Intel-chip die in oktober naar Europa zal komen. De processor van de RAZR i heeft een kloksnelheid van 2GHz en het toestel heeft een 4,3 inch Super AMOLED-scherm. Van de buitenkant is het toestel identiek aan de Motorola Droid RAZR M, maar dat toestel draait op een dual-core Qualcomm Snapdragon S4-chipset.

Motorola RAZR i

Motorola heeft op de smartphone-markt in Europa nog geen groot aandeel, maar wellicht komt er met de RAZR i verandering in. Deze Androidsmartphone draait op een Intel-chip en heeft een kloksnelheid van 2GHz. De randen rondom het Super AMOLED-scherm zijn minimaal, dus de voorzijde van het toestel bestaat voornamelijk uit het scherm. Het toestel zal draaien op Ice Cream Sandwich (Android 4.0), maar zou snel een update moeten ontvangen naar de laatste Androidversie, Jelly Bean (4.1). Verdere specificaties zijn (binnenkort) op de productpagina van de RAZR i te vinden. De RAZR i heeft een processor met een enkele kern, maar deze kern is wel een stuk sneller dan de huidige processorkernen. De Intel-chipset is gebaseerd op de x86-architectuur, zoals we deze ook van desktop-PC's kennen. Hoe goed de prestaties van de RAZR i precies zijn, is nog even afwachten. We zagen echter al wel eerder benchmarks van een andere smartphone met Intel-chipset en ondanks dat deze een lagere kloksnelheid heeft dan de chipset van de RAZR i, wist het toestel de concurrentie, waaronder de HTC One X, goed bij te kunnen benen.

Video

http://youtu.be/EC6X9azWHuw

Beschikbaarheid

Met de Motorola RAZR i wil de fabrikant die onlangs door Google overgenomen is, de smartphonemarkt veroveren. In combinatie met een aantal toestellen die recent aangekondigd zijn, heeft Motorola natuurlijk een mooi assortiment beschikbaar. De Motorola RAZR i zal in oktober in Europa verkrijgbaar zijn. Over prijzen en eventuele beschikbaarheid in Nederland is nog niets bekend.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties