Androidworld
Androidworld
Je zal wel denken, wat moet ik met die titel hierboven? Eigenlijk dekt het in zijn geheel de lading van de gelijknamige app, Moet ik naar de dokter? Deze app adviseert je namelijk, aan de hand van jouw aanwijzingen, of een bezoekje aan de huisarts nodig is of niet. Dat zou je dan al gauw een zit in de wachtkamer kunnen besparen, of juist een rit naar het ziekenhuis.

Moet ik naar de dokter?

Aan de hand van je sexe en je leeftijd zal de database in de app proberen het juiste advies te geven. Dit voer ja dan ook in als je de app opstart. Tevens vul je de gegevens van je huisarts in. Dan is het eigenlijk een kwestie van een paar stappen doorlopen voordat je bij het advies komt. Eerst geef je aan waar je pijn of een andere kwaal hebt. Vervolgens zul je een aantal vragen voorgeschoteld krijgen waar je ja of nee op moet beantwoorden. Daarna volgt de uitkomst en dit kan dus een advies naar de huisarts betreffen of een 'thuisblijfadvies. Vanuit dit laatste scherm kun je meteen je huisarts bellen. Op basis van je locatie kan de app ook de dichtstbijzijnde huisartsenpost vinden. De app geeft ook aan wat je zelf kunt doen om (minder acute) klachten te verlichten. In het geval van een continu hoesten bijvoorbeeld, zal er hoestprikkelende middelen of hoestdrankjes worden geadviseerd. Wanneer je dan alsnog bloed moet ophoesten, dan wordt er geadviseerd toch naar de huisarts te gaan. De app bevat ook een sectie met antwoorden op veelgestelde vragen, zoals wat te doen wanneer je de anti-conceptiepil bent vergeten en wanneer je 112 moet bellen. Natuurlijk geeft deze app alleen adviezen gebaseerd op de antwoorden die jij geeft. Bij twijfel is een bezoek aan de huisartsenpost zeker niet overbodig.

Screenshots

[galleryold id="121336" link="file" order="DESC" columns="5" exclude="121337, 121355"]

Conclusie

Moet ik naar de dokter? is een eenvoudige app die adviseert bij gezondsheidsklachten. Het is zeker niet zaligmakend, het adviseert alleen. Dit adviseren werkt dan ook prima en je wordt snel van een passend advies voorzien. Voor iedereen is het eigenlijk wel een zeer praktische app die in vele gevallen prima uitkomst kan bieden.
Versie:1.1.0
Omvang/SD-kaart:13 MB/Ja
Prijs:€ 0,79
Getest op:Samsung Galaxy Nexus (4.0.4)
Marketrating:[rating:4.5/5]
Ons eindoordeel:[rating:4/5]
Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties