Androidworld
Androidworld
MIUI is één van de populairste niet-officiële Androidversies, custom ROMs genoemd. Eén van de redenen dat MIUI zo populair is, is dat er heel veel mogelijkheden zijn om de ROM aan te passen. Steeds meer onderdelen van MIUI worden nu ook geschikt gemaakt als los onderdeel, zodat deze ook op de gewone Android draaien. Vanaf vandaag kun je op jouw toestel met Android 2.3 of 4.0 ook het homescherm van MIUI gebruiken in combinatie met het ontgrendelscherm.

MIUI MiHome Launcher

MIUI is een aangepaste Androidversie die ontwikkeld is door het Chinese bedrijf Xiaomi Tech. Aangezien deze versie meer mogelijkheden biedt op verschillende gebieden, zoals de aanpasbaarheid van het uiterlijk, is deze ROM in vrij korte tijd erg populair geworden. Was deze ROM in het begin nog bijna een volledige iPhone-kloon met hier en daar wat Android-functies, ontstijgt deze al sinds een tijdje het niveau van een gewone 'kloon'. Mocht je geen fan zijn van het rommelen met je toestel qua systeemsoftware, maar toch wat meer willen kunnen aanpassen wat thema betreft, dan is MiHome echt een mooie uitkomst. Er zijn inmiddels namelijk duizenden thema's voor MIUI, haar launcher (app waar je andere apps mee opstart) en haar ontgrendelscherm. Het ontgrendelscherm van MIUI, MiLocker, was al een tijdje verkrijgbaar voor niet-MIUI-toestellen. De homeschermvervanger was al een tijdje als testversie verkrijgbaar, maar is nu dus ook in de Google Play Store te vinden. Aangezien MIUI een combinatie is van mogelijkheden van iOS (het besturingssysteem van de iPhone) en van Android, zijn er een aantal dingen anders. Zo is er bijvoorbeeld geen echte launcher, maar staan alle applicaties op één van de homeschermen. Wanneer je het thema van MiHome en het ontgrendelscherm (dat standaard met MiHome wordt meegeleverd) verandert, zul je zien dat ook de achtergronden van je icoontjes veranderen. Dit zorgt er voor dat een thema voor een volledig nieuw uiterlijk kan zorgen, veel meer dan alleen een andere achtergrond voor je homescherm. De thema's voor ontgrendelschermen zijn ook érg mooi en zijn vaak erg mooi geanimeerd. Wat voorbeelden van de thema's kun je in onze screenshots hieronder vinden.

Screenshots

[galleryold id="120250" link="file" orderby="title" exclude="120271"]

Beschikbaarheid

MiHome is geschikt voor Androidsmartphones met Android 2.3 of Android 4.0. Om de gratis applicatie te installeren, klik je op één van de twee onderstaande QRCodes.

Versie voor Android 4.0:

Versie voor Android 2.3:

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties