Androidworld
Androidworld
16 mei 2011 17:11 uur
Tussen al het smartphone-geweld door van onder andere HTC en Samsung, maakt Motorola ook nog altijd smartphones. Ze zijn niet zo populair in Nederland, maar de Droid-serie van Motorola is behoorlijk populair in Amerika. Buiten Amerika staan deze smartphones bekend onder de naam Milestone. Ondertussen is de Milestone 3 alweer in de maak en daarvan zijn nu nieuwe details verschenen.
Milestone 3 De Droid-telefoons van Motorola hebben de populariteit van Android in Amerika flink gevoed. Buiten Amerika doen deze toestellen dat wat minder, maar het neemt niet weg dat het degelijke toestellen zijn. De Milestone-serie, zoals de telefoons buiten Amerika bekend staan, heeft altijd een fysiek toetsenbord, waardoor liefhebbers van zo'n toetsenbord ook aan hun trekken komen.

Uit het bovenstaande benchmark-resultaat zijn enkele nieuwe details naar voren gekomen. De Milestone 3 beschikt uiteraard ook over een fysiek toetsenbord, die weer iets gewijzigd is ten opzichte van het toetsenbord op de Milestone 2. Hoe groot het scherm precies zal zijn is niet duidelijk, maar het lijkt erop dat deze wat groter is geworden ten opzichte van het 3,7 inch scherm van zijn voorganger. Wat wel zeker is, is dat de resolutie van het scherm beter wordt. Het scherm zal een qHD-resolutie hebben, wat neerkomt op 540x960 pixels. Huidige Androidtelefoons hebben over het algemeen een scherm met een resolutie van 480x800 pixels. Naast dat het scherm beter is, is ook de processor beter. Motorola heeft ervoor gekozen om een chip van Texas Instruments in te bouwen, de OMAP 4430. Deze chip beschikt over een dual-core processor van 1GHz. Verder zou het toestel draaien op Android 2.3.3, met daaroverheen Motorola's eigen interface MOTOBLUR. Onderstaande foto is een eerder verschenen foto van de Milestone 3:

Beschikbaarheid

Over de beschikbaarheid van het toestel is nog niks bekend. Wel is het zeer waarschijnlijk dat het toestel eerst in Amerika uitkomt en een tijdje later pas in de rest van de wereld. Het is ook nog niet bekend of het toestel verkocht zal worden in winkels in Nederland, of dat het kopen van een toestel via import moet gebeuren. Bron: Electronista
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Yorick Reuvekamp

Reacties

 • RRRobert

  Tja, dat de Milestone hier niet bijster populair is geworden heeft volgens mij vooral te maken met de slechte beschikbaarheid van de toestellen. Vorig jaar rond deze tijd was ik er serieus naar op zoek, maar uiteindelijk koos ik voor de Desire. Heb ik overigens bepaald geen spijt van gehad, dus de kans dat ik hierna als nog voor een Motorola zou kiezen is vrijwel gereduceerd tot nul.

  • Atheistus

   Het heeft ook te maken met het feit dat Motorola zijn gebruikers behoorlijk in de kou laat staan. Er komen nauwelijks updates uit en als ze uitkomen, is het veel te laat.
   Wees blij met je Desire, want ik heb ze beide hier en de Desire is gewoon een stuk sneller en beter.

 • MXdar [DHD]

  Dat fysieke toetsenbord... Misschien slaat het aan in europa als de Blackberry tieners wat ouder worden :-)

  • Orph

   het lijkt erop alsof Motorola alleen maar CDMA toestellen maakt /wil maken, en af en toe er eentje een GSM-chip geeft. onhandig. Apple pakt dat veel beter aan met een chip van qualcomm, die gsm EN cdma aankan. Qualcomm heeft nog een pareltje, overigens (op stapel). gsm, cdma, LTE en WiMax.

   heb 'm gezien in een FCC aanvraag voor een nieuwe Nokia. dat kreng kan echt op alle netwerken!alle bandbreedtes, en alle netwerk-varianten.

   • Ryan

    @RRRobert

    Had een willekeurige BelCompany binnen gelopen en je had er één ;) Maar inderdaad, de support achteraf niet om naar huis te schrijven, mijn moeder gebruikt mijn Milestone, nu met Froyo, af en toe moet ik even wat voor haar instellen op het toestel, ze doet er amper wat mee en toch is ie rete traag!

    • Heimen Stoffels

     Helaas spreek jij nu over de Milestone 1. De Milestone 2 heeft een 1 GHz-processor aan boord en is supersnel. De 3 gaat dus ook supersnel worden.

   • vaatwastabletje

    htc moet dit toestel ook maken.. zou op me desire hd best een toetsenbord willen

    • Hemelskonijn

     En htc moet een millestone maken omdat jij geen Motorola wil kopen of moet htc een van hun eigen toestellen van toetsenbord gaan voorzien zoals hun G1 of hun Disere Z?, in beide gevallen bullshit als het toestel bevalt wat zal het dan schelen wat voor een merk er op staat?
     Ik vraag mij ook af wat een blackberry generatie is gezien ik nog nooit iemand zonder goed verdienende baan met zo'n kreng heb zien lopen.

    • Ellen

     @ Hemelskonijn, over BlackBerry generatie, dan heb je nog niet goed rondgekeken. Ik zie echt vooral jeugd met een BB rondlopen. En niet met een goed verdienende baan. Juist niet. De (iets oudere) BB schijnt nog stukken goedkoper te zijn dan een Android en zeker dan een iPhone.

    • Heimen Stoffels

     @Vaatwas: Dan koop je een Desire Z. Neenee, laat de Milestone maar aan Motorola over, die kan het het beste maken :)

   • Pieter

    Dit is mogelijkerwijs het android toestel waar ik al tijden op zit te wachten: een android toestel met een fysiek toetsenbord met vijf rijen aan toetsen. Dat heeft als groot voordeel dat je als je cijfers moet intikken, je dat niet via de functie toets hoeft te doen. Daar stoor ik me met mijn huidige desire z en mijn vorige motorola milestone (1) altijd behoorlijk aan.

    Verder schijnt motorola de bootloader te gaan vrijgeven, dus dan krijg je gewoon support van de community, en heb je niet perse motorola nodig. Dus ik kijk reikhalzend uit naar dit toestel!

    • Heimen Stoffels

     Precies. De MS 3 zal een ontgrendelbare bootloader krijgen en Motorola gaat nu harder werken aan sneller updates leveren :)

   • Hemelskonijn

    waarom is in hemelsnaam de funtie van de "terug" knop binnen awreader vervangen door reload? en hoe lang gaat het duren voor jullie dit fixen? wat is de volgende stap zoomen met mijn zoek knop?

    • Heimen Stoffels

     Hopen dat deze snel komt. Zit te twijfelen tussen deze en de Atrix die op 15 juni komt.

     • Heimen Stoffels

      Overigens moet wel vermeld worden dat MotoBlur geheel vernieuwd is op 2.3.3 Enkele screenshots zijn al te zien op de uitgelekte 2.3.3 voor de Defy.