Androidworld
Androidworld
21 december 2010 20:00 uur
Wil je echt even scoren bij je schoonfamilie? Dan moet je deze lichtslang nog even voor de kerst aanschaffen. De iGloLEDset is een door middel van WiFi bestuurbare lichtslang die je bijvoorbeeld in je kerstboom of voor je raam kan hangen. De vijf meter lange buis met 120 lichtjes is in segmenten te verdelen die allemaal onafhankelijk te programmeren zijn in ritme en in kleur. Het besturen en programmeren gaat via de speciaal hiervoor gemaakte Androidapplicatie. Wanneer je versie 1.5 of hoger hebt kun je heel veel leuke patronen en effecten programmeren vanaf je Androidtelefoon. Dat helpt je vast wel door dat saaie kerstdiner heen.

Beschikbaarheid

De iGloLEDset is voor een prijs van $300,- te koop bij onder andere Amazon.com en de website van de fabrikant. De Androidapplicatie zou volgens de officiële website ook al beschikbaar moeten zijn, maar we hebben deze nog niet in de Market kunnen ontdekken. Of de set ook naar Nederland wordt verscheept is ons onduidelijk.

Video

httpv://www.youtube.com/watch?v=ve8I9Ap7cok&feature=player_embedded

Bron: Androidguys

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • Cyw00d

  Gelukkig, hij kost maar 300 dollar

  pfff

  • Michael

   Een losse strip met led van 50cm kost hier in Nederland al 55 euro. Deze kan je met je Android over WiFi besturen en die andere niet. Dus als je 5 meter bestuurbaar via je Android vergelijkt met de standaard die hier te halen valt, dan is het relatief gezien goedkoop.

  • Flozzo

   Zo te zien wordt je beargumentatie genegeerd :)

 • Apieschapie

  300? Haha.. wat denken ze wel niet.. belachelijk!

 • Harold

  Altijd makkelijk zo'n lamp van 300 dollar...

  • I Am Crake

   drie honderd euro? jezus, had een leuk ding geweest voor vijf tientjes maar dan ook alleen voor die 2, 3 demonstraties die je ermee kan geven. toch interessant, lijkt me leuk om binnen een paar jaar met je telefoon de buitenverlichting aan- en uit te kunnen zetten.

   • Gideon

    Dit zijn leuke ontwikkelingen. Ik hoop dat er steeds meer fabrikanten hiermee komen. Bijvoorbeeld je thermostaat besturen via android, je beveiligingssysteem, je garagedeur, je TV, je oven, je koffiesetapparaat. Je smartphone als één universele afstandsbediening voor alles!

    • Ellen

     Sommige dingen die je noemt, zijn met de huidige telefoons niet mogelijk. Ik was me namelijk zelf al een tijdje aan het afvragen waarom er geen TV-afstandsbediening app was. Totdat ik me realiseerde dat dat werkt op infrarood, iets wat (nog) niet in de smartphone zit. (De rest van wat je noemt lijkt me ook niet mogelijk, maar zie ik zelf niet overal het nut van in. ;-) )

    • Drester

     Ik denk dat alle dingen die hij heeft opgenoemd wel kan met de huidige smartphones. Ligt aan de fabrikanten of ze er ook gebruik van maken. Samsung heeft namelijk al een aantal jaren bluetooth tv's

    • icarus1984

     Gideon zoek is op android en domotica heel veel dingen zijn al mogelijk om te besturen mits je genoeg zakgeld hebt.

    • Flyfisher

     Geloof dat ik daar laatst iets over gelezen heb om de tv te bedienen maar dat werkte VIA een apparte ontvanger op de tv! Google tv Kan het schijnbaar wel!! Zelf gebruik ik met een computer xbmc op tv! Werkt ideaal als media center!!

    • Eugene

     Het zit wel in de oudere telefoons. Zoals de N95, N82

    • Gerben

     @ Ellen, er zijn wel afstandsbedieningen voor de tv, voor zover ik weet alleen op de SGS en dan moet je ook nog een tv hebben die op WiFi werkt, bijv. de Samsung LED tv's. ;-)
     Wordt dan wel een duur geintje, maar dat is met alles zo dat mooi en goed is...

   • Bloodyfool2.0

    Dit komt er ook aan binnen 10 jaar. Het werkende concept dan.

    • Michel

     Ben het wel met Michael eens,relatief goedkoop ivm een los stripje, maar ik zie mezelf nog geen 300dollar neerleggen voor een van kleur veranderende ledstrip,ik hou het wel bij me philips living colour ;)

     • Stan

      Dit lijkt me echt weer een typisch geval van leuk voor even, om dan ergens op zolder te verdwijnen.
      ( ik wordt sowieso al erg snel ketsgek
      van al die drukke lichtjes in te volle kerstbomen )

      • Thierry

       @Ellen

       "infrarood, iets wat (nog) niet in de smartphone zit." In mijn oude Nokia 6320 zat het er wel in, maar later werd het niet meer gebruikt omdat infrarood eigenlijk best wel ouderwets is.. dus ik denk niet dat bedrijven het later in smartphones gaan stoppen.

       • Lars

        Ik kan met mijn galaxy s mijn tv wel bedienen. Maar moet je ook een samsung tv uit 2010 hebben.

       • HBP

        Ik kan mijn TV wél uitzetten met m'n Android, punt is alleen dat ik daarna wel weer een nieuwe TV en Desire moet aanschaffen...
        :-b

        • Flyfisher

         Hahaha! :p het Moet allemaal kunnen denk ik! Tv,s hebben tegenwoordig allemaal internet/lan aansluiting alleen moeten ze nog een programma ervoor programmeren ofzo :D gebruik na vanavond waarschijnlijk een pov tablet om men pc/mediacenter te besturen! Mooi groot scherm als afstandsbediening! Plus ondertussen internetten MSN Facebook en wat dan al niet nog meer

        • Ellen

         LOL @ sommige reacties (HBP en ZMOK).
         Interessant dat het eigenlijk wel al kan, maar dan niet via infrarood.
         Zelf denk ik dat ik toch op dit moment liever voor zo'n Logitech all in one afstandsbediening ga, dan om iets aan te schaffen waarmee ik mijn TV, stereo, DVD/HD-recorder en zo met mijn Milestone zou kunnen bedienen.