Androidworld
Androidworld
10 augustus 2012 14:32 uur
Kort geleden schreven wij een bericht dat de LG Optimus 2X en LG Optimus Black geen update zouden krijgen naar Android 4.0, ook wel Ice Cream Sandwich genoemd. LG Benelux heeft toen aangegeven dat het bedrijf nog geen duidelijkheid kon geven of deze update nu wel of niet in Nederland zou verschijnen. Ook op dit moment is er nog geen duidelijkheid over.

Ice Cream Sandwich

Over de update van de LG Optimus 2X en LG Optimus Black hebben we tegenstrijdige verhalen gehoord. Eerst zou er zeker wel een update komen, vervolgens was dit nog niet zeker en werd deze, internationaal gezien, afgeblazen. Ook LG Benelux heeft helaas nog geen duidelijkheid over deze update. Ook via de mail krijgen wij vele vragen binnen over beide toestellen en de update daarvan, des te meer reden om dit Facebook-bericht van LG vandaag te plaatsen.
Tot onze spijt hebben wij op dit moment nog geen duidelijkheid over de update naar de Androidversie Ice Cream Sandwich in de Benelux voor de LG Optimus 2X Speed en de LG Optimus Black. Wij betreuren dit en realiseren ons dat dit vervelend kan zijn voor de gebruikers van deze smartphones. Uiteraard zullen wij hen informeren op het moment dat we meer informatie hebben.

Zoals hier te lezen is heeft LG nog geen duidelijkheid over de Ice Cream Sandwich-update van beide toestellen. De tijd zal ons leren of deze er al dan niet gaat komen.

Tipgevers, bedankt!

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Dennis

  Ik denk het niet en als die komt draait de rest allemaal al Android 5.0 :P

 • Lars

  Verrassing! LG weet weer van niets!

  • Tom Penders

   Heb thuis nog een LG GW500 liggen, na 3 maanden uit te zijn besliste LG deze niet meer te ondersteunen hij zit bovendien boordevol met bugs, sindsdien heb ik LG verbannen en raad ik iedereen ALLES van LG wegens hun slechte service

   • Erwin

    LG gaf mij het zetje om voor een Nexus te kiezen.

   • Melvin

    En dit noemen ze support, ze maken een telefoon en ondersteuning bieden voor updates kan je heel lang op wachten.
    Ben zeer benieuwd hoe dit nu ook met hun vlaggenschip 4xHD gaat worden, wat jammer was dat deze ook al gelijk niet van 4.0.4 voorzien werd, dit werd de Samsung galaxy S3 weer wel.
    Dit bewijst maar weer hoe het met de ondersteuning van LG zit.

    Eigenlijk zou je er druk bij moeten zeggen.
    Ik vermoed wel dat de Optimus black en 2x geen update krijgen ondanks de slechte interface dat niet eens fatsoenlijk kan samenwerken met de hardware

   • Ramon

    LG Optimus 2x gekocht voor mijn dochter toen die uitkwam dacht daar een goede telefoon aan te hebben helaas wat een bagger ding in vergelijk met mijn oude Samsung SG1...deze LG heeft echt een software update nodig..

    Dus LG = L(aat) G(aan)

    Gr.Dreamsharing

    • kevin

     lekker slecht van LG dus mensen koop nooit een LG want je komt bedrogen uit met updates die ze toch nooit waar maken

     • max

      LG = lekker goedkoop

      • Mart

       De enige LG was ik blij mee ben geweest was de LG viewty Haha.

       • androidboy

        schandalig hoe ze met hun klanten omgaan. erg slecht dit.

        • arie

         Wat kan je doen kleine consument tegen de slechte service van zo'n groot bedrijf. Ik baal van de loze beloftes en het uit(af-)stellen van updates.

         Een ding beloof ik mezelf: ik koop nooit meer een product van LG. Het is een druppel op een gloeiende plaat, ik hoop dat we met meerdere druppels goed kunnen spatten! :-$

         Wat is een goede vervanger voor de 2x!

        • Melvin

         Een goeie vervanging voor de 2x is de Samsung galaxy S2, maar als je een quad-core vervanger wil de S3 of de One x

         • Johan

          mijn vrouw en ik kochten te gelijk een nieuwe telefoon ik de Lg 2 speed en zijn een sony .
          Nu heeft mijn vrouw al een update gehad van sony naar 4.0 en LG zegt we weten het niet heb er erg veel spijt van dat ik de Lg hebt gekocht en nu moet ik nog 1 1/2 jaar indien er echt geen update gaat komen , zal ik in de toekomst ook nooit meer een LG kopen.

          • Chris

           Heb nu een klein jaar de Optimus Black.
           Ben er zéér tevreden mee!

           • Allard

            Heb nu een LG Optimus Black ben er tevreden mee, maar had wel een beetje in het vooruitzicht toen ik hem kocht dat android 4.0 er op zou "komen te staan" nu dat niet gebeurd is dit zeker de allerlaatste LG voor mij. Balen dat ik deze telefoon net 2 maand heb. En een abbo heb lopen van 2 jaar. Heb LG meerdere mails gestuurd maar krijg dezelfde antwoorden als bovenstaant :-( nooitmeer

            • eric

             ik hoop dat die er wel komt anders gaat die met een rot gang tegen de muur en komt er nooit meer en lg

             • Chris

              Wat zou er eigenlijk veranderen tov de huidige firmware?

              • johan van dam

               heb zelf een optimus black. toen ik eindelijk kon updaten naar 2.3.4 had me maatje al lang een update naar ics op ze htc gekregen. dit is de eerste en laatste lg die ik neem. volgens mij moet lg wat betere software ontwikkelaars gaan aannemen want ze zijn traag van begrip daar als ze echt gaan kijken hoeveel mensen teleurgesteld zijn.

               • Len

                Haha, waarom verbaast mij dit niks?

                Het echte enige nadeel is dat de hardware ondersteuning niet in custom roms gebouwd kan worden voor 4.x :-( Wat betekend dat die roms dus niet optimaal kunnen draaien :-(.

                • Jeroen

                 Ik heb ook een 2x gehad. DRAMA!
                 Daarna een S2, nu een S3, en de S1 van mijn vrouw doet het eigenlijk ook nog uitstekend. Dat krijg je als je goede producten levert. Je blijft merkvast. Binnenkort ook een nieuwe TV. raad eens wat dat gaat worden?

                 • TRD

                  @Jeroen Uhhh een samsung uit de es8000 serie misschien? Heb m toen naast een panasonic VT50 zien draaien...da's wel ff schrikken als je denkt dat led de top is.Los van de vt50 is de es8000 een prima toestel,maar naast een VT50 laat ie steken vallen dus vandaar dat ik voor een 50" VT50 heb gekozen.

                  Maar goed nu weer ontopic: de Optimus X2 is net iets meer dan een jaar oud en nu al onzeker of er een update komt.

                • Henkie

                 Ik heb de LG Optimus One, eigenlijk heel tevreden mee. Toestel heb ik al anderhalf jaar en gewoon GB update gehad en probeer vaak custom roms. Mijn volgende telefoon zal geen LG omdat de concurrentie gewoon veel beter