Androidworld
Androidworld
Stiktu zegt het zelf al: "Plak een sticker op.... Alles." En dan bedoelen we ook echt op alles. Heb je altijd al een berichtje achter willen laten voor je vrienden in het gratis treinkrantje of gewoon op een reclameposter op Station Holland Spoor? Stiktu lijkt het op te willen nemen tegen een grote speler op de markt als Repudo en het ziet er naar uit dat ze daar zeker in kunnen slagen. Augmented Reality maar dan bruikbaar.

Verstoffen

We kennen de verhalen allemaal. Je hebt een Androidtoestel en installeert Layar omdat dat zo bekend is. Uiteindelijk gebruik je het één keer op een verjaardag en er is vast wel een oom die zegt dat het niet nieuw is en dat het vorig jaar al op het journaal is geweest. De app verstoft in je app-drawer en je ziet hem nooit meer terug. Stikto moet daar verandering in gaan brengen door Layar ook social te maken. Zo kan je op elk printobject een sticker plakken die iedereen waar jij hem mee deelt daarna kan zien. Die personen kunnen vervolgens kiezen om je object te liken. Lekker sociaal dus.

Plakken

Sinds ik met Facebook te pas en te onpas op de Like-button ram, merk ik dat ik in het dagelijks leven spullen ook graag zou waarderen. Het zou leuk zijn als je naast dat je internetberichten kan liken ook gewoon een post in de Bright, Autoweek of een ander blad kon liken. Nu kan je naast een artikel een Augmented Reality-sticker achterlaten die iedereen hierna gewoon kan bekijken. Je blad blijft nog even netjes en je kan het toch delen. Volgens de makers van Stiktu kan je overal een label aan toekennen maar ik moet het nog zien of niet geprinte artikelen wel zo goed herkend gaan worden. Een leuk idee is het zeker.

Video

http://www.youtube.com/watch?v=7f941SqE9V8&hd=1

Screenshots

Beschikbaarheid

Stiktu is vanaf nu verkrijgbaar in de Android Market. Via onderstaande QR-code kan je de app installeren. Om Stiktu te kunnen gebruiken moet je je aanmelden bij Stiktu of via je Facebook-account.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Wessel van Waas

Wessel van Waas overal op internet te vinden als WvanWaas. Geboren en woonachtig in Gouda. Mijn toestellen: G1, HTC Tattoo, HTC Desire, LG Optimus 3D, Galaxy Nexus en Notion Ink Adam. Buiten schrijven voor Androidworld ontwikkel en ontwerp ik apps en houd mij voornamelijk bezig met het interaction design. Ik ben een student op de Haagse Hogeschool CMD en heb daarnaast mijn eigen ontwikkelbureau.

Beste aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015)

Bekijk alle aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015).

Reacties

Bezig met laden van reacties