Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • Nokia 8

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

Lancering Nexus Q uitgesteld, Google komt met verbeteringen

· 01 augustus 2012

De Nexus Q  was wel de grote verrassing op ontwikkelaarsconferentie Google I/O. Dit apparaat was de link tussen je telefoon/tablet, de televisie en Google Play. Elke ontwikkelaar kreeg naast een Nexus 7 een Nexus Q mee naar huis. Deze ontwikkelaars hebben enorm veel feedback gegeven en het blijkt dat Google nog lang niet alles uit het Nexus Q-concept gehaald heeft en daarom heeft het bedrijf de consumentenlancering van de Q uitgesteld.

Nexus Q

De Nexus Q werd door Google gepresenteerd als de eerste 'sociale mediaspeler'. Het apparaatje dat je op je TV aan kunt sluiten, speelt content van internet en met name de Google Play Store en YouTube af. In Nederland hebben er nog geen toegang toe, maar in de Verenigde Staten kunnen gebruikers films huren en muziek aanschaffen in de Google Play Store. Met de Nexus Q kun je met vrienden of familie films kijken en muziek luisteren, maar samen bepaal je, bijvoorbeeld met je Androidsmartphone, wat het volgende liedje is dat afgespeeld wordt, of wat de volgende YouTube-video wordt. Ondanks dat het concept (en het ontwerp) van het apparaat erg interessant zijn, was er een vrij lauwe ontvangst. Het apparaat is met zijn 300 dollar namelijk erg duur voor een mediaspeler die exclusief content uit Google Play afspeelt.

Hacken

Zoals we gewend zijn van de echte Androidfans worden alle apparaten gelijk uit elkaar gehaald, gehackt en zonodig verbeterd. Dit gebeurde ook met de Nexus Q en Google zag daar zoveel goede dingen tussen dat ze beseften dat ze niet het volle potentieel van dit concept benut hadden. Zo kreeg men het bijvoorbeeld voor elkaar om ook gewone Androidapplicaties te laten draaien op de Nexus Q. Daarop is besloten om de lancering van de Nexus Q uit te stellen en het apparaat te verbeteren. Dus brachten we op 25 juli nog het bericht dat de Nexus Q leverbaar was, een week later is het apparaat alweer van de markt gehaald.

Bericht

Diegenen die een pre-order hadden geplaatst voor de Nexus Q, ontvingen vandaag de volgende e-mail van Google (vertaald) :
We hebben een belangrijke update over jouw Nexus Q-pre-order Toen we de Nexus Q aankondigden op Google I/O, hebben we apparaten weggegeven aan aanwezigen zodat ze een eerste kijkje konden nemen. Het industrieel ontwerp en de hardware werden vol enthousiasme onthaald. We hebben ook feedback gekregen van gebruikers dat ze willen dat de Nexus Q meer doet dan wat het vandaag de dag doet. Als reactie hierop hebben we besloten de consumentenlancering van de Nexus Q uit te stellen, terwijl we er aan werken om het product nóg beter te maken. Om je te bedanken voor de vroege interesse willen we de Nexus Q-preview uitbreiden naar onze pre-order-klanten en je een gratis apparaat toesturen. Als je nog meer items in jouw order had, dan zullen alleen die items van je creditcard worden afgeschreven. Je Nexus Q zal snel worden verzonden en je zult een notificatie en een track&trace-nummer ontvangen van Google Play wanneer het apparaat verstuurd is.

Gratis Nexus Q en nieuwe mogelijkheden

En inderdaad je leest het goed, iedereen die bovenstaand bericht heeft ontvangen, krijgt gratis de Nexus Q zoals deze gepresenteerd is op Google I/O opgestuurd. Een bijzondere actie van Google, want het gaat hier om heel veel geld. Het lijkt er op dat Google niets zal veranderen aan de hardware van de Nexus Q. Ondanks dat dit tot de mogelijkheden behoort, lijkt het er op dat de hardware van het apparaat (met onder andere dezelfde chipset als de Galaxy Nexus) prima in orde is en ruim voldoende is voor een mediaspeler. Het lijkt er dan ook op dat Google vooral verbeteringen op softwaregebied zal gaan doorvoeren. De vrij karige mogelijkheden zullen dan ook ruim uitgebreid moeten worden om de consument tevreden te stellen, zeker door alle concurrentie op het gebied van mediaspelers. Wat blijkt echter? Google heeft al een uitstekend, uitgebreid platform om een mediaspeler op te laten draaien: Google TV. Deze speciale versie van Android is precíes wat de consument wil: een compleet mediaplatform. Voor Google is het een win-win-situatie, het bedrijf kan namelijk een volwaardige mediaspeler op de markt zetten, haar content via de Google Play Store die op Google TV ook beschikbaar is blijven verkopen én het bedrijf kan Google TV, dat nog steeds niet doorgebroken is, in één keer populair maken. Ondanks dat Google nog geen mededelingen heeft gedaan over wat de verbeteringen in zullen houden, lijkt het 'omtoveren' van de Nexus Q tot een Google TV-apparaat de beste keuze. Sterker nog: het lijkt zelfs vreemd dat Google dit niet direct bij de aankondiging heeft gedaan. Wanneer de verbeterde Nexus Q op de markt gaat komen is nog niet bekend, maar we houden het voor je in de gaten. Tip: Arvid

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (8)
Bezig met laden van reacties...