Androidworld
Androidworld
30 juli 2012 13:37 uur
KPN heeft voor haar klanten twee Androidapplicaties in de Play Store staan, één voor telefoons en één voor tablets. Via de Interactieve TV Online-app van KPN is het mogelijk om op een Androidtablet live naar 20 populaire tv-zenders uit binnen- en buitenland te kijken. Vooralsnog is dit alleen mogelijk voor Androidtablets en dus niet voor telefoons. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in.

KPN iTV Online

De mogelijkheid om live tv te kijken is vooralsnog alleen voorbehouden voor Androidtablets. Ten tijde van de lancering van beide apps liepen we ook al tegen dit euvel aan maar KPN liet destijds weten met een update bezig te zijn. Nu is het dan bijna zover.

Meer verbeteringen

Niet alleen zal het straks mogelijk zijn om op je telefoon live tv te kijken, het zenderaanbod voor iTV Online is ook verder uitgebreid en wel met de zenders BBC 1 en BBC 2. Tevens zal de komende weken een nieuw menu worden toegevoegd aan de tabletversie waardoor tv-kijken en bladeren door Programma Gids en Videotheek Thuis nog gemakkelijker wordt. Hopelijk zullen tablets met HD-resolutie als de Transformer Infinity en de Acer Iconia Tab A700 nu ook beter ondersteund worden en de melding "Geoptimaliseerd voor de Samsung Galaxy Tab 10.1" achterwege gelaten worden.

Beschikbaarheid

De mogelijkheden van Interactieve TV Online zijn gratis beschikbaar voor alle KPN-klanten met een abonnement op Interactieve TV.Vanaf 6 augustus zal de update voor Androidtelefoons beschikbaar zijn. De update met het vernieuwde menu voor Androidtablets zal op 13 augustus volgen.
Smartphone-versie:1.2
Omvang/SD-kaart:1.011KB / Nee
Prijs:Gratis
Marketrating:[rating:2.9/5]
Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?
Tablet-versie:1.1
Omvang/SD-kaart:3MB / Nee
Prijs:Gratis
Marketrating:[rating:3.5/5]
Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?
Bron: KPN Newsroom
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Reacties

 • vaatwastabletje

  ik zie niet het mail adres staan voor fouten:
  alleen mogelijk voor Androidtablets en dus niet voor tablets
  Dus niet voor.. telefoons.

  Verder is dit natuurlijk wel in combinatie met een abonnement van Interavtieve tv

 • Ben

  ik ben benieuwd of xs4all hier nog op mee gaat liften. hun webtv oplossing is op een tablet niet echt ideaal te noemen.

  • tucker

   Ik gebruik deze app al een tijdje op mijn phone, erg gemakkelijk om tv programma's op te kunnen nemen als je op vakantie bent of later thuis dan gedacht. Ik gebruik hem regelmatig, en waarschijnlijk nog meer als ik er ook tv mee kan kijken.

   • jurrie

    wanneer kun je bij ziggo tv kijken op je tablet of smartphone met Android? kan nu alleen nog bij Apple.

    • Vincent

     Ik ga binnenkort toch overstappen van ziggo naar kpn vanwege de glasvezel

     • Adriaan van Lent

      Het werd tijd. KPN probeert mij ook steeds over te halen met reclamepost, maar ik blijf nog steeds blijer met mijn zelfgebouwde oplossing: een TVHeadend servertje op basis van oude hardware. Het leuke extraatje daarvan is dat ik ook op andere plaatsen TV via thuis kan kijken en ook op al mijn PC's (via XBMC). Mits ik WiFi heb (10mbps of meer). Lang leve 35mbps upload via de kabel.

      • Mook

       Op nu.nl staat dat TV kijken op Android, alleen met Android 3.0 en hoger mogelijk is. Iemand???

       • Marcous

        Nog steeds geen nieuwe versie voor tablets gezien :-(. Heb een HD infinity en kan de APP nog steeds niet gebruiken.

        Is er al zicht een nieuwe datum voor de tablet versie?