Androidworld
Androidworld
In augustus kwam het goede nieuws al naar buiten dat de instabiele maar vooral trage Facebook-applicatie volledig opnieuw geschreven zou gaan worden. Facebook zal afstappen van de verdere ontwikkeling van hun HTML5-applicatie en haar gebruikers een native app kunnen bieden.

Facebook voor Android

Volgens Slashgear is de interne testfase in een vergevorderd stadium en een lancering in de Play Store op handen zijnde. Hiermee geeft CEO Mark Zuckerberg dus gevolg aan zijn eerder uitgesproken zorgen omtrent de huidige webapplicatie. Deze zorgen zijn ondertussen bij iOS-gebruikers weggenomen. De iPhone-applicatie is twee keer zo snel geworden sinds de laatste update, daar het in de native programmeertaal (Objective C) is geschreven. Dit heeft ook geresulteerd in meer pageviews: het aantal bekeken berichten in het nieuwsoverzicht onder iOS-gebruikers is verdubbeld. Zuckerberg zal dus hebben ingezien dat het op dit moment de beste oplossing is om applicatie te schrijven in de native programmeertaal voor het desbetreffende platform.

Inkomsten

Dan rijst er nog een probleem, de inkomsten die via het gebruik op smartphones worden gegenereerd zijn vele malen lager dan die van de volledige website. Van de 1 miljard actieve gebruikers gebruiken zo'n 600 miljoen Facebook via hun smartphone of tablet. Op de één of andere manier zal het verdienmodel van Facebook dus ook steeds dieper doordringen in de app.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties