Androidworld
Androidworld
Google-medewerker Paul Carff maakt al sinds 1991 zijn eigen bier. Volgens hem werd bier drinken echter "saai" en vond hij het hard tijd worden om weer wat leven in de brouwerij te brengen. Hij maakte daarom KegDroid, een biertap in de vorm van de Android-mascotte die, inderdaad, op Android draait. Het apparaat wordt middels een Motorola Xoom bediend en gebruik onder meer NFC-chips (Near Field Communication). Zijn creatie is een mooie manier om ontwikkelaars en fabrikanten te demonstreren hoe Android gebruikt kan worden in toepassingen waar je in eerste instantie misschien niet aan zou denken.

Android en USB-toepassingen

De KegDroid van Paul Carff heet Betsy en werkt als volgt: wanneer je een badge over de lezer van het apparaat houdt, wordt automatisch het Google+-ID van die badge gehaald. Via Google+ wordt dan je naam gehaald en deze wordt weergeven op het scherm. Je kunt dan één van de twee bieren kiezen die op dat moment aangesloten zitten op de tap. De aandrijving van de KegDroid gaat via een Arduino-board. Dit is een USB-board dat kan worden gebruikt voor het maken van Androidaccessoires. In juli van vorig jaar kondigde Arduino een speciale kit aan voor de ontwikkeling van USB-accessoires. Dit deed het bedrijf nadat Google het Open Accessory Project aankondigde. Met dit project is het mogelijk om allerlei Android-USB-accessoires te maken. Google demonstreerde tijdens de Mobile World Congress in Barcelona eind februari ook al een aantal toepassingen. Zo was er een Androidrobot die kleine kristalletjes op een batterijklepje van de Galaxy Nexus kon zetten en waren er kermisgrijpers waarbij de besturing via een Motorola Xoom gedaan werd. Je kunt hier meer over lezen in onze sfeerimpressie van de Androidstand op deze conferentie. In dit bericht van een jaar geleden zie je allerlei projecten die met de ADK (Accessory Development Kit) gemaakt zijn. Consumententoepassingen van het Open Accessory Project zijn we in de praktijk overigens nog niet tegengekomen.

Video

http://www.youtube.com/watch?v=2pj8FHxzFvI

Beschikbaarheid

Paul Carff werkt bij Google als developer advocate. Eén van zijn doelen is dan ook ontwikkelaars enthousiast te maken voor het gebruik van Google-diensten. Hij houdt zich voornamelijk bezig met Google TV, een systeem dat op Android draait. Vooralsnog lijkt het er op dat het een leuk experiment is om de mogelijkheden van Android in niet-standaard toepassingen te demonstreren. Helaas hebben we dus nog geen informatie kunnen vinden over of het apparaat ooit op de markt zal komen. Wel hebben we al leuke suggesties gezien voor het apparaat, bijvoorbeeld op YouTube. Het zou bijvoorbeeld interessant zijn om de NFC-chip in een glas te verwerken. De KegDroid zou dan automatisch het juiste merk en de juiste hoeveelheid bier kunnen inschenken. Via: Mashable
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Reacties

Bezig met laden van reacties