Androidworld
Androidworld
Tegenwoordig communiceren we steeds vaker via (mobiel) internet en neemt het gebruik van SMS af. Een goed voorbeeld van een dergelijke applicatie die het mogelijk maakt om te communiceren is het welbekende Whatsapp, een chatclient die via je smartphone werkt. Een aantal providers bieden binnenkort een alternatief hiervoor, Joyn, een berichtenapplicatie waarbij er geen MB's uit de mobiele databundel gerekend worden voor het gebruik ervan.

Joyn

Joyn is een initiatief van een aantal grote providers, zoals T-Mobile, Vodafone, Telefonica, Orange en Telecom Italia. Met Joyn kun je via internet chatten met vrienden, familie of bekenden. Deze dienst is gekoppeld aan je telefoonnummer zoals we dat ook bij Whatsapp zien, dus je hoeft niet in te loggen om deze te gebruiken. Het mooie van deze dienst is dat het gebruik hiervan niet van je databundel af gaat bij het gebruik van gebruik van chat of het delen van bestanden. Voor het gebruik van videobellen zullen wel kosten rekening gebracht worden blijkt uit een slide van T-mobile op een preview-evenement van IFA, elektronicabeurs in Berlijn eind augustus.

Beschikbaarheid

Met deze stap zullen de providers waarschijnlijk proberen om weer grip te krijgen op het versturen van berichten. De eerste versie van Joyn zou in oktober beschikbaar zijn en vervolgens uitgerold worden naar meerdere providers. Of dit ook in Nederland het geval zou zijn is nog niet bekend, maar het zou een logische stap zijn als we naar de namen van de providers kijken. Joyn zal voorgeïnstalleerd worden een aantal Android- en Windows Phone 8 toestellen maar ook als losse applicatie te downloaden zijn voor andere apparaten die op Android, Windows Phone of iOS draaien. Ook komt er naar alle waarschijnlijkheid een versie van Joyn die ook de 'goedkope' toestellen zal ondersteunen, zodat deze applicatie op praktisch alle apparaten gebruikt kan worden. Bron: Unwired via Tweakers
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Beste aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015)

Bekijk alle aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015).

Reacties

Bezig met laden van reacties