Androidworld
Androidworld
27 juli 2012 16:11 uur
We zien steeds meer apparaten die een update ontvangen naar de laatste Androidversie, Jelly Bean en daar kunnen wij op de redactie enthousiast over worden. Deze week is de Motorola Xoom geüpdatet naar de allerlaatste versie van het Android besturingssysteem. Qua tablets is de Motorola Xoom één van de eerste die deze update ontvangt.

Motorola Xoom

De Motorola Xoom werd bij de introductie gepresenteerd als de eerste tablet die op Honeycomb (Android 3.0) draaide. Nu is Motorola weer één van de eersten die de WiFi-versie van deze tablet van de laatste Androidversie voorziet. Hieronder een aantal nieuwe mogelijkheden van Android 4.1

Beschikbaarheid

Of deze ook in Nederland beschikbaar is, is bij ons niet bekend, wij hebben in ieder geval nog geen meldingen binnengekregen, maar zijn natuurlijk wel benieuwd of jij hem al binnen hebt gekregen op jouw Xoom WiFi. De Jelly Bean-update wordt Over The Air (OTA) aangeboden, hetgeen wil zeggen dat je deze via WiFi kunt downloaden. Ook kun je handmatig checken of er een update beschikbaar is via de instellingen van je tablet.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Arjan

  Ik zal eens kijken. Het zal me overigens (prettig) verbazen indien de update er is. De vorige update leek alleen voor de USA beschikbaar.

  • BertO

   Sorry hoor, ik wil het enthousiasme niet te veel temperen, maar....
   Dit kan alleen maar de US Xoom zijn, kijk maar is op de support pagina van Motorola.
   Alle EU xooms wachten nog steeds op ICS en er is heel veel onvrede over de updates voor de xoom buiten de US.

  • Arjan

   Hier geen update. Ik kijk al maanden aan tegen "Uw apparaat is bijgewerkt -Op dit moment is geen update nodig", terwijl voor de USA al meer dan een half jaar een update beschikbaar is. Zoals zeer, zeer velen in Europa: voor mij nooit meer een Motorola, ook al komt er nu wel een update.

   • BertO

    Inderdaad Robert, een paar landen hebben al de ICS update, dat klopt. Maar overall is Motorola buiten de US gewoon slecht met de updates.
    Ik draai zelf inmiddels al met Jelly Bean, een EOS rom die perfect werkt.
    Een enorm verschil.

   • dekale

    Een groote stinkzooi die usa krijg alles en wij niets f#ck motorola

    • Ben

     ik zit inmiddels op Jelly Bean van Team Eos op mijn MZ601. op www.bruens.cc staat een uitleg naar ics en vanaf daar kun je met de roms van Team Eos net zo makkelijk doorstomen naar JB. Alleen de camera app is er nog niet maar de camera werkt wel met elke camera app uit de store. f*ck Motorola zou ik willen zeggen :-)

     • Ferry

      Ik draai inmiddels al 2/3 weken op m'n MZ604 de Team EOS versie, maar er is gewoon een stock camera app voor die variant hoor. Werkt prima, geen hangups en geen bugs ... 't is zelfs gewoon mijn daily ROM, en ik flash 1x in de zoveel dagen de nieuwste nightlies versie vanaf XDA. Werkt perfect ! Ik vind sowieso de ondersteunig van fabrikanten om te huilen, ik heb op al m'n devices ICS of hoger draaien, m'n HTC One X gaat ook zo snel mogelijk naar JB over ipv. ICS ... zoveel moeite is een custom ROM niet :)

     • Arjan

      Ik heb altijd de officiële roms op mijn Android-toestellen gehad, maar ga nu toch maar eens de stap wagen.

    • Vincent

     Come on Asus ik had na 1 dag ics op me prime

     • Pvw

      Jelly Bean update vandaag ontvangen op de Xoom wifi in België ;)

      • Freek

       Ik was het wachten zat. Ik heb vandaag mijn Xoom 3G+wifi omgezet naar een Google Experience Device (GED). Daardoor is het nu een USA Wifi Xoom geworden en krijg ik wel direct de updates. Aanrader, enige nadelen: wordt in Engelse taal omgezet en 3G functionaliteit kwijt.

       www.simonjstuart.com/2011/07/23/gedify-your-non-us-wifi-xoom-for-n00bs/

       • de kale

        Ik heb net 4.0.4. Binnen heeft even geduurd

        • Philippe

         Ik heb sinds gisteren ook de ICS binnen. Het zou mooi zijn mochten we nog naar 4.1 gaan, maar ik vraag me af wanneer dat zal gebeuren!
         Geen motorola meer voor mij...