Androidworld
Androidworld
18 augustus 2012 12:45 uur
Alle grote fabrikanten zijn druk bezig met de nieuwste Androidversie, Jelly Bean. Het is natuurlijk goed voor een fabrikant, maar ook zeker voor de gebruikers om zo snel mogelijk de nieuwste Androidversie aan te bieden op de verschillende toestellen. Ook Asus is druk bezig met deze update en heeft inmiddels al een reputatie opgebouwd v vanwege hun snelle updates.

Asus-tablets

Asus doet het goed op de tabletmarkt, met de introductie van de populaire Transformer is de toon gezet. Snelle updates en goed geprijsde producten is voor veel (Android)gebruikers natuurlijk erg belangrijk en heeft Asus toch al een redelijk marktaandeel opgeleverd op de tabletmarkt. Asus was één van de eerste met de Ice Cream Sandwich-update en zal dit ongetwijfeld weer willen proberen met Jelly Bean. Op de Facebookpagina van Asus in Amerika hebben ze een foto gezet van een Androidmenneke met Jelly Beans met onderstaande tekst.
When Mr. JellyBean is in the office, it means something good is coming. LIKE me...

Beschikbaarheid

Wat dit nu concreet wil zeggen voor de updates van de Asus-tablets is nog niet bekend. Wij verwachten wel dat de Jelly Bean-update voor een aantal van de Asus-tablets niet meer lang op zich zal laten wachten. Er is al eerder een soort van updateschema bekend gemaakt voor een aantal Asus-tablets waarin te lezen is dat deze 'de komende maanden' beschikbaar zal zijn.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Timo

  is er al wat bekend over de update voor htc naar jb ??

 • Marcus

  Netjes van Asus! Ze zijn erg goed bezig, hoop dat ze snel aan de smartphone markt beginnen ;)

  • Angelus230

   Ik zie dat niet echt rap gebeuren. Asus is een merk dat onderdelen (moederborden, grafische kaarten...) voor laptops enzo verkoopt. En ook hun eigen laptops en tablets maakt. Geen gsm's/smartphone's. Ja, ze hebben er 1 gemaakt voor diene Padphone ofzoiets.

  • Marcus

   Jaa klopt. Nou ben ik niet echt geïntresseerd in de Padfone, Overigens zal deze niet in Nederland beschikbaar zijn. De wonderen zijn de wereld nog niet uit wat betreft smartphones ;)

  • Roywalle

   Zeker netjes, maar ze hebben als eens smartphones gemaakt met Garmin.

  • Quinten

   @angelus

   En toch zit een tablet dichterbij een smartphone dan bij een laptop. Zo'n raar idee is het dus nog niet eens dat ze ook een keer zullen beginnen aan een smartphone. Als ze het niet doen is het vanwege de bestaande concurrentie. Op hardware gebied kunnen ze makkelijk een smartphone lanceren.

 • Timo

  htc sensation xe

  • joost

   Maar de tf101 krijgt geen update?
   Zonde zeg door de mensen die de 101 kocht werd het een succes en die krijgt nu geen update.

   • Floris

    De update wordt voor de tf300 al uitgerold in de VS; http://www.androidcentral.com/asus-transformer-pad-tf300-gets-its-jelly-bean-update
    Nu maar hopen dat ik ook nog een update krijg op mijn tf101..

    • Mafiatounes

     ik vraag me af wat JB zal doen met de prestaties en batterijduur van de TF700 deze wil ik namelijk kopen de iPad gaat vandaag de deur uit

     • Angelus230

      Welke iPad heb je ? En waarom zou je je iPad de deur uitdoen ? Als je kijkt naar de specs scoort de nieuwe iPad zijn CPU 4x beter dan die van de Infinity. En hij heeft meer pixels en een hogere ppi. Mijn pa heeft de iPad 2, en die is bloedsnel. Ik vraag me af waarom ik de Infinity ga kopen i.p.v. de iPad 3. Mijn voorkeur gaat meer uit naar de Infinity (omdat Android veel prettiger in gebruik is dan iOS), maar de iPad is in mijn ogen veel goedkoper, terwijl er niet veel verschil is tussen die 2.

     • Roywalle

      Dat is toch niet alles wat de keuze bepaalt, snelheid specs. Dit vervelende ITunes kan ook de keuze bepalen. En de toetsenborden van Asus werken perfect. met directe USB aansluiting. Dat zie bij de IPad niet.

     • Angelus230

      Ik vind iTunes een aangenaam programma. Het is heel duidelijk en overzichtelijk. Bij mij werkt iTunes heel goed. KIES van Samsung daarentegen werkt voor geen meter. Heel jammer dat ASUS of Google zelf geen gelijkaardig programma heeft voor Android. 1 Van de weinige, maar grote voordelen van de iPad is dat het werkt en dat alles uitstekend op elkaar is afgestemd. Desondanks ga ik heel blij zijn met mijn Infinity. Ik kijk erg uit naar Polaris Office (of nog beter, dat Microsoft z'n Office naar Android brengt), Jelly Bean, het toetsenbordje en de aansluitingen van de tablet. Dat ik eindelijk van die stomme Vista-laptop afben. Maar ik vrees dat ik met mijn toekomstige Infinity meer problemen ga hebben dan met de iPad van mijn pa. Waaronder apps die veel zullen stotteren en crashen. De apps voor tablets zelf is ook nog eens veel minder dan bij iOS.

     • Mafiatounes

      Ik had een Nieuwe iPad, ik gebruik hierbij niet graag itunes omdat ik altijd afhankelijk ben van de Pc of mijn Ultrabook. Verder is iOS toch limiterend in gebruik, hierdoor wil ik eens een Android tab gebruiken waar ik mn Ultrabook niet altijd mee hoef te nemen als ik voor werk naar het buitenmand moet, een toetsenbord is hiervoor noodzakelijk en in het algemeen voldoet de Infinity daarom ook aan mijn noden en gebruik. Mijn vraag of de snelheid beter is is meer gericht op de I/O van de Asus tablets die meestal niet zo denderend snel is en de boel vertraagd, daarom hoop ik dat dit snel verbeterd wordt met JB.

    • Marcus

     Apple's Itunes is een muziek/software store. Dat kan je niet vergelijken met Samsung's Kies

     • Angelus230

      iTunes is veel meer dan dat. Mijn pa een volledige back-up van al zijn apps enzo op iTunes staan. Je kunt precies heel je toestel vanaf je pc beheren via iTunes.

     • Marcus

      Zoals ik al zij : Software ( Dus ook de backup ect..) als music store

     • Vinz3nt

      Ze noemen het niet voor niets jailbreaken als je zelf wilt bepalen hoe je bepaalde dingen doet. Ik heb binnen 10 seconden een mp3 gekopieerd van mijn laptop naar mijn Galaxy Tab 8.9, daar heb ik geen Kies voor nodig (sterker nog, die staat er bij mij al lang niet meer op). Met iTunes moet je dat eerst weer importeren, als het niet een goed bestand is pikt ie het niet....pffff, wat een omslachtigheid

     • Huh

      Op mijn sgs+ ben ik al driekwart jaar op zoek naar een prettige mp3 speler. Elke mp3 app vergeet steeds waar mijn mp3tjes staan en gaat bij het opstarten mijn interne geheugen en sd kaart scannen. Cover art kan ik niet bij mijn mp3 verzameling zetten want dat duikt allemaal weer op in gallery. Ik ben er ondertussen wel achter dat android niet voor mij is. Ik vind het allemaal veel te omslachtig.

    • Bigboz89

     In Amerika wordt momenteel JB uitgerold op de Asus tablets. Las dit op XDA forums

     • S

      Achja, die kut Samsung updatet zijn tablets helemaal niet, nog steeds 3.2 op 10.1.
      Ik wacht wel op de Windows tablets, gaat een pijnlijke dood worden voor Samsung, de tablet markt dan!

      • Mafiatounes

       Die wordt al uitgerold in sommige landen, alleen nl nog niet mss kan odin je soelaas geven...

      • Vinz3nt

       Ik heb nu ICS draaien op mijn 8.9, maar die hebben ze gemaakt van de officiële 10.1 update (het schermformaat is ook het enige wat afwijkend is en het typenummer voor softwareupdates). Even zoeken op XDA dus.
       Draait als een speer! Echt stukken beter dan 3.2, scrollen gaat eindelijk met hardwareondersteuning dus echt lekker soepel en zonder haperingen.

     • Joop

      @Angelus230: persoonlijk vind ik Polaris Office niet zo bijzonder. Ik heb op mijn TF300T naast Polaris ook Documents to go en Kingsoft Office. De laatste is gratis, maar steekt qua uiterlijk en comptabiliteit boven de anderen uit

     • Vinz3nt

      Mijn volgende tablet wordt zeker een Asus! Bij Samsung moet je maar afwachten wanneer iemand het voor elkaar krijgt om een update te maken, van Samsung hoef je niet veel te verwachten, die laten nieuwe apparaten voorgaan, early adopters (zoals ik) kunnen lekker in de spreekwoordelijke poep zakken. Dat gaat ze langzamerhand echt klanten kosten.

      • Ed

       Wat vinden jullie het voordeel van een tablet t.o.v. je Phone (bedoel wel android natuurlijk ) ,pak je thuis gelijk je tablet of alleen bij specifieke dingen ? ( zoals wat ? ) gebruik je hem ook voor media streamen naar je versterker ?

       • Hendrik

        Volgens mij kun je met dit soort dingen terecht op een ander plekje binnen de Site.. Misschien even op forum klikken..

       • Huh

        Ik gebruik mijn tablet echt heel veel thuis. Mail lezen, nieuws bekijken. Vooral mijn dekstop staat veel vaker uit. Ik heb uiteraard wel een iPad. Android op een telefoon is nog wel aardig, maar android tablets is echt inferieure rotzooi op dit moment en waarom zou ik daar voor kiezen als er iets beters is voor de zelfde prijs?

       • Huh

        @lando. Geef even een link naar recentie waarin een andorid tablet naar keuze beter uit de test komt dan een iPad en ik geloof je. Dat androidfans andriodtablet beter vinden is logisch maar fans hebben dan ook oogkleppen op.

       • stijn

        In high end heb je gelijk maar een 200 euro quad core kunnen ze niet tegenop

       • Huh

        @lando. En ik maar denken dat google de mass storage mode uit android gehaald had vanaf android 3 en vervangen door media transfer protocol. Misschien dat het wel in je custom rom zit.

       • Roywalle

        op het toetsenbord/dock kun je mass storage gewoon in de USB pluggen.

      • GZH

       Waar kan ik een Nexus 7 bestellen?

      • GZH

       Bedankt Lando!