Androidworld
Androidworld
24 augustus 2012 11:13 uur
Het is dan uiteindelijk zover, de eerste fabrikant rolt Jelly Bean uit in Nederland. Natuurlijk hebben de Nexus-toestellen deze update al ontvangen, maar vandaag brengt ASUS de Jelly Bean-ervaring naar de Asus TF300. Met deze update kunnen de gebruikers van deze tablet genieten van allerlaatste Androidversie en is Asus de eerste fabrikant die deze update officieel uitrolt.

ASUS TF300

De TF 300 is de goedkopere versie van de  Transformer TF700T . Deze tablet is vooral een stuk vriendelijker in prijs omdat onder andere de front-camera minder pixels heeft en er is geen LED-flits aan de achterzijde aanwezig. Ook gaat de accu minder lang mee en heeft het beeldscherm wat minder pixels en is de snelheid 0,1 GHz lager dan die van de TF700T.Wel heeft de Transformer Pad TF 300 nog steeds een quad-core processor, een 8 megapixel-camera aan de achterkant en een 1,2  megapixel-camera aan de voorzijde. Uiteraard is er ook voor de Pad TF300 een volledig QWERTY-toetsenbord los verkrijgbaar, die je accuduur nog eens verlengt. Een mooi apparaat met een gunstige prijs en dan ook nog eens Android 4.1.

Beschikbaarheid

Wij krijgen een aantal berichten binnen dat de Jelly Bean-update in Nederland begonnen was en wij hebben dit inmiddels geverifieerd bij ASUS. Deze update wordt OTA (Over The Air) aangeboden en is dus rechtstreeks op je tablet te downloaden via een WiFi-verbinding. Wij zijn erg benieuwd naar de eerste ervaringen met Jelly Bean op de TF300. De update naar Jelly Bean voor de Asus Transformer TF700T zal waarschijnlijk in september al beschikbaar zijn in Nederland. Asus maakt zijn beloftes van snelle updates wederom meer dan waar!
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Hendrik

  Netjes Asus, hier kan menig fabrikant een puntje aan zuigen!

 • DingieM

  Netjes, maar pas op voor snelle updates. Heb gemerkt dat Asus met de TF101 veel hebben gebroken na nieuwe updates.

  Hopelijk updaten gebruikers hier hun ervaringen?

 • Machiel

  Top, nu maar eens kijken of mijn TF101 ook op korte termijn geupdate wordt. De update van Honeycomb naar ICS ging niet vlekkeloos in eerste instantie maar lijkt mij dat er vanaf ICS naar JB minder problemen zijn.

  • DingieM

   Ja bij mij loopt Gmail en Email regelmatig vast alsof low-level Google processen niet meer goed draaien na een aantal dagen standby. En Gmail widget plaatsen moet ik maar vergeten , die crashed relatief snel.

   Hopelijk zijn ze met JB van veel problemen af omdat die ook een nieuwere Linux kernel bevat.

   Maar Reader HD werkt goed, snel en vloeiend, blijkbaar weten die iets goed te maken.

  • Machiel

   @DingieM ik moet zeggen dat ik kort na de eerste update inderdaad die problemen had. Vastlopen, alle homescreen iconen weg etc. Maar sinds de laatste update van 1,5 maand geleden heb ik eigenlijk nergens meer last van.

  • DingieM

   Cold boot wil ook nog wel eens helpen, maar zou niet de bedoeling moeten zijn.

   Cold boot = In de uitstand samen de power knop en volume-laag ingedrukt houden totdat je logootje ziet.

 • Jan de Android man

  in de US was hij al een week eerder uit, misschien kunnen we eens zoeken of er problemen of niet met die update.

  • Jeroen Nootebos

   Goed bezig Asus!
   Hopelijk komt de update voor de TF201 ook snel!

   • The Wizard

    Ik kan het bevestigen, de update wordt hier nu geïnstalleerd. Ben benieuwd :).

    • Alex

     Jaa! Dit is mooi, ik ga hem zo dan maar installeren, hopen dat er geen problemen mee komen.

     • Rob

      Is er iemand die jElly bean op de Samsung galaxy nexus heeft?

     • Hulstein, G-J

      Waarom wordt er zo geheimzinnig gedaan over de update naar jellybean? ik heb de transformer tf101 en het is nu nog steeds niet duidelijk of ik de update krijg of niet. Kan asus daar niet gewoon duidelijk over zijn? Waarom zaaien ze steeds zoveel onrust?

      • DingieM

       Het is de eerste generatie, dus de oudste, en per definitie de minst gesupporte. Vanaf het standpunt van de fabrikant gezien geven ze prioriteit aan de nieuwere modellen, ze hebben immers een eindig aantal resources.

       Ik wil best JB proberen op me TF101, maar het beestje heeft voor mij al te weinig processorkracht om FullHD .MOV's en .MKV's te kunnen afspelen, die ik wil gebruiken met mijn Olympus E-M5.
       Daarom ben ik er eigenlijk neutraal over een update of niet: JB zal niet in staat zijn om FullHD af te kunnen spelen.

     • Hans de Kleine

      Vanmorgen de upgrade naar Jelly Bean geinstalleerd. Na opstarten begon het wat schokkerig, nu loopt alles erg soepel. Wat mij het eerste opvalt is dat de WiFi-ontvangst een stuk beter is.

      • Nico

       Wanneer komt jelly bean naar de eee pad tf101??

       • Robert

        Nog steeds geen update ontvangen. Ben al vanaf vanochtend aan het controleren!

        • Dennis

         Gisteren de melding dat de update klaar stond. Nog snel ff Switme eraf gehaald om problemen te voorkomen. TF is geroot. Download ging goed,TF ging herstarten en na een tijdje komt er een Android liggend met zijn buik open waaruit een rood uitroepteken opstijgt. Dat leek mij niet helemaal de bedoeling en inderdaad na een aantal minuten startte de TF weer op en kwam met de melding dat de update mislukt was. Nu werd echter ook niet meer de update opnieuw aangeboden, dus ik kon het niet opnieuw proberen. Ook na herstel van fabrieksinstellingen en zelfs het opnieuw erop zetten van de officiele .30 versie, krijg ik de update niet opnieuw aangeboden. Iemand met dezelfde ervaringen en misschien een oplossing hiervoor? Anders moet ik wachten tot Asus de ww versie op de download site zet en het op die manier proberen :(

         • Marc

          Gisteren de Asus gekocht en uit de doos gehaald. Eerst maar eens aan de stroom, wordt automatisch opgestart. Wifi inschakelen en nadat ik weer keer stond de update al klaar. Was toch nog niets geïnstalleerd, dus update gedraaid. Gewoon smooth gegaan en Jelly Bean ziet er goed uit.
          Verschil t.o.v. 4.0.3 kan ik niet beoordelen maar deze draait heerlijk.
          Heb wel meerdere Android toestellen dus zie wel dat deze versie er super mooi uitziet...

          • Anroidifier

           De update op vrijdag geinstalleerd na 2de poging (1ste poging bleef downloaden hangen op 99%). Eerste dat me opvielen was verandering van lockscreen (Google toegevoegd + andere animaties). Het opstarten en unlocken ging allereerst wat schokkerig maar daarna ging het vlotter dan met 4.0.4 (project butter).
           Overigens lijkt de batterij het me ook beter te doen maar het is nog wat vroeg om dit daadwerkelijk te weten.

           • Robert

            Ik heb nog steeds niet de update ontvangen.
            Kan iemand mij vertellen waarom?

            • Lennard

             Is bij mij ook nog niet binnen. Hij staat al wel op de site van ASUS, dus ben het zo maar aan het proberen...

             • Robert

              Update: deze update is alleen voor de Asus transformer tf300 en niet voor de tf300TG! Iemand idee wanneer die komt? @Androidworld, weten jullie dat?

             • nathalex27

              Leuk maar mijn tf101 met revolver custom ics 4.0.3 is nog altijd smooth as butter and fast as hell. geen upgrade nodig