Androidworld
Androidworld
Na de introductie van een nieuwe Androidversie wil iedereen zo snel mogelijk beschikken over deze versie. Doordat het vaak toch wel wat tijd kost voordat een fabrikant de software uitbrengt op haar eigen toestellen, komen er vaak andere manieren voorbij om dit voor elkaar te krijgen. Dit gebeurt in de vorm van een custom ROM, maar via thema's kun je in ieder geval al het Jelly Bean-gevoel krijgen. Vanaf nu is er een Jelly Bean-thema beschikbaar voor CyanogenMod en AOKP.

Jelly Bean-thema

Custom ROMs CyanogenMod en AOKP bieden beiden de mogelijkheid om thema's te gebruiken die veelal in de Google Play Store te downloaden zijn. Ontwikkelaar Kyle Ladd heeft onlangs een Jelly Bean-thema geïntroduceerd dat je in staat stelt de Android 4.1-look & feel naar je eigen toestel te brengen. Qua functionaliteit zal dit niets toevoegen van Jelly Bean, maar je kunt op deze manier wel alvast wennen aan het standaarduiterlijk van deze nieuwe Androidversie.

Screenshots

Installatie en beschikbaarheid

Om dit thema te kunnen installeren dien je CyanogenMod 9 of AOKP te draaien op je smartphone. Als dit het geval is, kun je door onderstaande QRcode te scannen of erop te klikken het Jelly Bean-thema downloaden en installeren vanuit de Google Play Store. De kosten hiervoor bedragen € 0,78. Overigens beginnen de teams van CyanogenMod en AOKP op zeer korte termijn aan een op Android 4.1 gebaseerde versie van hun systeemsoftware. Meer informatie daarover kun je hier vinden.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 6P.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties