Androidworld
Androidworld
Iedereen die een smartphone bezit zal het er mee eens zijn, er moet iets gedaan worden aan de batterij van onze toestellen. De gemiddelde telefoon haalt niet eens het einde van de dag zonder weer opgeladen te worden, en veel van onze lezers sjouwen vaak een lader mee. Het is vreemd dat we wel 3D-beelden op onze toestellen krijgen en steeds snellere processoren, maar dat onze batterijen nog steeds onder de maat presteren.
Opladen in tien minuten De Japanse provide NTT Docomo en NEC zijn een samenwerking aangegaan om een techniek te ontwikkelen die de laadtijd van een batterij drastisch verkort. Tijdens een beurs is er al een prototype voor deze techniek gespot en Engadget heeft daar wat beeldmateriaal van geschoten.

Momenteel is de nieuwe techniek alleen nog maar gebruikt in een NEC-toestel dat alleen in Japan uitkomt. De samenwerkende bedrijven hebben een 'sleeve' ontworpen waar het toestel ingeschoven kan worden. Door de sleeve kunnen ze 6.0 ampère in het toestel duwen in plaats van 0.5 ampère, waardoor de laadtijd verkort wordt tot 10 minuten.

Op deze manier kun je je telefoon opladen tijdens je lunch of een korte break in de buurt van een stopcontact. Wij vinden het een prachtige ontwikkeling, maar we zien liever een batterij die langer meegaat zodat je niet zo een grote lader hoeft mee te sjouwen.Hoe lang doe jij met de batterij van je Android, en hoe los jij dit probleem op? Voor wat tips kun je bij ons artikel over batterijbesparing in de reeks 'Android voor beginners'.

Video

http://www.youtube.com/watch?v=JK5sGmN9e4Q

Bron: Androidandme

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties