Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • Nokia 8

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

Jabra Halo2, de perfecte Bluetooth-headset?

· 15 augustus 2012

Ik ben al een tijd op zoek naar de perfecte Bluetooth headset, ik had gedacht die met de Plantronics Back Beat GO gevonden te hebben, maar helaas is de constructie van mijn oren niet berekend op in-ears. Dus een on-ears hoofdtelefoon is een beter model voor mijn oren, aangezien ze wel een normaal formaat wat betreft grootte hebben. Van Jabra kreeg ik de HALO2 te leen en ik moet zeggen dat deze hoofdtelefoon me heel erg blij maakt.

Licht en snel

Naast dat de binnenkant van mijn oren blijkbaar van een niet-gangbaar formaat zijn ben ik ook nog eens ijdel, dus ik zet niet elk ding op mijn hoofd. De hoofdtelefoons van Beats, AEG en dergelijke zijn heel erg mooi, maar ik loop liever met iets minder massiefs rond. Mijn ideale hoofdtelefoon wil ik  kunnen  gebruiken tijdens het werk, maar ook in mijn vrije tijd en tijdens het sporten. En als we dan toch bezig zijn moet hij draadloos zijn, maar wel erg licht. En de koptelefoon moet natuurlijk niet lelijk zijn, want ik ga hem heel veel dragen en dan kom ik andere mensen tegen. Nadat ik een paar dagen met de Jabra Halo2 heb opgetrokken moet ik zeggen dat deze op veel van de hierboven genoemde punten scoort.

Jabra Halo2

Het eerste wat opvalt aan de Halo 2 als je hem uit de verpakking haalt is dat hij ontzettend licht is. Ik heb eerder Bluetooth-headsets gehad maar die waren duidelijk zwaarder als het om het gewicht gaat. Het ontwerp van deze koptelefoon is mooi, de hoofdband loopt soepel over in de oorschelpen die eigenlijk maar een fractie breder zijn dan de band. De oorschelpen hebben dan 0ok een rechthoekige en geen ronde vorm, dat geeft de Halo 2 een trendy uiterlijk. De binnenzijde van de band is gemaakt van een soort velours, en het zelfde materiaal lijkt op de oorschelpen te zitten. De constructie is van hoogwaardig kunstof, als je het niet weet of gevoeld hebt dan zou je zeggen dat het aluminium is. Er zitten geen onnodige knoppen schakelaars en andere onzin aan deze koptelefoon, behalve één ronde die je bijna niet voelt aan de rechterzijde. Wat deze doet, komen we later op terug.

Werking

De Halo2 kan opgevouwen worden en daarvoor zitten er twee scharnieren verwerkt in de band. Het is een ingenieus systeem want, je ziet de scharnieren niet zitten. Wanneer je de koptelefoon uitvouwt, moet je de band even in elkaar drukken zodat ze niet meer kunnen vouwen. Dit is tevens de aan- en uitfunctie van deze koptelefoon, gebruik je hem even niet, dan vouw je hem op en hij gaat automatisch uit. De uiteinden kunnen uitgeschoven worden zodat je de lengte kunt aanpassen, dit gaat vrijwel traploos. Aan de binnenzijde zitten twee lampjes die voor de batterij en de verbinding staan. Pairen gaat heel erg makkelijk, dat hebben ze tegenwoordig wel onder de knie bij dit soort bedrijven. Op de rechterzijde staat een dunne lijn met een plus- en een minteken wanneer je met je vinger hierover heen gaat kun je het geluid  harder en zachter zetten. Dit zie je bij meerdere headsets, maar Jabra heeft het bij dit model wel heel erg goed voor elkaar, want het werkt enorm soepel. Je kunt het plus-en min teken trouwens ook gebruiken om van track te wisselen. De ronde knop aan de rechterzijde kan onder andere gebruikt worden voor het aannemen van gesprekken en het op pauze zetten van de muziek.

Twee aansluitingen

Een groot voordeel van de HALO 2 is dat deze twee apparaten tegelijk kan bedienen via Bluetooth. Dus je kunt je mobiele telefoon en je laptop tegelijk pairen met de koptelefoon. Zo kun je draadloos muziek luisteren en ook al je telefoontjes aannemen zonder de koptelefoon af te zetten. Wanneer je bijvoorbeeld nog een oude iPod wil aansluiten, dan kan dat ook. Jabra levert er namelijk een kabel bij die je op de koptelefoon kunt aanlsuiten om er een ouderwetse bedrade koptelefoon van te maken. Opladen doe je gewoon via de micro-USB en de bijgeleverde universele lader, je kunt dus elke lader pakken die voorhanden is.

Geluid

De Halo 2 beschikt over AM3D Virtual Surround Sound 2.0 & Power Bass en dat is wel te merken, het geluid is namelijk ontzettend goed. Geluid is persoonlijk maar dat is wel het beste wat ik tot nu toe uit een draadloze hoofdtelefoon heb gekregenvia Bluetooth. Het geluid is ontzettend goed, soms een beetje aan de "wollige' kant, maar de muziek zit midden in je hoofd waar het thuis hoort. Bij het bellen wordt je gehopen door de Noise Blackout™ technologie. Door de dubbele microfoon kan de koptelefoon de geluiden die je conversatie kunnen verstoren filteren en is het voor je gesprekspartner heerlijk rustig om te bellen met jou.

Conclusie

De perfecte headset is het niet, want die bestaat nu eenmaal niet. Ik moet hem nog steeds om de 8 uur opladen en wanneer ik verder dan 5 meter van mijn telefoon ben dan verlies ik de verbinding. Daarnaast ben ik bang dat de bekleding aan de binnenzijde snel vies gaat worden wanneer je hem ook veel buiten gebruikt tijdens bijvoorbeeld het sporten. Ik denk dat ze daar beter een soortr nep-leer voor hadden kunnen gebruiken waar je makkelijk alle gel, zweet en andere narigheid van af kunt wassen. Maar die paar kleine minpunten doen voor mij niets af aan het feit dat de HALO 2 een fantastisch product is dat ik tijdens het testen met ontzettend veel plezier gebruikt heb. Hij heeft me geen enkele keer in de steek gelaten en bleef goed op mijn hoofd zitten. De verkoopprijzen van de HALO 2 lopen uiteen van € 80 tot € 125, dus goed shoppen op het internet heeft absoluut zin.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (22)
Bezig met laden van reacties...