Androidworld
Androidworld
Wanneer je een zwakke maag hebt of altijd heel erg zuinig bent op je spulletjes dan zou ik deze post niet verder lezen. Het YouTube-kanaal electronicsbreak test regelmatig apparaten op hun duurzaamheid door ze op verschillende hoogtes op de straat te laten vallen. Deze keer hebben ze daar de twee meest verkochte toestellen van dit moment voor gekozen: de iPhone 4S en de Samsung Galaxy SII. In de video zie je welke er het beste van afgekomen is.

De test

De test om de schokbestendigheid te testen van de twee toestellen bestaat uit drie onderdelen. Een val van middelhoogte, een val van schouderhoogte en een val van borsthoogte met het scherm naar onder gericht. Om het geheel nog wat realistischer te maken is de test op straat uitgevoerd en niet in een studio.

http://www.youtube.com/watch?v=elKxgsrJFhw

Zoals je kunt zien in het filmpje komt de Samsung Galaxy SII het beste uit deze harteloze test. De iPhone 4S is rondom goed beschermd door de metalen rand, maar verder erg kwetsbaar wanneer de glazen oppervlakken worden geraakt.

Vergeleken met het gebarsten glas op de iPhone 4S komt de de Galaxy SII ongeschonden uit de strijd: op wat krasjes aan de randen na is er geen schade te ontdekken.

Door deze test kijken we misschien wel met een iets ander oog naar de uitvoering van de toestellen zoals wij ze in handen krijgen. Persoonlijk klaag ik ook wel eens over de plastic-uitvoering van de Galaxy's, maar wanneer je bovenstaande video bekijkt heb ik er eigenlijk geen problemen meer mee.

Wat kunnen we leren uit deze statistisch niet-significante test (daarvoor moet je hem meerdere malen uitvoeren)? Het lijkt alsof de Galaxy SII de klappen beter absorbeert dan de iPhone 4S en dus met minder beschadigingen achterblijft. Een bijkomend voordeel is dat de Galaxy in tegenstelling tot de iPhone een verwisselbare batterij heeft en je dus eenvoudig een nieuwe klep voor de achterzijde kunt bestellen.

PS: Het is toch niet zo heel gek dat deze test wordt gesponsord door een verzekeraar?

Bron: The Droid Guy
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties