Androidworld
Androidworld
17 oktober 2011 20:24 uur
Wanneer je een zwakke maag hebt of altijd heel erg zuinig bent op je spulletjes dan zou ik deze post niet verder lezen. Het YouTube-kanaal electronicsbreak test regelmatig apparaten op hun duurzaamheid door ze op verschillende hoogtes op de straat te laten vallen. Deze keer hebben ze daar de twee meest verkochte toestellen van dit moment voor gekozen: de iPhone 4S en de Samsung Galaxy SII. In de video zie je welke er het beste van afgekomen is.

De test

De test om de schokbestendigheid te testen van de twee toestellen bestaat uit drie onderdelen. Een val van middelhoogte, een val van schouderhoogte en een val van borsthoogte met het scherm naar onder gericht. Om het geheel nog wat realistischer te maken is de test op straat uitgevoerd en niet in een studio.

Zoals je kunt zien in het filmpje komt de Samsung Galaxy SII het beste uit deze harteloze test. De iPhone 4S is rondom goed beschermd door de metalen rand, maar verder erg kwetsbaar wanneer de glazen oppervlakken worden geraakt.

Vergeleken met het gebarsten glas op de iPhone 4S komt de de Galaxy SII ongeschonden uit de strijd: op wat krasjes aan de randen na is er geen schade te ontdekken.

Door deze test kijken we misschien wel met een iets ander oog naar de uitvoering van de toestellen zoals wij ze in handen krijgen. Persoonlijk klaag ik ook wel eens over de plastic-uitvoering van de Galaxy's, maar wanneer je bovenstaande video bekijkt heb ik er eigenlijk geen problemen meer mee.

Wat kunnen we leren uit deze statistisch niet-significante test (daarvoor moet je hem meerdere malen uitvoeren)? Het lijkt alsof de Galaxy SII de klappen beter absorbeert dan de iPhone 4S en dus met minder beschadigingen achterblijft. Een bijkomend voordeel is dat de Galaxy in tegenstelling tot de iPhone een verwisselbare batterij heeft en je dus eenvoudig een nieuwe klep voor de achterzijde kunt bestellen.

PS: Het is toch niet zo heel gek dat deze test wordt gesponsord door een verzekeraar?

Bron: The Droid Guy
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • mygain

  Vind dit soort videos echt geinig, haha! Wil meer!

  • Bart

   Plastic heeft toch niet mijn voorkeur, voelt niet fijn aan. Ga dan toch meer voor htc, met de aluminium behuizing.

   • Dennis

    Ik ook vind ze sowieso niet eens mooi samsung maar daar van af, Ik vind dat plastic ook helemaal niks en het voelt nog eens zo goedkoop aan in je handen.

   • Vinay

    Gaat mij niet echt om de behuizing, maar eerder om wat erin zit. En voor hetzelfde geldt ook dat mijn telefoon duurzaam moet zijn... Ik moet er lang mee overweg kunnen en met de iphone4s: 1x vallen is flink wat krassen. Mijn galaxy s(1) is zo vaak gevallen en ik heb alleen een paar krasjes aan de zijkanten.

  • JeroenR

   Ben toch benieuwd hoe onafhankelijk dit is...

   • Dion/87Vortex87

    Er wordt drie keer een valtest gedaan en de verschillen zijn zéér groot. men kan dan wel met enige redelijkheid aannemen dat dit een statistisch significant verschil zal zijn. Significantie is sneller waarneembaar als er meerdere testen worden uitgevoerd, maar deze verschillen zijn wel zo groot met drie tests dat een significant verschil zal worden gevonden. Door dit grote verschil mag ook wel worden aangenomen dat een Type I-fout niet heel waarschijnlijk is. (Type I-fout=H0 (er is geen effect) verwerpen terwijl deze verwerping onjuist is).

   • ferrariking

    mijn is ook gevalen (met fiesten:$)
    en heeft alleen heel heel kleine krasen:D

    • androidboy

     plastic is zo slecht nog niet ;-)

    • Rami

     Ik heb het altijd gezegd in posts van mensen die beweren dat de samsung een rommel behuizing heeft en iphone/htc (metale body) beter bestand tegen vallen, mijn desire hd was gevallen en er zaten diepe groeven in het alu! Ik heb nu de SGS II en de iPhone 4s het is wel zeker dat de laatste beter aanvoelt door het gewicht en materiaal.

    • Duveaux

     Ik dacht ook dat mijn SGS1 onverwoestbaar was toen hij ongeveer 5 valpartijen had overleefd. Een crash op de stenen van de neude waren toch wel fataal voor m'n scherm blijkbaar. Het kán dus wel!

     • Steve

      @ Dennis

      "Ik vind dat plastic ook helemaal niks en het voelt nog eens zo goedkoop aan in je handen"

      Egt he, je moet VERTU kopen, misschien wel wat jou...als je goenoeg geld heb! pfff

      • DJENSN

       De mijne heeft zo'n drietal keer kennis gemaakt met de grond. Enkel (on)diepe krasjes langs de zijkant. Niks te zien op het scherm zelf! Mijn iPhone 4 viel 1 keer en het scherm was volledig gebarsten... In mijn geval klopt het statement van de video...

       • Hawbesh

        waahah love my galaxy s2 is de beste :$

       • Bart

        Plastic doet het fantastisch in deze test, ik vind deze toestellen echter te licht en niet fijn in de hand liggen. Ben benieuwd hoe een htc het er vanaf brengt. En hoe dit kan, door de behuizing of het glas..?

        • Gatito

         Laat ik nou juist mijn iPhone verkocht hebben omdat ik hem te zwaar vind en niet lekker in de hand vond liggen. Heb nu de SGII en ben super tevreden. Mijn iPhone is 1x gevallen en gelukkig viel de schade mee, alleen wat krasjes op de metalen rand, mijn dochter liet hem 1x vallen en glas meteen stuk. Ik ben geen fan van dat glas voor en achter.

       • tiemen

        Ik kan wel het resultaat showen hoe een htc desire z eruit ziet die uit een houder op de fiets lazerd, waarbij de fiets ongeveer 20km/h reed. Ik vindt persoonlijk de iphone en de metalen htc toestellen mooier dan samsung telefoons, ik houd niet van dat plastic, maar als het gaat om vallen lijkt de SG2 toch beter.

        • Lucas

         Die iPhone/iPod schermen breken héél erg snel. M'n pa liet zijn iPod touch van kniehoogte vallen en er was niks meer van het scherm over. Moeten ze echt wat aan doen want ik ken meerdere mensen met kapotte Apple schermen. M'n desire houdt het wel goed uit, klein stukje van het scherm afgebroken

        • Vinay

         Een iphone is gewoon een vierkant met een rondje onderaan, maar het is zijn simpelheid dat het mooi maakt. Samsung probeert het zelfde concept, alleen gaat het hen wat moeilijk af, hoewel de nexus s and prime er toch wel mooi uitzien. Htc is het meest gewaagde ontwerp, maar ook wel gewoon de mooiste. Nokia faalt:$ ik haat nokia, stomme telefoons. sorry nokia lovers. Geldt ook voor BB's. afschuwelijke dingen.

         • Marcus

          Ik snap het niet dat gezeik over dat plastic.. Mijn galaxy gio is in een dronkentoestant 2 x van de scooter afgevallen met 60 km en ik heb er een paar deuken aan overgehouden aan de linkerzijkand.

         • Daejji

          Jaaa, wat moet je dan al niet verzinnen om de iPhone 4S slecht uit de bus te laten komen he.
          Ik weet wat, stop de volgende keer beide toestellen in een wasmachine..kijken wie er dan het beste uit komt.
          Of nee, spoel ze allebei door..haha, kijken wat er dan gebeurt.
          Of of, nee joh, laten we euhm.. Laten we kijken beide toestellen van een heel hoog gebouw afgooien, kijken wie er het eerst beneden is..whoehahahaha, te gek man. Jottem.
          Zucht

          • gjb29

           But, will it blend...? :P

          • Marwin

           Qua (val)stevigheid zal de iPhone het van weinig telefoons winnen, gezien de glasplaat aan de voor- en achterkant. Vandaar dat er hoesjes zijn.
           Word er echter gekeken naar de prestaties dan rent de a5 processor rondjes om de processor van de Samsung galaxy s2 (zie Anandtech). Daarvoor zijn er ook hoesjes voor telefoons.
           Al ben ik blij met mijn htc desire hd, die leeft nog steeds naar zeven valpartijen :). Maar laten we eerlijk zijn, ongelukjes zitten in een kleine hoek, waarbij de iPhone kwetsbaar is.

         • Arnold van de Worp

          M'n HTC HERO is ook gevalken op het beton, toen viel de achterksnt en de Accu uit het apparaat, hij deed het daarna wel weer maar er zit alleen een kleine barst die nog net niet door het scherm loopt!

          • Vincent

           Ik vind persoonlijk Samsung toestellen er een stuk aantrekkelijker uitzien met het carbonachtige plastic t.o.v. dat poepbruine van htc (ik heb zowel een htc als een Samsung) en goedkoop voelt de Samsung al helemaal niet aan! Stuk lichter als die iPhone, die weegt behoorlijk zwaar.

           • Sake

            Ik vind als je een auto tegen een boom parkeer,kunnen ze niet tegen he.Het is maar net hoe je mobiel valt.Wees er zuinig op en doe er een leuk hoesje omheen,zodat de kans kleiner is dat die stuk valt :-) Ik heb een HTC Desire HD er zit nog geen krasje op,omdat ik er zuinig op ben,heb iemand met zelfde htc gezien die helemaal onder de krassen zit.Het is maar net hoe je ermee omgaat.Ik moet echt geen Iphone 4s.Mag ik wel een glasverzekering bij afsluiten.

            • nolimits

             SGS2 FOR LIFE!!!!!

             • tom

              persoonlijk vind ik Samsung stukken mooier dan de Iphone, dat die van plastic is maakt me geen bal uit. Hij moet goed werken en bestand zijn tegen eens stootje. Dus buiten de "beter" aanvoelen vd Iphone, vind ik géén elementen om de Samsung niet te kopen.

             • David

              ach... arme telefoontjes...

              • bertis501

               Wordt een beetje moe van dat gezeur over plastic hier! Koop een Iphone of een HTC als je dat wilt maar volgens mij gaat het om de binnenkant van een telefoon en die is bij Samsung dik in orde.
               Overigens hoef je wat mij betreft die smartphones niet op de tegels te laten vallen! Gewoon zonde van de centen!

               • Peter

                Welke malloot gaat er ook zo oonvoorzichtig met zn dure smartphone om.. en tevens dragen de meeste iphones ook al bescherm hoesjes.. Vind het maar raar om hier meteen weer een punt of statement van te maken in de oppervlakkige fanboy battle.

                • ZMOK

                 Ik zie nergens een fanboy battle woeden. Maar het gaat toch even om het feit dat ALS een onvoorzichtig persoon zijn telefoon laat vallen. En ik kan je verzekeren dat gebeurt 90% van de smartphone bezitters echt wel een keer. Dan weten we nu iig dat de iPhone de kleinste overlevingskans heeft. Mijn phones dragen beide geen beschermhoesje, slim? misschien niet maar ik vind het wel prettiger.