Naar content

InstaWifi: snel met een wifi-netwerk verbinding maken

· 24 september 2012

Een internetverbinding is tegenwoordig bijna onmisbaar. Alhoewel bijna iedereen wel een data-abonnement heeft, is dit vaak toch beperkt omdat er een limiet aan zit en de snelheid vaak niet afdoende is. Gelukkig hebben de meeste mensen waar die je bezoekt wel een wifi-verbinding waar je gebruik van kunt maken. Alleen zul je wel de inloggegevens moeten invoeren en wanneer je je Androidtoestel vaak flasht, moet je telkens opnieuw het wachtwoord ingeven. InstaWifi maakt met behulp van NFC en QRcodes het leven weer wat makkelijker voor je.

Review

Allereerst voeg je je te delen wifi-netwerk en de bijbehorende inloggegevens toe bij het tabje NFC en/of QRcode. Vervolgens klik je in het geval van NFC op de Write to tag-knop in de app en op de NFC-tag om zo te gegevens over te zetten. Wanneer je dan bezoek krijgt dan kan die persoon zijn smartphone tegen de NFC-tag houden en de instellingen automatisch op zijn toestel krijgen. Natuurlijk kun je via Android Beam ook beide (met NFC uitgeruste) toestellen tegen elkaar houden om zo makkelijk de informatie uit te wisselen. Uiteraard is het principe met de QRcode hetzelfde. Je bezoeker moet dan de Barcode Scanner-app of een alternatief hebben geïnstalleerd. Vervolgens deel jij de QRcode met deze persoon en hij of zij kan dan met de Barcode Scanner-app de gegevens van je wifi-netwerk importeren. Binnen een fractie van een seconde ben je verbonden met een wifi-netwerk. Je hoeft verder niks te doen, ook al heb je wifi uitgezet op je Androidtoestel.

Screenshots en video

http://youtu.be/0PChSvKGIo8

Conclusie

InstaWifi is een kleine en simpele app die makkelijk te configureren is. Wanneer je dit gedaan hebt kun je de briefjes met wifi-wachtwoorden weggooien want InstaWifi maakt het delen van wifi-gegevens tussen jou en je bezoekers een stuk makkelijker en vooral supersnel.
Versie:1.2.0
Omvang/SD-kaart:575 kB/Nee
Prijs:Gratis
Getest op:Samsung Galaxy Nexus (4.1)
Marketrating:[rating:4.6/5]
Ons eindoordeel:[rating:4.5/5]
[qrcode name="net.jessechen.instawifi"]Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?
Bron: XDA

T-Mobile Unlimited: unlimited data, bellen, alles!

Why limit de dingen die je leuk vindt? Bij T-mobile krijg je Unlimited internet, bellen en sms’en in Nederland en 60 dagen in buitenland!

Go Unlimited

Adv

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S7

GW: The Moron Test, ben jij een genie of een...?

App van de week 36: Tweedle, nieuwe en mooie Twitterapplicatie

Reacties (14)
Bezig met laden van reacties...