Androidworld
Androidworld
24 september 2012 13:30 uur
Een internetverbinding is tegenwoordig bijna onmisbaar. Alhoewel bijna iedereen wel een data-abonnement heeft, is dit vaak toch beperkt omdat er een limiet aan zit en de snelheid vaak niet afdoende is. Gelukkig hebben de meeste mensen waar die je bezoekt wel een wifi-verbinding waar je gebruik van kunt maken. Alleen zul je wel de inloggegevens moeten invoeren en wanneer je je Androidtoestel vaak flasht, moet je telkens opnieuw het wachtwoord ingeven. InstaWifi maakt met behulp van NFC en QRcodes het leven weer wat makkelijker voor je.

Review

Allereerst voeg je je te delen wifi-netwerk en de bijbehorende inloggegevens toe bij het tabje NFC en/of QRcode. Vervolgens klik je in het geval van NFC op de Write to tag-knop in de app en op de NFC-tag om zo te gegevens over te zetten. Wanneer je dan bezoek krijgt dan kan die persoon zijn smartphone tegen de NFC-tag houden en de instellingen automatisch op zijn toestel krijgen. Natuurlijk kun je via Android Beam ook beide (met NFC uitgeruste) toestellen tegen elkaar houden om zo makkelijk de informatie uit te wisselen. Uiteraard is het principe met de QRcode hetzelfde. Je bezoeker moet dan de Barcode Scanner-app of een alternatief hebben geïnstalleerd. Vervolgens deel jij de QRcode met deze persoon en hij of zij kan dan met de Barcode Scanner-app de gegevens van je wifi-netwerk importeren. Binnen een fractie van een seconde ben je verbonden met een wifi-netwerk. Je hoeft verder niks te doen, ook al heb je wifi uitgezet op je Androidtoestel.

Screenshots en video

Conclusie

InstaWifi is een kleine en simpele app die makkelijk te configureren is. Wanneer je dit gedaan hebt kun je de briefjes met wifi-wachtwoorden weggooien want InstaWifi maakt het delen van wifi-gegevens tussen jou en je bezoekers een stuk makkelijker en vooral supersnel.
Versie:1.2.0
Omvang/SD-kaart:575 kB/Nee
Prijs:Gratis
Getest op:Samsung Galaxy Nexus (4.1)
Marketrating:[rating:4.6/5]
Ons eindoordeel:[rating:4.5/5]
Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?
Bron: XDA
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Reacties

 • JHS_NL

  Lijkt me best handig, zal eens kijken of dit interessant is.

  • Marcel

   echt, ik vraag me af hoeveel apps we nog gaan krijgen beginnend met Insta....

  • Dennis

   Ik kan hier dus een backup ook mee maken van me wifi verbinden ?, Deze daarna weer terug zetten op een nieuw toestel of zelfde na het flashen van een rom ?

   • Robert

    Klinkt inderdaad handig, maar waar verwijst die QR-code naar? Een website die jouw WiFi gegevens host? Of werkt het anders?

    • Machiel

     @Robert de informatie over je Netwerk staat in de QR code opgeslagen. Er wordt dus geen informatie naar een externe server verstuurd of iets dergelijks.

     De gegevens staan er wel onversleuteld in, afhankelijk van welke QR reader je gebruikt kan je dus het wachtwoord van het netwerk uitlezen.

     Voor de rest lijk me het een best nuttige app. Zie voornamelijk toepassingen voor bedrijven die Wifi willen aanbieden maar niet via een open Wifi willen doen.

     • Jelle Ruben

      Mmh zo'n app bestond al, "wifi QR code". Dus echt nieuw is het niet. Want ik al een tijdje gebruik.

      • Daan

       Net mn telefoon "geflasht". Al mn wifi instellingen staan er nog in. Ook die van vrienden, werk, mc donalds... Uh ik bedoel uh restaurant de golden arches.

      • Glenn

       moet mijn bezoek dit dan ook eerst installeren om de gegevens van de qr code te snappen of werkt dit automatisch? anders zie ik het nut er niet van in... niet iedereen installeerd dit namelijk of heeft sneller het wachtwoord ingevoerd.... ik hoop dat het zonder ook werkt?

      • Peter

       Handig voor Android 2.x en 3.x wellicht. Sinds ICS worden Wifi access points login data gebackupt via je Google account.

       • QR coder

        Wel handig aangezien, het invoeren vaak fout gaat.