Androidworld
Androidworld
11 september 2012 19:11 uur
We hebben al enige malen geschreven over het initiatief van  HTC's Mark Moons om de teleurgestelde Desire HD-bezitters tegemoet te komen door korting te geven op een HTC One X. In het interview wat Mark Moons aan ons gaf tijdens de IFA in Berlijn vertelde hij over het ontstaan van deze actie. Vanmiddag maakte hij via Twitter de definitieve startdatum van deze actie bekend.

Twitter

De HTC voorman is een fanatiek gebruiker van social media en via Twitter maakte hij vanmiddag dan ook bekend wanneer de actie definitief van start zal gaan. 1 oktober werd al eerder genoemd, maar is nu dus de officiële datum. Aanstaande maandag zullen we dus precies te weten komen op welke manier de HTC Desire HD-bezitters hun huidige toestel kunnen inwisselen voor een nieuwe HTC One X. Dan zullen we ook horen wat de actie precies zal inhouden, maar reken er niet op dat HTC toestellen gaat 'weggeven'. Er zit natuurlijk wel een behoorlijk verschil tussen een 2 jaar oude HTC Desire HD en een HTC One X die onlangs gelanceerd is. Eerder werd al bekend dat de winkelketen Belcompany als partner zal optreden van deze inruilactie.

Positief signaal

Maar met het opzetten van deze actie geeft HTC wel een positief signaal naar zijn klanten. De Nederlandse afdeling van HTC doet er in deze alles aan om, in dit geval de Desire HD-gebruikers aan zich te binden, een mooi initiatief. Uiteraard houden wij je op de hoogte van deze actie!    
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • Noud

  En de Desire Z niet, ongeveer tegelijk gelanceerd, en ondanks high end niet meer geüpdatet na een jaar...

 • Soner

  Desire Z voelt heel traag aan, veel trager dan HD

  • Dim

   Dat is wel het probleem met deze actie, anderen voelen zich benadeeld. Maar het uitgangspunt was volgens mij dat ze de DHD eerst wel zouden updaten. Het is een goedmakertje

   • RL010

    ik denk dat je 50 euro korting krijg en een bonnenboekje voor de Mac Donald

    • Michael De Potter

     En mensen die hun toestel al voor een 5e keer terug moeten sturen, omdat ze steeds een stuk toestel terug krijgen, daar is geen compensatie voor ...
     Zelfs verlenging van garantie, omdat ik al 5 maand mijn toestel niet heb kunnen gebruiken is niet mogelijk.
     Knap dat HTC wel moeite wil doen voor de DHD eigenaars, maar hun klantenservice trekt op niets.

     • ron67

      ikzelf heb een s3 maar vind het een mooie geste van HTC naar zijn klanten toe. Dit zou Apple met de lancering van iPhone 5 beter ook doen aangezien hun klanten bij aankoop met hun accesoires niks meer kunnen aanvangen vanwege een andere connector. Na het miljard van Samsung zijn ze toch weer rijker dus mogen ze hun klanten toch wel compenseren.

     • RRRobert

      Ik ben benieuwd wanneer HTC de gebruikers van de One S tegemoet gaat komen. In de basis is het een prachtig toestel, maar die "helikopter-bug" drijft mij -en velen met mij- tot wanhoop drijft. De recente update naar Android 4.0.4 gaf helaas nog niet de oplossing, dus ik heb m'n hoop gevestigd op Jellybean...

     • Elias

      Effe op Matktplaats DHD kopen. Inruilen. BOEM!!!!!! One X

     • pimdk

      wat loopt iedereen te zeuren, HTC is het enige merk dat zo´n actie op zou zetten.
      DHD bezitters mogen allang blij zijn dat er überhaupt een inruil actie komt.

      • GraadCias

       ik ben heeeeel blij.. ;-))

       • Koetje bor

        Als de inruil actie evenveel opleverd als verkopen op marktplaats zullen veel mensen het doen. Ben bang dat belcompany daar niet intrapt.

        • TRD

         Los kost ie bij belcompany €550,- Stel de inruil is gunstig en je krijgt 200 voor je DHD dan zou je zelf nog 350 bij moeten leggen wat mij best veel lijkt.
         Maar goed ik ben benieuwd naar de voorwaarden...

        • Lars

         Vraag me af of de actie ook in België geld en of je anders als Belg je DHD kan omruilen in Nederland.

         • Enrico4u

          Bij de meeste DHD-gebruikers zal (net als bij mij) de abo eind vh jaar aflopen. Als je je "gunstige" abo verlengt is fe aktie interessant. Anders een nieuwe abo met en One X en je DHD houden cq. verkopen. Hangt dus van je situatie af, mijnsinziens.

          • Halbe

           Als htc slim is en dat zullen ze vast zijn, moet je het contract van je abbo laten zien en dan pas wordt hij voor een X bedrag omgeruild, snel een 2de hansje op marktplaats kopen zal zo buiten spel worden gezet. We wachten maandag even af, ben benieuwd.
           Is het aanbod niets houden we mooi de desire hd, ben er erg tevreden over, jammer dat er geen update komt.

           • Angelus230

            Ik heb gelezen dat de HTC DHD in praktijk amper verschilt tegenover de One X (snelheid). Dus waarom zou de HTC DHD geen update mogen hebben? De eigenaars kunnen toch ook gewoon rooten en een ROM erop zetten?

            • Lennert

             Dan heb je dat verkeerd gelezen, zit wel degelijk een (groot) verschil in snelheid, maar met name ook in kwaliteit van het display

            • Lars

             Er zit wel degelijk een verschil in snelheid op beide toestellen. Natuurlijk geen reden om je DHD niet te flashen en niet te genieten van ICS. Ik heb het in ieder geval gedaan en de DHD draait ICS perfect, zelfs met Sense. Het biedt dus wel degelijk een meerwaarde in tegenstelling tot wat HTC beweert.

             Nog even wachten en je hebt zelfs een volledig werkende versie van JB voor je DHD.

             Ik ruil 'm in ieder geval niet, vind de One X zowieso te groot en m'n DHD ziet er na bijna 2 jaar nog steeds nieuw uit.

           • Jasper

            Nou, ik voel me aangesproken hoor, DHD bezitter van het eerste moment. Ik denk gelijk: leuk zo'n actie, maar mn abbo loopt af en ik kan dus gewoon op sim only over gaan. de korting moet wel heel goed zijn...

            • john

             Ik ben benieuwd of je ook voor een htc one x+ kan kiezen deze heeft namelijk gelijk de nieuwste versie van android en tevens het nieuwste top model welke de s3 voorbij gaat.

             • Chris

              Zojuist contact gehad met HTC Nederland. Inhoudelijk kan er weinig worden verteld over de actie. Wél is inmiddels bekend dat de actie van 1 oktober t/m 31 oktober gaat lopen, en wellicht via verschillende verkoopkanalen. Vodafone kan dit helaas niet bevestigen.

              • Rubenn

               Ik hou het in de gaten, rond de 150euri zou ik willen bijbetalen.. anders wacht ik nog een paar weken, kan bijna verlengen.. one-X is ook niet alles.. en draai mn DHD nu ook op android4

               • Aleksandr

                Vandaag bij BelCompany geweest voor meer info en die zeggen dat er geen inruilactie zal plaatsvinden

                • Aleksandr

                 Aanstaande Maandag kondigen wij, @htc_nl en @belcompany_nl , de #DHD2OneX actie officieel aan. De aktie is short & sweet en start op 1 Okt.

                 — Mark Moons (@markmoons) September 11, 2012

                 Dat is toch vandaag? waarom nog steeds geen info?

                 • Aleksandr

                  Just asked in a " bellcompany" shop . It's a ****ty offer . You have to pay 415 euro and give your dhd for a new one x . Starting from 1st October. That means only 75 euro discount.

                  Our dhd is only 75 euro worth ....says htc.

                  Sent from my HTC Desire HD using xda app-developers app

                  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1851694&page=2

                 • Halbe

                  Als hij maar 75 euro waard is, dan hou ik 'm mooi en zullen er bar weinig mensen gebruik gaan maken van de actie, maar wacht eerst de officiele aankondiging nog even af. Want eerst zegt Aleksandr dat ze bij bellcompany niets weten van een omruil actie en een kwartier later beweert hij ( in het engels ) dat bellcompany maar 75 euro geeft. Vreemd !

                  • Aleksandr

                   het engelse gedeelte zag ik op een site