Androidworld
Androidworld
Het is een beetje geruisloos voorbij gegaan maar toch is het zeker het vermelden waard. Google breidt langzaam maar zeker de betalingsmogelijkheden op het Android platform uit. Gisteren is door Google het In-app betalingen systeem gelanceerd. Vanaf nu kunnen ontwikkelaars applicaties en games publiceren waarbij gebruikers in deze applicatie items of producten kunnen aanschaffen.

Google In-app betalingen

Google In-app betalingen is voor Google de volgende stap in het verbeteren van de omgeving voor ontwikkelaars en consumenten. Met behulp van In-app betalingen kunnen ontwikkelaars uitbreidingen van hun applicaties of games direct laten afrekenen in de applicatie of game zelf. Indien de ontwikkelaar deze functionaliteit inbouwt in zijn of haar applicatie of game hoef je deze dus niet meer te vertalen om bepaalde uitbreidingen aan te schaffen.

Google In-app betalingen maakt het zogenaamde 'free-to-play' businessmodel een stuk realistischer. Het 'free-to-play' businessmodel laat zich het beste alsvolgt uitleggen. Ontwikkelaars zullen in de toekomst steeds vaker hun applicatie of game in eerste instantie gratis aanbieden in de Android Market.

In-app betaling in beeld

In onderstaande figuur word als voorbeeld de In-app betalingsmogelijkheid getoond van het spel TapTap Revenge 4. De gebruiker kiest in de app of game met ingebouwde in-app betalingsmogelijkheid voor de aanschaf van extra items of toevoegingen. De In-app betalingsfunctionaliteit laat een pop-up verschijnen waar je duidelijk de prijs van de extra items of toevoegingen ziet. Hierna kun je direct kiezen op wat voor manier je deze extra items of toevoegingen wilt aanschaffen.

De nieuwe Android In-app betalingsmogelijkheid zal langzaam maar zeker meer inkomsten genereren voor ontwikkelaars. De ontwikkelaars zullen echter zelf deze nieuwe functionaliteit moeten inbouwen in hun applicaties en/of games. Het zal dus nog wel eventjes duren voordat we de eerste In-app betalingen zullen gaan doen.

Nu inbouwen

Ben jij een Android ontwikkelaar en wil jij graag zo snel mogelijk deze In-app betalingsmogelijkheid inbouwen in jouw applicatie(s) of game(s) ? Breng dan een bezoekje aan de Android Developers Blog voor meer informatie.

Bron: Android Developers Blog

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Roel Janssen

Androidfan, -liefhebber en -bewonderaar. In het bezit van een Nexus 4, Transformer Prime en HP Touchpad. Schrijft over alles wat met Android te maken heeft.

Beste aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015)

Bekijk alle aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015).

Reacties

Bezig met laden van reacties