Androidworld
Androidworld
14 augustus 2012 13:40 uur
We hebben er inmiddels al een aantal artikelen aan gewijd en de laatste status was dat LG Benelux nog geen duidelijkheid kon geven over de update naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) van de LG Optimus 2X, Black en 3D. Vandaag hebben we weer nieuws, weliswaar niet van LG Benelux, maar van een bron van MoDaCo. LG zou in de afrondende fase zitten wat betreft de Ice Cream Sandwich-update. Het is tijd voor weer een nieuw

LG Optimus 2X, Black en 3D

Het tweede kwartaal werd als tijdsbestek doorgegeven voor de upgrade naar Android 4.0, maar dit kon LG niet waarmaken. In antwoord op een vraag van een gebruiker gaf LG op Facebook aan dat de uitrol was uitgesteld naar het derde kwartaal om vervolgens aan te geven dat het niet bekend was of deze zou komen. Paul O'Brien, de oprichter van techwebsite MoDaCo en maker van custom ROMs is over het algemeen goed ingelicht en hij wist op basis van een bron bij LG te vertellen dat er wel degelijk gewerkt wordt aan een Ice Cream Sandwich-update. Inmiddels heeft de LG PRADA, welke een 1Ghz dual-coreprocessor bevat, al wel mogen proeven van Ice Cream Sandwich. De Optimus 2X, Optimus Black en Optimus 3D blijken achteraf waarschijnlijk dus toch een update te krijgen naar de voorlaatste Androidversie, Ice Cream Sandwich.

Beschikbaarheid

Wanneer deze update precies beschikbaar zal komen en of deze ook in Nederland komt is helaas nog niet bekend. Wel zullen veel LG-gebruikers blij zijn dat deze update er, waarschijnlijk, toch gaat komen en het toestel toch net iets beter zou functioneren. Via: MoDaCo
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • BozeVogel

  Volgende nieuwsbericht op Androidworld:
  "Toch geen ICS voor LG Optimus 2X, Black en 3D"

  Toch jammer dat LG haar gebruikers zo in onzekerheid laat. Eigenlijk kun je er bij LG wel vanuit gaan dat het toch niet komt.

  • Nielzs

   zo dat hebben jullie snel geplaatst! Ik heb het nog geen 30 minuten geleden jullie toegestuurd! Hulde!

   • kevin

    zal toch waarschijnlijk weer een valse belofte zijn van LG heb de mijne al in de vuilnisbak gegooid en ben over gestapt naar de Samsung S3 deze is stukken beter dan een LG deze kunnen maar beter tv's blijven maken

    • Duvel

     Neem aan met vuilnisbak dat je bedoelt verkocht?...of zijn spullen van enkele honderden euro's voor jouw maar wegwerpartikelen???...

    • leon

     snap wat je bedoelt. heb de lg optimus black. eerst niet echt de beste telefoon maar ben goed met computers dus heb gewoon ICS er op gekregen via een hack en loopt nu perfect maar de meeste mensen kunnen dat niet dus dan zou ik gewoon maar een iphone kopen of zo.

   • Jaro

    LG kan gewoon beter met haar mobiele assortiment stoppen...ik heb ook een LG 3D en dan wel berichten over ics en dan weer niet.. ik heb al een tijdje CM7 er op gezet en ik garandeer je, je telefoon loopt als een trein... 400 x beter dan die armoedige software van LG zelf wat geen update krijgt ... advies, bruik Cyanogenmod!

   • Arie

    Tweet van LG:

    Maar nog steeds geen duidelijkheid, dat is troef bij LG Benelux. Geen Ja en geen Nee dus.

    LG WEBCARE NL ?@LG_WEBCARE_NL
    @ariesmit LG wil toestellen pas updaten als updates volledig zijn uitontwikkeld in eigen LG omgeving, dit kost tijd. Onze excuses.

    • peter

     Tegen de tijd dat lg met de update komt is het toestel al bijna 2 jaar oud en hebben de meeste (waaronder ik) alweer een ander toestel.

    • peter

     Dat is een feit.

     • Rl010

      En de kerstman bestaat ook

     • Johan

      Ik wacht af, maar hopelijk wordt het werkelijkheid. al denk ik de volgende keer echt wel naar voor merk telefoon ik ga kopen en denk dat Lg lager op het lijstje staat.

      • Allard

       Ik mag het hopen LG kan het gewoon niet maken toch geen update te geven. Ik heb een klein vraagje: kan ik nu bijvoorbeeld CM9 op mijn telefoon zetten en als die update er toch komt de normale update erop?

       • Fab300

        @Allard Ja dat kan kijk maar op XDA. Alleen FOP heeft nu nog maar CM9 en de camera werkt (nog) niet, maar verder prima.
        Ik ga ook maar is nadenken over een ander merkje; in elk geval bij veel andere mensen LG afgeraden. LG verliest veel klanten door de slechte updates.

        • Arie

         bij HTC krijgen ze een omriul actie omdat de Desire HD niet naar ICS wordt geupdate,

         HTC Nederland ?@HTC_NL
         Goed nieuws, de inruilactie #DHD2OneX gaat door! Verdere details volgen nog. Houd ons Facebook & Twitter kanaal in de gaten voor meer info.

         • Erwin

          Ik sluit me helemaal aan bij iedereen. Slechte support van LG en het duurt veel te lang vergeljiken bij de andere merken.

          Als er geen update komt, zal er nooit weer een LG telefoon aangeschaft worden.