Androidworld
Androidworld
Zo'n anderhalve week geleden begon de update naar Ice Cream Sandwich voor de eerste Sony Ericsson-toestellen. Een drietal toestellen uit de Xperia 2011-serie, de arc S, neo V en ray kwamen in Scandinavië in aanmerking voor een update. Sinds gisteravond is ook Nederland aan de beurt. Eigenaren van deze toestellen krijgen geen bericht dat er een update klaar staat en mogelijk zijn nog niet alle toestellen aan de beurt: toestellen die aangepast zijn door providers zullen de update waarschijnlijk pas op een later tijdstip krijgen.

Vrijwillige update

Bij de aankondiging van het updateschema voor Ice Cream Sandwich gaf Sony aan dat de update voor de Xperia 2011-toestellen op vrijwillige basis zou plaatsvinden. Gebruikers worden er niet op geattendeerd dat er een update is, waardoor alleen de wat geavanceerde gebruikers, of in ieder geval de gebruikers die de moeite nemen om op de hoogte te blijven van het nieuws over hun toestel, bijvoorbeeld via Androidworld, kennis hebben van het feit dat er een update is. Volgens Sony zijn oudere toestellen een stuk minder geschikt voor Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), waardoor de prestaties van de oudere toestellen mogelijk tegenvallen na de update. De eerste berichten die wij hebben ontvangen weerspreken in ieder geval dat de gebruikerservaring er op achteruit is gegaan: er wordt gesproken over grote snelheidsverbeteringen. Meer informatie over de mogelijke negatieve ervaringen met Ice Cream Sandwich op de Xperia 2011-toestellen lees je hier.

Video

Een demonstratie van Ice Cream Sandwich op de Xperia arc S kun je hieronder vinden:

http://www.youtube.com/watch?v=qJbDl8aikUk

Beschikbaarheid

De update is beschikbaar voor toestellen waarvan de software niet door providers aan is gepast. Controleren of de update voor jouw toestel beschikbaar is, doe je door middel van de PC Companion of de Mac Bridge wanneer je een Apple-computer hebt. Het volledige updateschema voor de toestellen van Sony (Ericsson) kun je hier vinden. Tip: Erik en Wilco (bedankt!)
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties