Androidworld
Androidworld
28 juli 2012 10:44 uur
Het was een grote teleurstelling toen duidelijk werd dat de HTC Desire HD geen update zou krijgen naar Android 4.0. De post waarin we dit nieuws brachten onplofte en kreeg meer dan 100 comments met veel opmerkingen  over de update-strategie van HTC en andere merken. HTC gaf als reden dat ze met ICS de gebruiker geen 100% goede ervaring konden bieden, op hun blog hebben ze dit nogmaals eens uitgelegd.

Data wissen

Omdat ICS meer ruimte in beslag neemt dan Gingerbread op de HTC Desire HD zou de opslagruimte van het toestel opnieuw ingedeeld moeten worden. Met dit opnieuw indelen van de opslagruimte is er een grote kans dat alle data van de gebruiker, zoals foto's en berichten, gewist zal worden. HTC begrijpt dat dat voor de technisch geavanceerde gebruiker niet zo een heel erg  is maar voor al die andere is dat waarschijnlijk een onoverkomenlijk probleem. Er was ook nog de overweging om een soort van "uitgeklede" versie van ICS op de HTC Desire HD te zetten, maar dit zou betekenen dat er een aantal functies die gebruikers nu gebruiken niet meer beschikbaar zouden zijn. HTC wil dat een update een verbetering is van de gebruikservaring en niet dat er beperkingen optreden in het gebruik van het toestel.

Compliment

Alhoewel HTC dit in het begin beter had moeten communiceren, er was wat verwarring, zijn wij van mening dat HTC hiermee een juiste beslissing neemt. Het is begrijpelijk dat de gebruiker zijn update wil, maar wanneer je daar een duidelijk mindere gebruikerservaring voor terugkrijgt dan moet je dat gewoon niet doen. En dan hebben we het nog niet eens over de ellende die onstaat wanneer de update niet goed werkt. We hebben nog geen nieuws gehad over het voorgenomen initiatief van HTC Nederland om de Desire HD tegen een gunstig tarief in te ruilen voor een HTC One .

Bron: HTC Blog

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • androidboy

  dat krijg je dus met al die verschrikkelijke schillen erover heen.

 • hotcaribbean

  Ik ben van mening dat een consument zelf kan bepalen of ze de update wel of niet willen gebruiken. En tegenwoordig heeft men de mogelijkheid om alles op een geheugenkaart of cloud op te slaan. HTC moet niet als apple worden en voor de consument gaan denken.

 • gjb1981

  Waarom geeft HTC niet de keuze, net als bij de bootloader unlocken. Zet die vanilla ROM op de site voor degenen die hem wél willen hebben. Dan zijn beide 'groepen' tevreden imho..

 • DaveDH

  Hier dan ook nog even dezelfde post plaatsen :

  Mensen kom op zeg …… steeds weer dat gezever over toestellen die prima werken zodra ze uit de verpakking komen en dan toch gaat men er over klagen, ik snap dat niet hoor …..

  Als er na twee maanden (nog) geen update te krijgen is, wat in mijn ogen ook niet nodig is na twee maanden , of als het toestel wat ouder is maar vooralsnog gewoon goed functioneert ,dan ga je toch lekker zelf software schrijven ?
  Men kijkt vaak alleen naar hoe vaak er een update uitrolt , maar is zo'n update nu echt nodig ? Moet iedereen dan per se , maar het allernieuwste op zijn of haar toestel ook al werkt het niet correct ? Veel mensen denken dat dit maar zo even snel gedaan is , een stukje software maken dat op alle toestellen werkt, dus moeten ze ook maar met update's komen,nou zo makkelijk is dit dus niet ! En in mijn ogen ook vaak niet nodig, ik kan me nog herinneren dat mijn S1 prima werkte op Froyo . Hartstikke leuk dat er update's voor de S1 gekomen zijn, maar om nou te gaan huilen en mekkeren als een klein kind dat een nieuw (gratis) snoepje (jelly-bean) wilt en moet er even op wachten vind ik wel ver gaan . Mensen, wordt toch eens volwassen, toon geduld en geniet met hetgeen je wel in je handen hebt ,

  • Twixell

   Ik snap wat je bedoelt maar zonder de kernel die htc maakt voor het toestel kom je niet altijd even ver.
   Ik draai nu een ICS rom op mijn telefoon maar alsnog werkt niet alles. Dit komt omdat de developers die kernels niet altijd geheel goed functionerend kunnen krijgen.
   Ik vind dat HTC het mogelijk moet maken voor de gebruikers om die keuze van de update zelf te maken. Als ze al die spullen op dev.htc.com zetten dan kan de comunity weer verder en zitten wij niet vast aan een veroudert O.S.
   Ik wil alle nieuwe versies van android hebben, omdat het behalve functionaliteiten ook vaak beveiligingslekken dicht en daardoor een stuk veiliger word. Dit geld niet alleen voor android maar ook andere besturingssystemen.
   Natuurlijk weet ik dat ik dan een NEXUS toestel had moeten nemen, maar die zijn er pas een jaar of 2.

 • DaveDH

  Spreuk van de dag :

  Beter 1 rom in de hand dan 10 update's OTA .

  • Hans Brunssum

   Heb je nog meer van die rare ideeën , als er dan toch een update is zit jij vooraan op de rij om hem als eerste te pakken, beter 10 eireren in een doos, dan een ei op het forum, is ook een spreuk, hoef je niet alles twee keer te posten.

  • DaveDH

   @ Hans ,
   Je hoeft niet meteen zo aangevallen te reageren hoor . :) Plus hoe kom je er bij dat ik meteen vooraan zit als er een update is dat ik vooraan zit ? Niet dat dat wat uitmaakt, want dat staat er buiten mijn post ging om mensen die klagen over update's . En als het forum ei vrij wilt houden of andere mensen een ei noemt .... verbeter de wereld begin bij jezelf .

   Ei,ei,ei we zijn zo blij ..... :)

  • Hans Brunssum

   Laten we het daar maar bij houden, groetjes

  • Required: Enter your name

   hey Duvel , doe effe normaal gast . Wat mankeert je om zo te reageren ?
   Ben je op jonge leeftijd op je hoofd laten vallen of is die stompzinnigheid genetisch door gegeven ?

   Sorry zal me met deze opmerking naar jouw niveau verlagen. Maar kon deze opmerking niet zomaar voorbij laten gaan .

 • Jop

  Een losse update voor geïnteresseerden deden ze eerder ook bij de gewone HTC Desire (Bravo) met een uitgeklede GingerBread rom. Je kon/kan deze los downloaden via de website. Lijkt mij een goede optie!

  Buiten dat als iemand echt graag ICS of JB wil. Misschien eens verdiepen in het toestel en Xda-developers.com. De opties zijn legio. Zowel met als zonder ICS Sense 3.6 / 4.0 UI. En vaak nog soepeler dan HTC zelf aanbied.

  • Duvel

   en je hoort niks over de HTC Desire S....raar....

   • Peter

    Het is blijkbaar geen technisch probleem, maar meer een kans dat je al je data kwijtraakt waarom de update niet beschikbaar wordt gesteld. Ik weet niet wat iedereen bewaart op zijn telefoon, maar belangrijk kan het toch niet zijn. Het blijft maar een telefoon. Als je alles kwijt bent na de update, daar maak ik me geen zorgen om. Al je foto's kan je automatisch in Dropbox krijgen en je mail, contacten en data staan al in de (google) cloud en je smsjes tja als je daar waarde aan hecht kan je ze opslaan. Je geheugenkaartje even backuppen en je raakt niets kwijt. Ik maak me geen zorgen, maar voor iemand die niet zo handig is, kan het wel een probleem zijn.

    • jkn

     Hebben we het niet hier over enigszins "bejaarde" toestellen? Inmiddels is het maximale uit de hardware gehaald blijkbaar. Kudo's voor het iig proberen van HTC! Een ieder die dit toestel via een abonnement heeft moet ongeveer op het punt staan om te vernieuwen?? So what's the problem?

    • Lars

     Een high-end toestel dat na één jaar al niet meer meekan met Android ... sterk. Ik ben het eens met hierboven, geef de gebruiker gewoon de keuze om manueel te updaten. Hebben ze bij de Desire ook gedaan want dat was een beetje hetzelfde verhaal.

     • Dennis

      Het toestel is al meer dan een jaar oud al bijna 2 zelfs volgens mij.
      Dus ik kan wel snappen dat ze dan overwegen stoppen met update.
      Als je alle updates wil krijgen heb je gewoon een telefoon van Google nodig, Als je telefoon met schil heb is eigen keuze je weet dat je geen updates meer kan verwachten na een tijdje

     • Lars

      De DHD is uitgebracht in oktober/november 2010, ICS eind 2011. Het toestel was dus net iets ouder dan 1 jaar.

    • seb

     Htc had het eerst beloofd, dus ze moeten het nu waarmaken. Mijn abbo loopt nog tot en met maart, duurt nog best lang. Ik twijfel nu of het volgende toestel wel een htc wordt.

    • DJ

     Hoop dat ze snel met de inruilactie komen, ik ben geïnteresseerd!

     • TRD

      Hoop dat ze met een interessante inruilactie komen...anders is t misschien wel mn laatste htc geweest.

     • har

      @seb
      volgens mij heeft HTC nooit officieel toegezegd dat er een update zou komen voor de HD.

     • Vincent

      Jezus mensen ga niet zo zeuren koop gewoon een nieuw toestel

      • Gerhard

       Laat ze dan in ieder geval de ROM wel beschikbaar stellen voor wie het wel wil proberen. Ik draai zelf al een paar maanden met de custom ROM "IceColdSandwich", en daar is prima mee te werken. Het is wel iets trager dan Gingerbread, maar je krijgt er wel het nodige voor terug.

       Ander voordeel van het beschikbaar stellen van de ROM is dat er dan wel eindelijk goede drivers zijn voor de ROM bakkers onder ons, voor bv echt een goede camera driver.

       • Mook

        Ik ben erg geïnteresseerd in die omruilactie! Dat zou HTC sieren en voor mij de doorslag geven om de volgende keer weer voor HTC te kiezen...

        • Jeroen

         Ik vind het wel goed van HTC dat ze dan de reden geven HTC is hierin erg netjes en dit vind ik alleen maar een pluspunt. Wat ik alleen niet snap is het feit over data, men weet toch dat er zat Backup mogelijkheden zijn en dat die voor de update moeten/kunnen plaatsvinden? Dan kunnen ze alsnog de update uitgeven zonder dat de gebruiker data kwijt raakt want die zijn gebackupt. Dit zal wss door OTA komen aangezien ik nog geen enkele HTC gebruiker ken die zijn/haar toestel via de pc update (op de customroms na)

         • Crake

          Ik vind het ook schandalig dat mijn pentium 1 geen crysis draait. Kom op mensen, mobiele hardware (en daarmee ook de software) ontwikkelt momenteel explosief snel. Wanneer je een toestel koopt weet je dat er na een jaar betere alternatieven zijn. Koop elk jaar een nieuw toestel of heb even geduld tot je abbonnement verloopt.

         • David

          ik denk dat hier zo veel over gesproken wordt omdat HTC het eerst belooft heeft. Wat ze hadden moeten doen, is eerst testen dan pas een statement brengen voor welke toestellen een update krijgen. Mijn abo duurt zelf ook nog tot maart, en ik kijk erg uit naar die inruil actie mits die wel eerlijk/voordelig is!

          • emran

           waarom lukt het wel dan mensen op xda maar niet hun?

           • Vaatwastabletje

            Xda levert clean roms en htc updates... het verschil is dat htc je smsjes en apps ongedeerd wilt laten, wat een stuk lastiger upgraden is.. waarom denk je dat je altijd een full wipe moet doen

          • LWD360

           ik ga mijn HD nu niet inruilen tegen een telefoon die volgend jaar ook niet meer in aanmerking komt voor een update..ik denk dat ik maar voor een ander merk ga..ik hou er niet van om aan het lijntje gehouden te worden..1 ding is zeker, het wordt geen samsung of en zure appel

          • Frodo

           2 jaar is best oud voor een Android telefoon. Custom rom's zat voor de HD.

           • Roywalle

            Had ik eerst een Desire, (kreeg geen update meer)ben ik over gegaan naar een Desire HD die nu weer niet geüpdate wordt. Wat slecht van HTC! ik vindt het verhaal over foto's kwijt heel vreemd, je moet altijd een backup maken dus ook nu. Dat is het probleem niet. En misschien moet je het aan de gebruikers zelf overlaten of die ervaring wel of niet goed genoeg is.

            • El papa

             Ben blij dat er geen update komt. Mijn HTC sensation xe werkt alleen maar slechter na update. Dus zonder update werkt telefoon veel beter. Je wilt toch geen update en dat slect werkende telefoon?? Dus