Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • Nokia 8

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

HTC One X: update naar Android 4.0.4 met prestatieverbeteringen beschikbaar

· 10 augustus 2012

De HTC One X is hét vlaggenschip van smartphonefabrikant HTC en is het eerste toestel dat een quad-core-processor bevat. Deze processor zorgt voor uitstekende prestaties met een redelijk accugebruik. Nadat er in het begin problemen waren met het accuverbruik van het toestel, kwamen er al snel een stuk of drie updates die de eerste problemen zouden moeten verhelpen. Inmiddels is de HTC One X toe aan een iets grotere update, die naar Android 4.0.4. Deze update is vanaf nu beschikbaar in Nederland en wij hebben alvast een kijkje genomen.

HTC One X

De HTC One X heeft een stevige Tegra 3-chip onder de motorkap die vier processorkernen heeft plus een vijfde voor de energiebesparing. Met een kloksnelheid van 1,5 GHz is hij op dit moment één van de snelste smartphones ter wereld. Naast een flinke opslagcapaciteit van 32 GB beschikt de One X ook over een 8 megapixelcamera aan de achterzijde en een 1,3 megapixelcamera aan de voorkant. Dit alles wordt weergegeven op een 4,7 inch Super LCD 2-scherm en maakt dat de HTC One X een high-end toestel is voor de veeleisende gebruiker. De update naar Android 4.0.4 zou er voor moeten zorgen dat het toestel nóg sneller aan zou voelen en zou er ook voor zorgen dat het toestel minder warm wordt. Daarnaast, mogelijk houdt het verband met het niet meer zo warm worden van het toestel, zou het accugebruik ook verbeterd moeten zijn.

Benchmarks

De eigen grafische schil van HTC, HTC Sense, krijgt met de update naar Android 4.0.4 op de One X ook een nieuwe versie: HTC Sense 4.1. Deze zou weer een stukje sneller moeten zijn dan bij Sense 4.0. De interface voelt in ieder geval op de HTC One X met Android 4.0.4 inderdaad behoorlijk snel aan, maar het is lastig te bepalen of dit door de update komt of dat het maar zo lijkt. Het kan ook een soort placebo-effect zijn: na elke update zijn er mensen die melden dat het toestel sneller is geworden. We gebruiken daarom om de snelheid effectief te kunnen meten zogenaamde benchmarks. Deze programma's geven je een bepaalde score, waarmee je toestellen kunt rangschikken. In alle resultaten hieronder gaat het om een zo hoog mogelijke score, behalve bij BenchmarkPi en SunSpider, daar moet de score zo laag mogelijk zijn. In de tabel kom je de termen CPU en GPU tegen, die respectievelijk de processor en de grafische chip aanduiden.
BenchmarkHTC One X (4.0.4)HTC One X (4.0.3)Galaxy S III (4.0.4)
ChipsetTegra 3Tegra 3Exynos 4412
GPUULP GeForceULP GeForceMali-400
Linpack (CPU)Single: 52 Multi: 153Single: 52 Multi: 114Single: 56 Multi: 159
CaffeineMark (CPU)10788131219011
BenchmarkPi (CPU)345344355
Peacekeeper (browser)277212478
SunSpider (browser)179328121926
Quadrant (CPU+GPU)527048535356
CF-Bench (CPU+RAM)23595,6133,1311717954,5061,1021824217,6489,13775
AnTuTu (CPU+GPU+RAM+Geheugen)113461174811946
De laatste drie benchmarks zijn de belangrijkste, omdat deze het hele systeem testen en niet alleen óf de grafische chip, óf de processor. Duidelijk is wel dat de HTC One X met de update naar 4.0.4 een stuk beter scoort dan de HTC One X met Android 4.0.3 ten tijde van onze review van het toestel. Ondanks dat de AnTuTu-benchmarkscore nagenoeg gelijk is gebleven zijn de andere twee scores een stuk hoger. Dit lijkt te bevestigen dat het systeem weer een stukje sneller geworden is na de update. Daarnaast zijn er ook grote verbeteringen op te merken in de browser: de score van de twee van de belangrijkste browserbenchmarks, SunSpider voor JavaScript en Peacekeeper liggen een stuk hoger dan voorheen.

Verbeteringen

In zijn totaliteit lijkt HTC er in geslaagd met de update naar Android 4.0.4 de ware kracht van de NVIDIA Tegra 3-chipset te ontketenen, het toestel heeft op alle gebieden een sprongetje in de goede richting gemaakt. De verschillen in prestaties met de Samsung Galaxy S III zijn inmiddels zo klein geworden, dat het onwaarschijnlijk is dat je daar in het dagelijks gebruik iets van zult merken. Het is nu ook mogelijk om de 'recente-apps'-knop, die rechtsonder op het toestel te vinden is, aan te passen. Je kunt er voor kiezen om deze voortaan als menu-knop te laten fungeren. Dit kan via Instellingen--> 'Weergave, gebaren en knoppen'--> 'Knop recente toepassingen'. Verder is er een EA Games-toepassing toegevoegd, waarmee je games kunt downloaden. De topgame Dead Space is hier gratis te vinden, daarnaast vind je ook een aantal demos. Heb je geen behoefte aan deze applicatie, dan is deze uit te schakelen via applicatiebeheer.

Beschikbaarheid

De update is vanaf dit moment verkrijgbaar in Nederland. Het is mogelijk dat de update nog niet voor iedereen klaarstaat, bijvoorbeeld voor mensen met toestellen die aangepast zijn door een provider. Om te controleren of de update wel beschikbaar is voor jouw HTC One X, dan ga je naar ‘instellingen’–> ‘Over de telefoon’–> ‘Softwareupdates’–> ‘Nu controleren’. Wanneer je niet handmatig controleert, dan zul je binnen een paar weken een notificatie krijgen dat de update voor jou klaar staat. De update komt ‘over the air’ (OTA) en je hoeft je telefoon dus niet aan te sluiten op een PC. Wel is het verstandig om de update binnen te halen op een WiFi-netwerk, aangezien de update bijna 150 MB groot is. HTC werkt inmiddels ook aan een update voor het toestel naar Android 4.1, Jelly Bean. Deze update zal naast nóg meer snelheidsverbeteringen in de interface ook gaan zorgen voor nieuwe mogelijkheden. Wanneer deze update komt, is nog niet bekend gemaakt.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (95)
Bezig met laden van reacties...