Androidworld
Androidworld
Eén van de meest gehoorde vragen met betrekking tot Android is: 'Wanneer komt update X voor mijn toestel?'. Een update die voor belangrijke verbeteringen in prestaties zou kunnen zorgen is die naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) en daarom krijgen vaak vragen met betrekking tot deze update. Kort door de bocht hangt het vrijgeven van een update af van de fabrikant, van providers én van Google. Vaak zorgt gebrekkige communicatie van de kant van de fabrikant voor onduidelijkheid en daarom is het fijn dat HTC een nieuw updateschema voor haar toestellen heeft vrijgegeven.

Updateschema

Inmiddels hebben verschillende HTC-toestellen de update naar Android 4.0 reeds gehad. Dit zijn de HTC Sensation en HTC Sensation XE. De toestellen die de upgrade nog zullen gaan krijgen zijn:
  • HTC Sensation XL: april-juni
  • HTC Desire S: juni-juli
  • HTC Desire HD: juli-augustus
  • HTC EVO 3D: juni-juli
  • HTC Rhyme: juni-juli
  • HTC Incredible S: juni-juli
Een exacte datum voor de updates wordt niet bekend gemaakt en is afhankelijk van de goedkeuring van providers en Google. Volgens HTC kan het tot 45 dagen duren tot een update is ontvangen vanaf het begin van het updateproces.

Geen update

Voor verschillende HTC-apparaten zal geen upgrade naar Ice Cream Sandwich komen. HTC geeft aan dat het voornamelijk gaat om toestellen die minder dan 512 MB ROM-geheugen hebben. Hieronder vallen bijvoorbeeld de HTC Salsa, ChaCha, Wildfire S. Ook oudere toestellen als de HTC Desire zullen niet meer geüpdatet naar Android 4.0 worden. De tablets van HTC, bijvoorbeeld de HTC Flyer, zullen de update ook niet meer gaan krijgen. HTC geeft overigens aan dat het niet betekent dat er helemaal geen updates meer zullen volgen. Het bedrijf geeft aan dat toestellen nog wel updates zullen krijgen met softwareverbeteringen en om beveiligingslekken te dichten. Bron: HTC
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties