Androidworld
Androidworld
05 december 2011 19:19 uur
De HTC Flyer, het eerste Androidtablet van HTC werd in de maand mei van dit jaar in de markt gezet. De Flyer had bij lancering de beschikking over Android 2.3 Gingerbread, een versie van Android welke eigenlijk niet bedoeld is voor Androidtablets. Het lijkt er echter op dat HTC vandaag de Honeycomb-update heeft vrijgegeven.

HTC Flyer

De HTC Flyer is het eerste Androidtablet uit de stal van HTC. Het 7-inch tablet beschikte bij lancering over een aangepaste versie van HTC Sense dat we kennen van de mobiele toestellen. Met de Flyer wilde ook deze Taiwanese fabrikant toetreden tot de tabletmarkt. De Flyer beschikt over een scherm dat geschikt is voor zowel bediening met je vingers, maar ook met een speciale stylus. Na de aankondiging in februari van dit jaar op de Mobile World Congress werd de HTC Flyer in mei gelanceerd voor het grote publiek.

Honeycomb

HTC lijkt er voor te kiezen de Android 3.2 Honeycomb-update in fases vrij te geven. Het heeft een tijdje geduurd maar vandaag verschenen de eerste berichten van een update voor de HTC Flyer welke verspreid zou worden in Frankrijk. De langverwachte update is vandaag geruisloos Over The Air binnen gekomen op de HTC Flyer 32 Gb (WiFi en 3G). Met deze update maakt de HTC Flyer een mooie sprong van Android 2.3 naar Android Honeycomb 3.2. Indien jij in het bezit bent van een HTC Flyer 16 Gb dan zul je nog even geduld moeten hebben voordat je over Honeycomb kunt beschikken. Normaal gesproken laat HTC van tevoren weten wanneer gebruikers ongeveer een update kunnen verwachten op hun Androidtablet of -toestel. Het is echter niet geheel duidelijk waarom HTC er nu niet voor heeft gekozen om te publiceren wanneer de Honeycomb-update ongeveer vrijgegeven zou worden. De nu vrijgegeven update voor de HTC Flyer (versie 3.55.405.1) heeft een grootte van 210MB. Bron: Tabletworld en Engadget
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Roel Janssen

Androidfan, -liefhebber en -bewonderaar. In het bezit van een Nexus 4, Transformer Prime en HP Touchpad. Schrijft over alles wat met Android te maken heeft.

Reacties

 • Patrick

  Haha, klopt. Sinds vanmiddag heb ik 3.2 Honeycomb. Het is wel ff wennen, omdat de status onderaan bevindt, maar dat is een kwestie van tijd dat ik daar aan gewent ben. Maar opzich ziet het goed uit, ik mocht al op de Samsung Tab 10.1 van 3.1 Honeycomb snoepen. Die heb ik verkocht omdat die te lomp, te groot en te zwaar is. Honeycomb 3.2 is wel een verbetering ten opzichten van 3.1, maar sommige dingen op Gingerbread 2.3.4 wat standaard op de zit mis ik wel.

  • Patrick

   Ff wennen dus.

   • Peter

    is de htc flyer een aanrader of niet?

   • Brian

    Heb zelf de 16GB dus moet nog eventjes geduld hebben. Wel grappig vorig jaar rond deze tijd zat ik te wachten op Froyo voor mn HTC Wildfire. Ik wacht (on)rustig af. (hebben hebben hebben)

    • Peter

     Screenshots? Van de flyer met officiel honeycomb?
     (Beetje laat ics is al uit beter laat dan nooit.)

     • Stefan

      Iemand enig idee wanneer de update voor de 16 Gb komt?

     • remco

      ze hadden beter van 2.3 naar ics over kunnen stappen, scheelt ze een hoop werk nu, wat straks weer moet

      • Peter

       is het een tab die je pc kan vervangen?

       • Drop

        Een tablet is geen vervanger voor een pc, tenzij je niet meer doet dan youtube filmpjes kijken, wat nieuws lezen en meer in die richting. Wil je gamen, foto/ filmbewerking of andere dingen waar je even mee bezig bent, dan kan je beter jouw pc houden.

      • Jack

       Tja, een tablet als pc vervanging is zoiets als een boot als auto vervanging. Een aanvulling is het zeker, want sommige dingen gaan op een tablet beter dan met een pc (e boeken lezen bijv) . Er zijn tal van apps die super handig zijn en ook het schrijven in andere talen zoals ??? - Japans. Probeer het maar eens met Windows....

      • Aron

       Dat is nog eens achter de feiten aan lopen! De rest van de wereld kijkt al weer uit naar ICS. HaHaHTC!

       • Jan Willem

        Waar kan ik rechtstreeks nieuws vinden over updates van mn HTC Flyer?
        Las iets over een Facebook pagina?

        • Peter

         is die pen een meerwaarde?

         • Ron

          Alleen jammer dat de "hardware" toetsen niet meer van toepassing zijn...

         • martin

          Mijn HTC flyer hebben ze naar de kut geholpen met die nieuwste update. Traag, fouten, totaal onoverzichtelijk, een en al ellende! HELP Wie weet hoe ik terug kan zetten?

          • charles

           kan je niet terug zetten en over half jaar moet je er naar toe die update anders werken je apps niet meer kreeg ik vandaag te horen ze mogen mijn htc wel terug hebben vind hem niet meer bizonder zo

           • tim

            naareen tijdje gebruik heb ik toch liever de oude... accu duur is gewoon meer als gehalveerd.. en ik mis de hardware knoppen het went wel maar heb hem al een paar keer uit moeten zetten omdat een app bleef hangen. eerder werkte de home toets dan.. verder is het gebruik van de pen wel beter geworden.

            • Yuri

             Wat een teleurstelling! Het missen van hardwarebuttons went niet. Bij het bekijken van films kan je niet volledig fullscreen omdat je die idiote home buttons op het scherm houdt. Ze worden donker gemaakt, echt te suf. De browser meegeleverd loopr voortdurend vast, alternatieven werken lang niet zo fijn als de vorige browser. Ik hoop dat er snel een update komt naar ICS want honeycomb is huilen met de pet op.
             Wie verzint er nou dat je altijd die idiote buttons tijd etc moet kunnen zien?

             • fabrice

              ik de update van de htc flyer 16 gb wifi binnen vandaag..

              • Edd

               Inderdaad, die update voegt weinig toe. Integendeel. Het ding werkte perfect, nu stopt internet regelmatig spontaan, sommige filmpjes lopen vast EN de knoppen zijn overbodig geworden. Dus een deel van het design. Knoppen op het scherm zijn echt waardeloos, aangezien het scherm nog kleiner wordt. De aanraakknoppen op het apparaat voldeden prima, ik zie de reden derhalve ook niet. HTC had de update niet beschikbaar moeten stellen, idiote keuze. En dat voor het geld van een iPad... Volgende keer een Apple, in plaats van die Android klonen.