Androidworld
Androidworld
30 augustus 2012 09:10 uur
Begin dit jaar kwam HTC met de nieuwe One-serie. De HTC One X, S en V zijn toestellen waarbij HTC een andere weg ingeslagen is. De Desire-serie blijkt echter nog niet vergeten: na de speculaties en geruchten van de afgelopen week is nu de HTC Desire X gepresenteerd: een instaptoestel met redelijke specificaties en een mooi design. De Desire X zal hier al in de tweede helft van september in de winkels liggen en krijgt een adviesprijs van €329.

HTC Desire X

Mark Moons, directeur HTC Benelux, zegt het volgende over de Desire X:
Als je graag foto’s maakt, video´s bekijkt of games speelt en deze multimedia graag deelt met je vrienden is dit dé telefoon voor jou. De Desire X heeft een sprekend design, subliem geluid en biedt daarnaast een supersnelle en persoonlijke gebruikservaring voor een mooie prijs.
Uiteraard heeft HTC haar Beats-audio-technologie in de Desire X verwerkt. Deze techniek zou moeten zorgen voor beter geluid, zeker in combinatie met een Beats-headset. Het toestel heeft een speciale laag bovenop het scherm (optical lamination) die voor een grotere kijkhoek zou moeten zorgen en voor een betere zichtbaarheid in zonlicht. De Desire X heeft een 4 inch Super LCD-scherm met een resolutie van 800x480. Het toestel wordt aangedreven door een dual-core 1 GHz-processor van Qualcomm. Mocht je er mee bekend zijn: het gaat daarbij om een Snapdragon S4-chipset, maar niet één van de nieuwste generatie. Daarnaast heeft de Desire X 768 MB aan RAM-geheugen en een 5 megapixelcamera. In de specificaties wordt niet gesproken over een camera aan de voorkant. Qua opslagmogelijkheden heeft het apparaat 4 GB ruimte aan boort in combinatie met een SD-kaartslot.

Foto

Beschikbaarheid

De HTC Desire X zal vanaf de tweede helft van september in Nederland in de winkels liggen. Het toestel krijgt een adviesprijs van €329 mee.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Reacties

 • Andre

  Je kan zeggen wat je wilt van Apple, maar wat ze goed doen is één toestel per jaar uitbrengen. Duidelijk voor de consument, lucratief voor de producent (niet tig modellen te hoeven produceren en te updaten). Ik dacht dat HTC de differentiatie ook de strop. hen achterna zou gaan. Maar nu komt er weer een serie uit, met wie weet, op termijn weer twee extra varianten.

  • Andre

   Correctie:

   Je kan zeggen wat je wilt van Apple, maar wat ze goed doen is één toestel per jaar uitbrengen. Duidelijk voor de consument, lucratief voor de producent (niet tig modellen te hoeven produceren en te updaten). Ik dacht dat HTC deze weg wilde inslaan. Maar nu komt er weer een model uit, met wie weet, op termijn weer twee extra varianten? Ditzelfde zie ik nu ook bij Samsung. Samsung Galaxy III, SG Plus, SG Advance, enz. Zelfs ik kan al die nieuwe modellen niet meer van elkaar scheiden, laat staan de gemiddelde consument.

   • Chef

    Samsung doet dit al jaren. Het is ook een dermate groot bedrijf dat ze in alle segmenten (duurste supertoestel tot goedkope zooi) aanwezig willen zijn.

    Het grootste verschil met Apple is dat Apple zich met hun nieuwe toestel richten op één segment en hun oudere toestellen blijven verkopen voor de lagere segmenten.

    Het is een verschil in bedrijfsstrategie en de een is niet per se beter dan de ander.

  • Chef

   Als het een Snapdragon S4 is, is de processor toch sowieso wel van de laatste generatie? Daarvoor had je de minder snelle en minder zuinige S3.

   • Menno

    En nu ook een mooie omruilactie voor de HTC Desire gebruikers? Zou wel mooi zijn!

    • Max

     Omruilactie voor de HTC Desire gebruikers. De trouwe fan wordt beloond! Goed idee

    • sherlock

     Waarom omruilactie? Als er een nieuw model koelkast uit komt het jaar na dat jij een model gekocht hebt komt er toch ook geen omruilactie?
     Op deze manier kan je elk jaar een omruilactie op touw zetten. Lease je telefoon dan ;-)

    • Michael De Potter

     Dat zou ik wel verdienen!!
     Sinds mei ben ik mijn Desire steeds opnieuw aan het opsturen naar HTC want ik kreeg hem 4 keer stuk terug gestuurd. Nu ben ik al bijna 4 weken aan het wachten op een escalatie...
     Hoe mooi sense ook is, ik koop geen HTC meer.

    • Dennis

     Dan kan je het net zo goed doen voor elk toestel de desire is al weer meer dan 2 jaar oud.
     Omruil actie hoeft dus helemaal niet toestel heeft al een tijd geen ondersteuning meer ook.

    • Igor

     @Michael de Potter. Als het probleem is het uitvallen van de telefoon probeer dan eens een nieuwe simkaart. (ik had namelijk dat probleem met mijn Desire)

    • Michael De Potter

     @ Igor:

     Ik 5 verschillende problemen gehad. Eerst was het scherm paars uitgeslagen. -> Reparatie 1 -> scherm hersteld maar Wifi problemen
     -> Reparatie 2 -> Wifi problemen niet hersteld
     -> Reparatie 3 -> Toestel kwam steeds vast te hangen tijdens het bellen
     -> Reparatie 4 -> Nieuw Toesel gekregen maar hier is een hardware fout bij, onder het scherm komt enorm veel stof te zitten. dus het toestel is ergens niet goed afgedicht aan het scherm.

     Nu (na meer dan 3 weken) heb ik net te horen gekregen dat ze mij niets in return willen geven voor al die problemen dat ik al gehad heb met mijn toestel. Ik heb zowal al mijn vakantie moeten opnemen om mijn toestel steeds te laten ophalen en ik heb al 4 maand geen goed werkend toestel in mijn handen gehad. Enkel een nieuwe reparatie willen ze inboeken.

     Ik vraag dan om de escalatie dienst hier persoonlijk over te kunnen spreken, maar volgens de man aan de lijn hebben die geen telefoon... (wel straf voor een bedrijf al HTC). Daarna zei hij dat hij mij niet kon doorverbinden? (ook wel vreemd ...)

     iemand tips ? want ik geef niet op!!!

    • Igor

     @Michael de Potter. Dat is vreemd, bij mij is hij vervangen na 3x opgestuurd.

    • Michael De Potter

     @ Igor: Ik heb na de 4e keer opsturen een nieuw toestel ontvangen, maar dat was een stuk toestel.

   • Cashher

    Ziet er netjes uit.

    • Lars

     Mooi toestel, maar ik dacht dat HTC zijn prijzen ging laten zakken? 330€ vind ik persoonlijk toch nog aan de hoge kant.

     Toestel van den Aldi heeft bijna gelijkaardige specs, maar gaat over de toonbank voor 180€. Uiteraard niet zo mooi als deze HTC.