Androidworld
Androidworld
24 juli 2012 09:17 uur
Afgelopen week brachten wij het nieuws dat de HTC Desire HD helaas geen update zal krijgen naar Ice Cream Sandwich, terwijl dit wel aangekondigd was. Hier zijn veel ontevreden reacties op gekomen, logisch ook. Mark Moons, directeur HTC BeNeLux, heeft aangegeven dat hij ging bekijken of het mogelijk is om samen met een partner een actie op te zetten om de HTC Desire HD om te ruilen tegen een HTC One X met een aantrekkelijke regeling.

HTC Desire HD ICS

Na uitvoerig testen heeft HTC besloten dat de Desire HD met de huidige versie van HTC Sense (met Android 2.3) de beste gebruikerservaring geeft en met een update naar 4.0 kunnen ze deze ervaring niet meer bieden. Deze gebruikerservaring is bij HTC doorslaggevend om wel of niet te kiezen voor een update naar een andere versie. Wanneer je toch met je Desire HD naar Android 4.0 wil zul je hem moeten rooten en een keuze maken uit de diverse custom ROM’s die er al zijn gemaakt voor dit toestel.

Inruilactie Desire HD tegen HTC One X

Het idee is op Twitter geboren en naar aanleiding van de reacties (150+) heeft Mark Moons aangegeven dat hij ging bekijken of hij een partner kon vinden. Dit zou betekenen dat Desire HD bezitters met een aantrekkelijke regeling hun toestel kunnen omruilen naar de HTC One X, het nieuwe quad-core toestel van HTC. Inhoudelijk is er nog niets bekend over de actie, maar zodra er meer nieuws is, hoor je dat uiteraard direct. Het is in ieder geval een goede zaak dat HTC er iets aan probeert te doen!
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Tim DesireHD

  Klinkt goed, ik ben benieuwd!

  • sjoerd

   Jammer dat mijn telefoon de update niet meer krijgt, want op de batterijduur en gewicht na doet hij nog prima mee. Nu maar hopen dat die inruilactie een beetje voordelig is en de waarde van de Desire HD niet te laag wordt ingeschat.

   Op zich voldoet de telefoon op 2.3 nog prima, maar HTC had nooit zo stellig moeten beweren dat hij nog de 4.0 update zou krijgen.

   • PAMman

    Lijkt mij een fantastische actie, maar hangt uiteraard af van het aanbod. Ik ben in ieder geval geïnteresseerd.

    • ric

     zal vast wel weer geweldig uitpakken. het idee is leuk maar de uitvoering deugt vast niet. wedden dat ze komen met een veel te lage waarde van de telefoon en dat ze de boel ook nog een koppelen aan een dure of te lang lopende abo. het eindigt toch altijd met het uitmelken van de klant. ze zeggen niet gewoon ' tja we hebben jullie een boel flauwekul voorgeschoteld wat we niet waar konden maken en daarom mogen jullie nu die telefoon gewoon omruilen voor een ander model' nee er wordt verwacht dat we gewoon weer geld bijleggen voor flauwekul die ze zelf bewust in de strot van de klant duwen en wij moeten dat maar slikken. en als dat lukt doen ze het vaker want op deze manier blijf je bezig met het anschaffen van te dure telefoons(met zogenaamde korting)

     • Bert

      Niet meer dan logisch, een oud toestel voor een nieuw toestel gaat niet werken. Dan zou er een run ontstaan op desire Hd's op marktplaats etc...

    • RonaldM

     Ik heb geen Twitter, wel een Desire HD en ik ben erg benieuwd naar het aanbod van Mark Moons (nu maar hopen dat Mark/ HTC hier ook leest).

     • RonaldM

      Oja zoals Ric al aangeeft, ik hoop ook dat HTC en de partner rekening hoden met mensen zoals ik die nog een contact hebben, dus de HTC One X als los toestel willen.

      • sinterklaas

       denken jullie nou echt dat het een goede inruilactie wordt? De truc is hier om geld te verdienen, dus de waarde van de htc hd zal echt laag geschat worden. Ben benieuwd maar geloof er niks van.

       • Roy

        Waarde van DHD is volgens HTC site op inruil 117 euro waar ze dan zelf de One-X voor 649 euro adverteren.
        Kijk je elders dan krijg je altijd rond de 100 euro terug voor je Desire HD en de goedkoopste One-X op Pricewatch staat er voor 480 euro incl.
        Dus verkoop je gewoon je DHD voor meer dan 100 euro op marktplaats en bestel je vervolgens via de goedkoopste op pricewatch een los toestel naar keuze dan ben je nog altijd beter af verwacht ik.
        Het zou sterk zijn dat HTC een super deal gaat maken door bijv 200 toestellen met korting te leveren aan die partner en vervolgens ook nog eens de volle 117 euro korting te geven bij inruil.
        Ik gok dat het aanbod rond de 399 euro gaat zijn, pas bij 300 euro is het echt een goede deal. Maarja dat verwacht ik er niet van en ik zou er ook niet kwaad om zijn.

        Die van mij gaat gewoon voor 100 euro naar mn vriendin en ik koop wel iets anders dit najaar. Hopelijk een Nexus :-)

      • Roberto da Silva

       en kale ICS was beter geweest... was mark er ook beter vanaf gekomen... ik voel nu al een overstap van nog meer (tegen die tijd) BOZE htc'ers aankomen haha

       • Huub

        Zou mooi zijn als ze inderdaad tegen een redelijk bedrag de One X leveren voor de Desire HD, ik wacht het vol verwachting af.

        • Flip

         Ik ben in elk geval zeer benieuwd!

         • Simon

          Wauw, ik heb nog wel een hd liggen dus zou mooi zijn haha

         • Brian

          er zal zeker wel geld bijbetaald moeten worden maar het is altijd beter dan 500 euro uitgeven voor een nieuw toestel.

          En je kan er ook altijd voor kiezen om je desire HD te rooten en dan zelf op zoek gaan naar een rom die geen sense bevat om zo toch een nieuwere versie van android op je telefoon te zetten.

          • PFCB

           Mosterd aan de maaltijd.

          • Socialsander

           Zo'n actie lijkt me super! Is het handig om er ook nog een tweet aan te wijden, of worden deze reacties ook meegenomen in de afweging?

           • seb

            Een goed aanbod is meer dan welkom, htc heeft immers verwachtingen gewekt.Zou ook een goedmakertje voor de slechte accu zijn.

            • DJ

             Oke oke ik ben benieuwd!

             • MXdar [Evo 3D]

              €200 euro inruilwaarde voor de HD en ik koop de 1X bij coolbleu!

             • Mini

              is kijken wat dit word dan...

              • Hans de Groot

               hopelijk niet de volgende teleurstelling.

               • Marc

                Klinkt geweldig, maar hangt natuurlijk wel af van het aanbod (dus de prijs).

                • Atheistus

                 "[..]als daar interesse voor is. Let me know!"

                 Hahaha, weer zo'n twitterbericht waar je niets aan hebt (oké, ik weet het, het is een pleonasme).
                 Natuurlijk is er interesse, maar alleen voor een redelijk bedrag. Dus Mark, noem een bedrag en probeer het dan nog eens.

                 • Barry

                  Hij zal dit toch moeten waarmaken want als hij dat niet kan dan heb je nog meer boze DHD gebruikers. En het aanbod zal toch aantrekkelijk moeten zijn, sta persoonlijk niet te wachten op 50euro ofzo. Btw by Coolblue kan je telefoon al inleveren voor 75 euro ongeveer via het recycle programma van hun.

                  • Ramin

                   UK draai sinds kort Cymonogwat versie 9 nightly op mijn Desire HD en ben heeeeeel tevreden.
                   Maak een backup en probeer het eens zou ik zeggen.

                   • Bert

                    Via allerlei verkoopsite's om je telefoon te verkopen komt de desire hd uit op zo'n 100euro, het aanbod zal dus hoger moeten zijn dan dit bedrag....

                    • Dlanor

                     Heb laatst een simonly genomen omdat mn desire HD nog steeds prima bevalt. Zie zelf niet echt de meerwaarde van ICS. Straks gaat ook iedereen nog zeuren dat ze geen Jellybean krijgen. Maargoed een nieuw telefoontje voor weinig is altijd leuk natuurlijk. Weinig zal wel erg tegenvallen vrees ik.