Androidworld
Androidworld

Nieuws
Remi 11 oktober 2010 19:33 uur

Howto: Geen creditcard, wel apps kopen!

Een veelgehoord kritiekpunt op de Android Market is de beperkte mogelijkheid tot het kopen van apps en games. Dit is alleen mogelijk met een creditcard en niet iedereen heeft zo'n handig pasje. Geen creditcard betekent geen apps kopen, zou je denken. Echter is er een goede oplossing voor dit probleem; de 3vcash kaart. De kaart koop je bij de Primera of via iDeal op het internet, je activeert de code en daar is je eigen prepaid VISA card! In deze howto bespreken wij de stappen die je moet uitvoeren om zonder creditcard, tóch apps te kunnen kopen.

De code aanschaffen

Als eerste moet je natuurlijk aan de activatiecode komen. Ga naar de Primera of naar www.3vcash.nl en schaf daar je activatiecode aan. Je kunt kiezen voor 20 (€1 toeslag), 30 (€2 toeslag), 50 (€2,50 toeslag), 75 (€3 toeslag), 100 (€3,50 toeslag) en 150 euro (€5 toeslag). Bij de Primera krijg je een bonnetje met je activatiecode erop. Wanneer je online de kaart aanschaft, krijg je je activatiecode vanzelf te zien.

Kaart activeren

Vervolgens moet je de kaart activeren, om zo je VISA card gegevens te ontvangen. Ga naar 3vcash, klik bovenaan de site op "activeer uw card", doorloop het stappenplan en als alles goed verloopt, ontvang je direct je visa card gegevens in je mailbox.

Apps kopen!

Gefeliciteerd! Je bent nu in bezit van een geldig VISA-nummer en nu in staat om betaalde apps aan te schaffen! Zoek een betaalde app of game uit. Vul bij Google Checkout de benodigde gegevens in (alle benodigde creditcardgegevens staan in de e-mail van 3vcash), accepteer de betaling, wacht even en start daarna de download van je betaalde app of game!

Google Checkout

Google Checkout is het betalingssysteem van Google. Het wordt gebruikt om veilig te kunnen winkelen en dus ook om apps en games aan te schaffen. De enige betaalmethode is op het moment via creditcard. Binnenkort komt daar, als het goed is, PayPal bij. Google Checkout werkt vrij simpel en alles spreekt voor zich; een zeer handige betaalmethode als je een creditcard (of een prepaid creditcard!) hebt. Lees ook:

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Remi

Reacties

 • Floris

  Top, hoop voor ze dat het aanslaat.. Denk het wel;)

  • Dominee

   Goede vooruitgang!!!

   • Francisco

    Dit is geweldig nieuws! Super oplossing. Nu helemaal als straks Angry Birds Full uitkomt :-) Happy!!!

    • Ed v stralen

     Werkt dit ook als je bij een webwinkel in bijvoorbeeld china iets wil kopen? Dan vind ik het toppie..........

    • Bloodyfool

     Hopelijk lukt het ook met mn legendarische htc hero.

     • Eric

      Goed initiatief, toch een kleine maar.. Als het prepaid is, dan is het een debitcard.
      Idee.. ClickAndBuy schijnt dit ook te kunnen.

     • Moob

      Het is ook een debet kaart. Het wordt niet overal geaccepteerd overigens.

     • Jan

      Ik gebruik al een tijdje een virtuele prepaid Mastercard van Neteller ( http://public.neteller.com/content/global/cards_virtual.htm ). Deze werkt erg goed en kost niets extra. Opwaarderen kan ook gewoon via iDeal.

      • 87Vortex87/Dion

       Waarom werkt het alleen voor Nederlandse Androidgebruikers?

       • Remi

        Omdat er in België geen primera zit... Ik denk ook niet dat iDeal bij Belgen werkt, of wel?

        • martijn

         Nog makkelijker; Je kunt bij GWK Travelex aan de balie een prepaid Mastercard kopen. Je kunt hier direct saldo op storten en je krijgt de kaart meteen mee. Hiermee kun je heel makkelijk online aankopen doen en dus ook apps kopen. Het grote voordeel van de kaart van GWK is dat je echt een fysieke kaart krijgt. Je kunt deze dus ook gebruiken om in winkels te betalen en/of pinnen uit geldautomaten. Dit werkt wereldwijd net als een normale Mastercard. De kaart heet Cashpassport en je betaalt eenmalige kosten van E 9,95

        • Marco

         Heb deze kaart al vanaf het begin. Werkt super! Maar wanneer je binnen 24 uur een app. retour stuur heb je niet direct je geld terug. Wacht er nu al een week op.

         • Evelien

          Waardelooos. Het gewoon bij je abbonement worden ingerekent. Das het makkelijks klaar punt uit

          • JAVE

           Beste Evelien, wil je het nu een keer in het Nederlands schrijven?

           Die prepaid creditcards zijn een briljante oplossing voor mensen die geen normale creditcard willen/ kunnen hebben.

            • Paul

             Je hebt bij 3V wel het nadeel dat de tegoed, maar beperkt geldig is. Het restant van de maand waarin je de 'kaart' koopt en dan nog 3 volledige kalendermaanden.

             Bij GWK Cashpassport heb je als nadeel dat het minimum oplaadbedrag 200 euro is.

             • Stefan

              Dat kan je bijna overal gebruiken, weet niet of het daar ook mee kan maar ik kan met me (echte) CC zelfs pinnen in winkels :D

             • Paul

              Je kunt met de virtuele creditcard van 3V natuurlijk niet in de supermarkt pinnen, maar met de GWK-cashpassport kan dat wel inderdaad. Daar kan dus het relatief hoge oplaadbedrag een belemmering zijn voor sommigen.

            • Martin

             Ik heb even de voorwaarden gelezen. Weer kosten natuurlijk. Gelukkig een alternatief en dat is beter dan niks! Effe wachten op Paypal!

             • Joz

              @evelien; wat?
              Goed system ik zit er ook mee dat ik dingen online wil kopen en een creditcard vind ik niet fijn

              • Pretbek

               Deze oplossing pas ik ook toe, werkt erg goed. Alleen jammer dat je altijd een paar cent blijft overhouden naarmate je je tegoed verbruikt. Verder zit er ook een houdbaarheidsdatum aan vast, let daar op. :)

               • Dabeetle

                Wat is er toch mis met een normale credit card waarbij je gewoon elke maand netjes je openstaande bedrag betaald? Het enige verschil met een kaart als deze is dat je bij een echte credit card je geld niet kwijt bent als je niks koopt...

                • Hidde

                 reclamefail.. androidworld hou je eens professioneel!!

                 Ik heb al maanden geleden iets gepost op het forum over betalen met prepaid CC, erg oud bericht wat jullie nu publishen.

                 • ClaudiaBliss

                  Onze redacteuren zien natuurlijk niet alles op het forum. En er zijn genoeg lezers die het forum niet bezoeken en die wij wel van tips willen voorzien. Daarnaast komen er elke dag steeds meer Androidgebruikers bij die ook op zoek zijn naar oplossingen. Dus voor degene die deze tip nog niet kenden, is dit artikel bedoeld. Mocht je zelf nog iets tegenkomen, mail het dan naar ons via het contactformulier.

                 • Remi

                  Kijk eens naar de reacties... Genoeg mensen die blij zijn geworden door dit artikel. Reclame? Nee hoor; gewoon een handige oplossing.

                • Stan

                 Misschien typisch nederlands, maar ik wil er niet aan. Die creditcards.
                 Wat ik óók niet wil is alweer een volgend systeem om iets te betalen.
                 Want er zijn er al vele voorbij gekomen, en ze hebben allemaal last van de kleine lettertjes die je op kosten jagen. Ik ben tevreden met ideal en paypal ( en telebankieren natuurlijk) en da's genoeg voor mij.

                 Vragen ze creditcard ? Dan kijk ik elders. En voor de marketplace:
                 Ik koop wel apps wanneer ik ze op mijn manier kan betalen.

                 • Bryan

                  Kan je hiermee ook met paypal betalen aangezien die ook visi
                  a heeft?

                  • Ener-G

                   Geweldig nieuws. Het blijft toch mensen bereiken die net binnenstromen op deze site of het eerste bericht niet hebben gelezen. Nu hoef ik geen CC meer aan te schaffen als ik effe naar primera kan rijden! Dankjewel! W8ing for angry birds! :D

                   • MeZZiN

                    Ik heb al jaren een credit card maar voor iedereen die het niet willen is dit een prima oplossing. Een credit card kost per jaar toch ongeveer 30 - 40 euro. Ik haal het er uit doordat ik veel koop in de VS. Er zijn trouwen ook credit card zonder dat je jaarlijks kosten moet betalen.

                    • Thomas

                     Bij de ABN is de cc gratis.

                    • 87Vortex87/Dion

                     Voor mij zou ik alleen een credit-/debetcard nodig hebben om voor Android app's te kopen. Dan is zo'n betaalde CC geen optie. Het liefst zou ik het gewoon via de maandelijkse factuur van Hi doen. Ja, dat zijn verschillende bedrijven, maar dat is voor de klant het meest handig en is zeker niet onmogelijk.