Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • Nokia 8

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

Howto: Acer Liquid updaten naar Android 2.1 of 2.2

· 08 juni 2010

De Acer Liquid is ondertussen al een zestal maanden op de markt en al meer dan de helft daarvan zijn we aan het wachten op een update, die er nog steeds niet gekomen is. Om dat wachten wat makkelijker te maken voor de mede-Acer Liquid gebruikers onder ons hebben we besloten om jullie te tonen hoe je je toestel kan rooten (voor zover dit nog niet gebeurd zou zijn), Android 2.1 (of 2.2) te installeren én hoe je makkelijk een custom ROM kan installeren. Zo kan je ook genieten van al dat Android 2.1 pracht en sinds kort zelfs Froyo (zie onderaan artikel). Nu genoeg gezeverd, aan de slag!

DISCLAIMER: Het rooten en het installeren van een Android 2.1/2.2/custom ROM isvolledigop eigen risico. Een fout in je procedure en je telefoon is omgevormd tot chique baksteen en naar je garantie kan je ook fluiten. Noch Androidword, de auteur van deze post, de ontwikkelaars van de ROM's en recovery bestanden noch andere aanverwanten  kunnen verantwoordelijk gesteld worden voor mogelijke problemen en schade. Doe dit dus volledig op eigen risico. Eerst en vooral is het belangrijk dat je een backup maakt van al je data, zodat je weinig tot niks verliest. Mijn favoriete app hiervoor is Titanium Back Up, neemt een back-up van al je apps en een deel van je systeeminstellingen. Toch zal je wel veel opnieuw moeten instellen, maak dus dat er niks waardevols op je Liquid staat, zonder dat je een backup hebt. Alles op de SD kaart blijft wel behouden, maar nu je toch bezig bent kan je hier misschien ook een backup van maken, zo ben je zeker. Voor je echter een backup kan maken van de data op je toestel moet je root access hebben, maar geen zorgen dit is zo gefixt! Eerst en vooral dien je de Acer Liquid Drivers te downloaden en installeren, je kan ze hier vinden. Ik ga er van uit dat je toch voldoende computerkennis hebt om iets te installeren, mocht dit toch niet lukken, laat het dan zeker weten en ik help je wel! Download vervolgens de superboot hier (rar-bestand) en pak deze uit in een folder naar eigen keuze (maak bijvoorbeeld een Folder aan op je dataschijf 'Acer Liquid', zo vind je alles makkelijk terug). Voor jullie gemak heb ik de laatste versie van de Malez Recovery al ingevoegd en hoef je dus geen extra stappen te ondernemen. Sluit je Acer Liquid aan via een USB-kabel en vergewis je of USB Debugging ingeschakeld is (settings, applications, development). Nu dien je in je Windows Verkenner naar de juiste uitgepakte bestanden te navigeren en daar open je het bestandje: "reboot-bootloader-windows".Als alles goed geinstalleerd is sluit je Liquid nu af en start hij zich in de bootloader modus op (zwart scherm, witte tekst en flikkerende cursor), zo niet heb je waarschijnlijk een van bovenstaande stappen niet of incorrect uitgevoerd. Eenmaal in de bootloader modus, klik je op "install-recovery-windows".Er opent zich een MS-DOS venster en er gebeurt vanalles. Als alles correct verloopt start je Liquid opnieuw op in de normale modus. Eenmaal hij opgestart is open je het bestandje "Reboot-recovery-windows"vanaf je PC.Je Liquid start opnieuw op en gaat nu in de Malez Recovery software. Hierin navigeer je met de volumeknoppen naar "System Root Menu" en druk je op de menu knop om te bevestigen. Kies vervolgens een root optie, de bovenste "new 1.1" is normaal gezien in orde (screenshot is oudere versie met minder opties). Bevestig met home en laat hem zijn werk doen. Eventueel kan je controleren door de "Is this system rooted?"uit te voeren. Mocht dit niet zo zijn, probeer een van de andere methodes tot je wel root toegang hebt.

Nu we toch nog in de Revovery tool zitten, maken we gelijk een Nandroid backup van je huidige toestel, zo kan je, mocht er iets misgaan, naar deze toestand terugkeren. Ga naar het hoofdmenu en selecteer "Backup/restore",in dit menu selecteer je "Nandroid Backup"en bevestig met home. Nu start je je Liquid gewoon normaal op via de "reboot system now" in het hoofdmenu, installeer je de Titanium Back Up en voer je een backup uit van al je apps. Open het menu via de menu-knop en kies "batch"hier kies je "Backup all user apps + system data"vervolgens kies je welke je wel of niet en selecteer je de "Run the batch operation".Voila, ff geduld en klaar is Kees. Nu gaan we terug downloaden:Pak alles uit (uitgezonderd de custom rom, die mag je in zip-formaat laten) in je Acer Liquid mapje. Navigeer naar deze map en open de A1 Download tool map en open de "ACER Download Tool [Single]"-toepassing, geeft hij een error open het dan met de administrator/beheerder rechten via de rechtermuisknop. Selecteer nu het 1.100.05-BIN bestand via de browse knop en als je je telefoon nog niet hebt heropgestart doe dit dan nu. **Opgelet: Als je verder gaat met dit proces worden alle gegevens op je telefoon verwijderd. Maak dus dat je zeker bent dat je wil doorgaan! Eenmaal dit proces begonnen is, mag je ook je USB-kabelNIET verwijderen, dit wel doen betekent dat je Acer Liquid waardeloos kan worden! Doe dit dus ook niet!** Eenmaal je het bestand geselecteerd hebt én je telefoon opgestart is, kan je het proces starten via de "Start"knop. Nu moet je je telefoon eventjes laten doen en hopen dat je pc niet crasht! Dit proces kan enkele minuten duren en je kan het meevolgen in de download tool. Soms kan het eventjes lijken alsof het vastgelopen is, blijf toch nog wachten! De download tool zal je vanzelf waarschuwen als het zover is én je toestel start normaal op. Is het proces beëindigd? Pas dan mag je de USB verwijderen! Proficiat, je hebt nu Android 2.1 op je toestel! Om je telefoon opnieuw te rooten om Titanium Backup en andere apps correct te laten werken installeer je de recovery tool opnieuw op dezelfde wijze. Nadien kan je je root zelf inschakelen. Dit is niet verplicht, alleen werken sommige apps niet zonder een root. **Optioneel: Hoe een custom rom installeren** Nu we toch bezig zijn, kunnen we ook een custom ROM installeren. Deze zijn meestal wat aangepast qua uiterlijk en de prestaties zijn hier en daar wat verbeterd door bepaalde dingen toe te voegen of weg te laten. Eerst moet je een ROM downloaden:
 • Een custom ROM naar keuze. *optioneel!*
 1. Liquid Community Rom (warm aanbevolen)
 2. Batista70Phone 1.9
 3. Er zijn er zeker nog te vinden, maar lees steeds de commentaren of de reviews zo weet je wat je downloadt! Je kan er tenslotte je Liquid mee naar de knoppen helpen, wees dus voorzichtig.
Als de download compleet is, kopieer je het zip-bestand naar de root/basis van je SD kaart (niet in een submapje). Voor we deze installeren dienen we wel eerst terug de recovery te installeren.
Schakel eerst USB-Debugging in en open het bestandje: "reboot-bootloader-windows" in de superboot map. Eenmaal in de bootloader modus, klik je op "install-recovery-windows". Er opent zich een MS-DOS venster en er gebeurt vanalles. Als alles correct verloopt start je Liquid opnieuw op in de normale modus. Eenmaal hij opgestart is open je het bestandje "Reboot-recovery-windows". Je Liquid start opnieuw op en gaat nu in de Malez Recovery software.
Voor alle zekerheid dienen we de telefoon terug te wipen, met andere woorden alles wordt terug gewist! In theorie is dit optioneel maar sommige ROM's kunnen raar doen als je dit niet gedaan hebt, dus doen we het voor de veiligheid. Ga in het Malez recovery hoofdmenu naar "Wipe Menu"en voer nu de "Wipe data/factory reset" uit en daarna ook nog de "Wipe Dalvik-cache". Eenmaal deze 2 zijn uitgevoerd ben je er bijna. In het hoofdmenu van de recovery ga je nu naar "Flash/Test menu"en hier selecteer je "Flash zip from sdcard",vervolgens selecteer je de juiste zipfile van je gedownloade ROM en installeer je deze door te bevestigen. Als dit gedaan is ben je er vanaf! Je hebt nu een custom ROM geïnstalleerd en kan er weer voor een tijdje tegen! Enjoy! **BONUS: hoe installeer je FROYO?** Om Froyo te installeren dien je hetzelfde proces te doorlopen met slechts 2 verschillen. Er moet een andere BIN-file worden geïnstalleerd en er moet een specifieke custom ROM worden geïnstalleerd. Het rare is dat de BIN een Android 1.6 versie is, maar alleen zo werkt hij. Hij werkt niet optimaal op de 1.100.05 BIN die we zonet behandeld hebben. Deze versie Froyo voor de Liquid is nog niet 100% stabiel en heeft hier en daar nog een bug, zie de eerdere post voor meer info.Nog een klein detail: voor het flashen/installeren van de Froyo ROM dien je de "Flash zip from sdcard (no sign check)" te gebruiken, zoniet zal het niet lukken. Veel plezier! Heb je problemen die hier niet behandeld zijn, je kan altijd je vragen stellen op ons forum!

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (0)
Bezig met laden van reacties...