Androidworld
Androidworld
Holo Locker Plus is een zogenaamde lockscreenvervanger die je standaard vergrendelscherm kan vervangen door een andere versie. Dit maakt het dan mogelijk om één en ander aan te passen op je vergrendelscherm dat anders niet mogelijk was. Nu zijn er verschillende van dit soort vervangers op de markt zoals Widgetlocker en Go Locker. Het op Jelly Bean gebaseerde Holo Locker onderscheidt zich door een simpel instellingenmenu te bieden. Een kind kan de was doen!

Holo Locker

Holo Locker beschikt over een gratis en een betaalde versie. De laatst heeft dan een aantal extra's die je in de gratis versie niet kunt vinden. Met de gratis versie kun je onder andere een Security Lock instellen, kleur van de tekst aanpassen, de statusbalk weergeven of verbergen en een Emergency Unlock instellen. Het aanschaffen van de Plus-versie is zeker de moeite waard. Je kunt hier bijvoorbeeld wallpapers instellen en notificaties van gemiste oproepen, ongelezen sms'jes, e-mail, Gmail en K-9 Mail instellen. Voor de laatst optie dien je dan wel Holo Notifier geïnstalleerd te hebben.

Unread Counts en snelkoppelingen

De weergave van de notificaties van gemiste oproepen et cetera is eenvoudig aan te passen. De achtergrond- en tekstkleur maar ook de kleur van de cirkel is in te stellen. Verder kun je standaard programma's instellen waarmee je je e-mail leest of oproepen pleegt. Dit is ook mogelijk voor de camera en zoekfunctie.

Weergave en algemene instellingen

Er is een Emergency Lock aanwezig waarmee je met de terug- en volume laag-knop je vergrendscherm kunt ontgrendelen. Er is een zogenaamde Thuisknop helper. Dat wil zeggen dat je Holo Locker als standaard launcher selecteert op je toestel. Bij weergave kun je de statusbalk verbergen, iets dat ik mis in standaard Android. Verder kun je hier een wallpaper kiezen, de kleur van de achtergrond aanpassen en de naam van je provider veranderen.

Screenshots

[galleryold id="132529" link="file" order="DESC" columns="6" exclude="132539,132530"]

Beschikbaarheid

Voor degene die niet van ingewikkelde menu's met instellingen houden, is Holo Locker een prima alternatief. Het is eenvoudig om in te stellen en werkt zoals men aangeeft. Deze vervanger van je vergrendelscherm is beschikbaar in een gratis en een betaalde versie, beschikbaar vanaf Android 2.2. Je kunt hem downloaden uit de Google Play Store door onderstaande QRcode te scannen of erop te klikken.

Gratis
€ 1,59

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties