Androidworld
Androidworld
25 juli 2012 18:11 uur
De wereldwijde malaise gaat sommige deuren voorbij, zo presenteerde Google vorige week mooie kwartaalcijfers. Maar andere bedrijven moeten helaas de investeerders en aandeelhouders teleurstellen met resultaten waar een ieder niet op gehoopt had. Naast Google hebben meer bedrijven hun cijfers gepresenteerd, we lopen er even een paar langs.

Apple

De nalatenschap van Steve Jobs verkocht in het tweede kwartaal van 2012 17 miljoen iPads en 26 miljoen iPhones, dat zijn klinkende resulataten zou je zeggen maar toch was er een kleine teleurstelling. Men had meer verkopen verwacht en Apple denkt dat de oorzaak daarvoor ligt in de Europese malaise wat betreft de economie en de geruchten betreffende de iPhone 5. Vanwege deze geruchten zullen veel aspirant iPhone-kopers hun aankoop uitstellen tot en met december. Verder hoeven we nog steeds geen medelijden te hebben met Apple, de winst in Q2 bedraagt 8,8 miljard.

Bron: Pocketnow

Microsoft

Voor het eerst noteerde Microsoft een verlies, dat is sinds de beursgang 25 jaar geleden nog niet is voorgekomen. De grootste oorzaak van dit verlies zit hem in het afboeken van de aankoop van een advertentiebedrijf wat niet de beoogde omzet binnenhaalde. Daarbij wachten ook nog veel mensen met de aankoop van een nieuwe PC omdat eind van dit jaar Windows 8 zal uitkomen. Ondanks deze berichten steeg de winst wel iets van Microsoft.

Bron: Hyped

LG

De winst van LG is 46% hoger dan wanneer we dat vergelijken met de winst van dit bedrijf in Q2 2011. LG heeft behoorlijk in de kosten gesneden en een aantal producten laten vallen met een kleine marge (onder andere de tablet). De mobiele tak en dan met name de handhelds (telefoons) noteren slechte cijfers, bijna 30% lager dan vorig jaar. Hierin zit nog niet de LG Optimus 4XHD die onlangs op de markt is verschenen, het grootste deel van de winst kwam uit de huishoudelijke apparaten en Home Entertainment tak .

Bron: Persbericht

HTC

Begin juli kwam HTC al met zijn resulaten en het zit het bedrijf niet mee. De omzet was een miljard lager dan het jaar ervoor en nog belangrijker de winst valt 57% lager uit dan in hetzelfde kwartaal van 2011. Eerder was er al het nieuws dat HTC zich uit Brazilië terugtrekt, vandaag lazen we ook dat er over de linie banen gaan verdwijnen. Wel zuur voor het bedrijf wat samen met Google toch aan de wieg heeft gestaan van Android.

Bron: persbericht

Samsung

Samsung maakt zijn Q2 resultaten pas bekend op 27-07 bekend. Maar we weten nu al dat het daar alleen maar feest zal zijn.

Bron: Samsung

Nokia

De omzet van Nokia heeft te leiden onder de algemene malaise in de wereld maar vooral onder de gemiste kansen op de smartphonemarkt. Op het gebied van de featured phones doen ze het nog steeds erg goed want het afgelopen kwartaal verkochten ze 73,5 miljoen van deze toestellen. Dit gigantische aantal zorgt er helaas niet voor dat het bedrijf in de zwarte cijfers bleef, Nokia rapporteert een verlies van 1,4 miljard euro. Alle hoop is gevestigd op de lancering van Windows 8 en de boost die dat zal geven aan de verkoop van de Lumia-toestellen.

Bron: The Verge

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • RoelErick

  Ehm, hoe kan Microsoft verlies lijden en tegelijk de winst licht zien stijgen?

 • Marfram

  Ik heb gehoord dat een Duitse rechtbank erg veel invloed heeft (lees apple vs samsung patenten). Misschien een mooie rechtzaak dat Apple ons uit de crisis kan helpen, ja het is toch zo'n top bedrijf vinden ze zelf?

  • Hendrik

   Toch vindt ik het wel jammer dat Nokia des tijds niet de stap wou nemen naar Android.. Had graag gezien waar ze mee op de proppen waren gekomen. Heb toch jaren heel veel plezier gehad met hun toestellen..

   • Peter

    Wie stapt er over naar windows 8 ben benieuwt inverband met de metro interface

    • EJoostens

     En sony mist, best zielig hoor, die doet toch ook goed mee met de telefoons?

    • Vinz3nt

     HTC maakte tot voor kort alleen maar erg lelijke toestellen met dat vreselijke Sense, met de One serie hebben ze het licht gezien, ik denk dat ze de weg terug wel zullen vinden.
     Nokia bestaat volgend jaar niet meer rond deze tijd, Windows 8 wordt de grootste flop in de historie van MS. MS koopt Nokia op en gaat telefoon onder eigen naam verkopen, die floppen ook.
     Zo, ben benieuwd of mijn voorspellingen uitkomen.

     • Marc

      Ik sluit me aan bij je conclusie, ik zie LG of Samsung Nokia wel inlijven.
      HTC mist twee belangrijke delen, één oor in de markt, en een goede Klantenservice! Daar zijn ze mij ook zwaar in teleurgesteld.
      En dat hele MS windows8, wordt (is) de flop van van de eeuw.

     • Dex28

      Pas maar op met wat je zegt.. Vorig jaar dacht ik ook dat Nokia al was verdwenen van deze markt. Het is jammer dat ze niet hebben gekozen voor Android, maar ergens begrijp ik die keuze wel. Volgens mij kan windows 8 er nog wel eens heel goed uit komen. Ik geloof niet, dat ze Android zo maar even kunnen verslaan.

    • dirkpeter

     Hmmm, ik moet nog zien of windows 8 een flop wordt,
     Vergeet niet dat zo ongeveer de halve wereld met MS spul werkt. Voor de Nerds zal windows 8 misschien onvoldoende tov andere OSen zijn, maar de massa gaat zomaar overstag denk ik...

     we zullen het zien ;-)

     • KoalaBear

      Daar zit inderdaad een grote kloof tussen :P

      Maar zolang Windows 7 te koop is, zullen wij nerds iedereen in de vrienden/klantenkring afraden Windows 8 te kopen. En als het niet meer te koop is dan kan er altijd nog op een minder legale wijze Windows 7 op een PC terecht komen.

      Zo hebben we het met Vista ook gezien, dat heeft nooit (volgens mij) een groter marktaandeel gehad dan Windows XP. En Windows 7 was gewoon goed, en dat zie je ook in de statistieken dat er snel marktaandeel gepakt werd.

     • Rick

      De grote massa gaat niet zo snel meer overstag. De huidige pc's met windows 7 kunnen alles al met gemak wat een gemiddelde gebruiker wil. Het zwaarste wat een gemiddelde gebruiker doet is filmpjes monteren en dat gaat al aardig op een instap computer.
      Alleen nerds willen perse het nieuwste van het nieuwste en mensen die de nieuwste spelletjes spelen. Voor de rest is er door gebrek aan nieuwe toepassingen voor de desktop geen enkele reden om nieuwe hardware te kopen.
      Ook gebruikt een hele grote groep maar een fractie van de mogelijkheden, vandaar ook dat tablets zo populair zijn, er kan veel minder op dan op een desktop maar voor een grote groep kan er nog steeds alles mee wat ze met een computer willen doen.
      Daar komt nog een crisis bij waarbij mensen de hand op de knip houden en je hebt een situatie waarbij er om verschillende redenen geen noodzaak is om een nieuwe computer aan te schaffen. Ik heb er verder geen belang bij of windows 8 wel of niet een succes wordt, maar ik denk dat microsoft er nog een harde dobber aan gaat krijgen.

    • Justintime

     Jammer om te zien dat HTC nog steeds achter loopt. Zit nog steeds met een Desire HD. die nog steeds voldoet. Met custom rom. Voor mijn werk heb ik een galaxy 2. En toch verkies ik mijn Htc boven Samsung. ook mijn volgende privé telefoon wordt weer een HTC

     • Vincent

      Waarom staat Samsung erin terwijl die niet Bekend zijn... En die van Sony wel maar ze staat niet in het rijtje

      • mrlukasbos

       Ik snap dat het slecht gaat met HTC. Ik ben zelf, eigenlijk direct vanaf het moment dat ik mijn Samsung galaxy S1 niet tevreden ermee. Ik denk dat het probleem van HTC het in de marketing zit.

       Samsung heeft een betere uitstraling, het geeft je het gevoel van: "dit is de beste telefoon die er is". HTC is beter, maar voelt slechter.