Androidworld
Androidworld
Ik kreeg ooit een onvoldoende voor een proefwerk Frans omdat de lerares mijn handschrift niet kon lezen. Misschien dat ik iets beter mijn best had moeten doen, want een goed handschrift kan ik nu wel gebruiken. Google heeft namelijk een nieuwe mogelijkeid gelanceerd om te zoeken op Google.com op je smartphone en je tablet met je handschrift.

Handwrite

Wanneer je op je smartphone of tablet via de browser naar Google.com gaat kun je in de instellingen de mogelijkheid handschrift aanzetten. Wanneer je dit geactiveerd hebt kun je op je beeldscherm de zoekwoorden met je vinger (of stylus) schrijven. Je gekrabbel op het scherm wordt gelijk in de zoekbalk omgezet naar letters of cijfers en google geeft ook gelijk suggesties voor het woord. Wanneer je weer wilt overschakelen naar het toetsenbord hoef je alleen maar de zoekbalk aan te raken. Google vraagt je om in duidelijke hoofdletters te schrijven anders begrijpt de zoekmachine je niet. Het schrijfoppervlak sluit vanzelf als je een zoekresultaat selecteert. Wanneer je een aanvulling wil schrijven of een nieuw zoekresultaat wilt ingeven selecteer je de schrijfknop weer reschtsonder in het scherm.

Screenshots

Video

http://www.youtube.com/watch?v=uyeJXKfAcpc

Beschikbaarheid

Elke smartphone met Android 2.3 en hoger kan deze nieuwe mogelijkheid in 27 talen gebruiken, op de tablet heb je Android 4.0 nodig. Ook onze vrienden met iOS 5 kunnen van Handwrite gebruik maken. Vanzelfsprekend behaal je het beste resultaat in de Chrome browser.

Ik ben nog steeds sneller met typen dan het gebruik van Handwrite. Ik vermoed dat die Franse lerares bij Google is gaan werken want men heeft nog een beetje moeite met mijn gekrabbel. Werkt het voor jullie wel sneller ?

Bron: Google via Dutchcowboys

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties