Androidworld
Androidworld
16 oktober 2012 09:18 uur
Tijdens de IFA in Berlijn hebben we vele nieuwe producten zien langskomen, waarvan de Archos GamePad er één was. Een tablet die speciaal gericht is op, juist, gamen. Deze zou in oktober beschikbaar zijn, dus het wordt tijd dat we er meer van gaan horen.

Archos GamePad

Archos, die flink aan de weg aan het timmeren is op tabletgebied brengt een iets minder traditionele tablet op de markt. Deze 7 inch-tablet is gericht op het spelen van games en hierbij de meest optimale ervaring wil geven. Met de GamePad kun je alle games uit de Google Play Store spelen en bedienen via de speciale hardwarebuttons die lijken op bepaalde gamingconsoles. De GamePad beschikt over een dual-core 1.5 GHz-processor en een Mali 400mp quad-core GPU. Naast het spelen van games, is deze tablet ook als ‘reguliere’ tablet te gebruiken. Er is inmiddels een hands-on video verschenen van de GamePad.

Video

Beschikbaarheid en prijs

De Archos GamePad zou in oktober in verkrijgbaar moeten zijn, dus ze hebben nog ongeveer een  tweetal weken om deze officieel te lanceren. De GamePad gaat over de toonbank voor een redelijke € 150 aldus Archos. Via AndroidPolice en ARMdevices
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Vallinny

  Ben ik mss de enige die het als een oversized psps ziet? lelijk ding trouwens :(

  • Remco

   Nou nee, vind ik niet. Is zeker geen lelijk ding, maar dat is objectief dus iedereen mag erover denken wat hij/ zij wilt.. Wel heb je gelijk als je zegt dat het erg op een PSP lijkt. Zal ook vast al voorbeeld voor het ontwerp zijn genomen. Ben zelf zeer benieuwd naar de gebruikers ervaringen als deze wat vaker over de toonbank is gegaan. Vind het zelf een zeer interessant ding.

  • Frederik 071

   Mooi toch, een tablet die de gamerskant op gaat. Ben ook benieuwd naar de ervaringen

   • willian40

    Het spel cordy dat je op de video zag is zeker een must-have voor die tablet.

    • René

     Ze zouden iets moeten maken, dat je bv de Galaxy Nexus in een frame klikt en dat hij daarna in de pad geplaatst kan worden.
     Hebben ze en omzet voor de pad en ook nog eens omzet voor de frame's, welke dan voor elk toestel ontwikkeld kan worden.

     Waarom zou ik weer voor een scherm en processor moeten betalen, als ik er al één heb.
     Ik denk (misschien uit eigen straatjes) dat, dat meer geld kan binnen harken dan zo'n ding.

    • Harash

     Redelijk? 150 euro voor een high-end 1,5 ghz 7 inch tablet met ingebouwde GamePad REDELIJK?!?! Alsof je een Ferrari voor 10,000 Euro koopt en je noemt het te duur....

     • Singapura

      Mooi apparaat. Ik heb zelf al een paar Android PSP clones van JXD. Gamen gaat erg lekker, vooral met emulators. Ik hoop alleen dat de Gamepad qualitatief wat beter in elkaar steekt. De analoge joysticks zijn in ieder geval een hele verbetering op de nep stickjes van de JXD 601 and 5110.

      • xaveN

       Ik vind het maar nix je kan beter via bleutooth een controller instellen, nu zit je met zo een lomp groot ding en aangezien je een tablet niet koopt om alleen spelletjes te doen.