Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • Nokia 8

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

Hands-on met de ASUS Transformer Padfone #mwc12

· 01 maart 2012

Een van de grootste verassingen van het afgelopen jaar was de Padfone. Een niet-alledaags model, een hybride tussen een smartphone, een laptop en een tablet. Na bijna een jaar heeft ASUS dan eindelijk het uiteindelijke model aan de pers gepresenteerd en wij hebben vandaag de Padfone van dichtbij bekeken. Met de Padfone heeft ASUS geprobeerd een all-in-one oplossing te maken voor onderweg. We kunnen niet zonder onze smartphone, maar willen ook graag mobiel werken en surfen met een tablet. Een tablet is dan weer niet geschikt om lange stukken te schrijven, en daarvoor willen we een laptop.Met de Padfone krijg je dit allemaal in één product en kun je onderweg werken zonder een tas vol met apparaten.

Transformer Padfone

Als basis heeft ASUS de Transformer genomen die al een jaar lang zichzelf heeft bewezen. Aan de achterzijde is ruimte gemaakt voor de telefoon die bij de Padfone hoort. Deze heeft een Super Amoled 4.3 inch-scherm en draait op Android 4.0. Alhoewel ik persoonlijk niet de beste ervaringen heb met ASUS telefoons ligt dit toestel fijn in de hand, reageert het snel en heeft het een mooi scherm. De telefoon kun je aan de bovenzijde met het beeldscherm naar beneden in de tablet schuiven. Aan de zijkant zitten twee micro-USB-aansluitingen die verbinding maken met de USB-aansluiting aan de tablet-kant. In de klep waarmee de telefoon wordt opgeborgen zit nog een uitsparing voor de camera en flits. Alhoewel het inschuiven en dichtklappen zonder speling gaat, ben ik benieuwd of er ooit door slijtage speling op kan komen. Dan zit de klep namelijk niet meer exact voor de cameraopening en zul je problemen kunnen krijgen met fotograferen. Wanneer je alleen de tablet inclusief de ingebouwde telefoon vasthoudt is hij wel een beetje topzwaar. Je kunt de telefoon in en uitschuiven wanneer je ermee aan het werk bent. Het beeldscherm gaat gewoon mee over, dus wanneer je een video aan het kijken bent op het beeldscherm van de tablet en je haalt de telefoon eruit, kun je gewoon verder kijken op de smartphone.

Bellen met een pen

Gesprekken die binnenkomen wanneer de telefoon in de tablet zit, gaan op het tabletbeeldscherm over. De gesprekken kun je door één druk op de knop aannemen. Om het gesprek te voeren heeft ASUS een aardigheidje bedacht. Als extra accessoire kun je een stylus bij je Padfone kopen. Hiermee kun je de tablet bedienen en eventueel schrijven en tekenen. Maar het meest interessante van de pen is dat er ook een handsfree-set in is opgenomen waarmee je via Bluetooth het gesprek kunt voeren. Het ziet er heel raar uit, maar het is een mooie oplossing. Nadeel van de pen is wel dat er geen opbergmogelijkheid in de tablet is en dat er een grote dikke punt op zit, dus kleine details zul je er niet mee kunnen tekenen. ASUS heeft Android 4.0 enigzins maar niet overheersend aangepast. Zo zijn er widgets opgenomen waarin je de batterijstatus kunt zien van alle drie onderdelen. Ook rechtsonder op het tabletscherm zie je hoever de diverse Padfone-componenten zijn opgeladen. Door al deze extra accucapaciteit heeft de Padfone een geweldige actieradius, wat natuurlijk fantastisch is voor de gebruiker. Deze extra accucapaciteit heeft ook een nadeel en dat is het gewicht van het totale pakket. Wanneer je de telefoon, tablet en het toetsenbord samen meeneemt draag je 1,6 kilo met je mee en dat is meer dan een gemiddelde netbook. Daar staat wel weer tegenover dat het gebruiksgemak heel erg groot is.

Foto's

[galleryold id="111428" include='111575,111576,111577,111578,111579,111580,111581,111582,111583,111584,111585,111586,111587,111588,111589,111590,111591,111592,111593,111594,111595,111596,111597,111598,111599' columns='5' link='file']

Beschikbaarheid

De prijzen voor de Padfone zijn op het moment van schrijven nog niet vrijgegeven. Volgens onze Koreaanse gesprekspartner zal het aparaat in het tweede kwartaal op de markt verschijnen. De Padfone is nieuw, origineel en biedt een oplossing voor een probleem, een echte innovatie dus. Ik denk dat het voor een 'gewone' gebruiker geen toegevoegde waarde heeft, maar wel voor de veel reizende arbeider. Dit apparaat reduceert het aantal spullen dat je meesleept aanzienlijk zonder echt concessies te doen aan kwaliteit en dergelijke. We hebben dit apparaat op de stand van ASUS in Barcelona getest. Daarom hadden we geen gelegenheid om het fotograferen te testen en we zijn benieuwd of de telefoon na een aantal dagen gebruiken nog steeds zo zo goed reageert.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (19)
Bezig met laden van reacties...