Androidworld
Androidworld
19 augustus 2011 20:38 uur
Het is inmiddels alweer een paar daagjes geleden, maar daarom niet minder interessant: LinkedIn heeft deze week een belangrijke upgrade van hun Android-app uitgebracht. "Sneller, eenvoudiger en beter" en met ondersteuning voor groepen, wat tot voor kort nog een gemis was. In dit artikel zullen we de extra functionaliteit toelichten en hebben we een YouTube-video toegevoegd, waarin tips worden gegeven hoe je deze app goed of beter zou kunnen gebruiken.

LinkedIn

In april van dit jaar hebben we deze app gereviewed en met 4,5 sterren een hoge beoordeling gegeven. In de zakelijke markt groeit LinkedIn nog steeds en op dit moment heeft LinkedIn meer dan 120 miljoen leden. LinkedIn heeft een compleet nieuwe interface gekregen. Het lijkt nog wel een beetje op Facebook en heeft iets te veel de iPhone-look&feel. De nieuwe user-interface oogt modern en maakt het makkelijk om te navigeren tussen je contactpersonen, groepen, inbox en berichten van je contactpersonen. Bij het starten van de app krijg je updates van je netwerk met bovenaan het belangrijkste nieuws van LinkedIn Today. Bij het indrukken van de pijl onder het logo verschijnt er een menu met updates, 'you', 'inbox' en 'meer'. Deze laatste geeft tips over 'mensen die je misschien kent', om je netwerk uit te breiden. Daaronder staan jouw groepen. Als je die selecteert, dan krijg je alle groepen te zien waar je op bent geabonneerd.
Video

Screenshots

Conclusie

LinkedIn heeft zijn app in diverse opzichten goed verbeterd, niet alleen is de app sneller geworden, hij is ook een stuk overzichtelijker geworden. Voor je zakelijke netwerk is dit een applicatie, die niet mag ontbreken.
Versie:2.0
Omvang/SD-kaart:2.6 MB/Ja
Prijs:gratis zonder advertenties
Getest op:HTC Sensation (2.3.4)
Marketrating:[rating:4.5/5]
Ons eindoordeel:[rating:4.5/5]
Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Edwin Vervaet

ICT Consultant en Androidfan die vooral geïnteresseerd is in de Location based apps en de toepasbaarheid daarvan. Maakt gebruik van de HTC One X en de Asus 300T Pad. Overige hobby’s zijn Porsche, wijn en IMDB.

Reacties

 • Jan

  Belangrijkste nieuwe kenmerk vind ik dat hij nu synct met je Android-contactpersonen

  • Lichtkabouter

   Dat hoeft van mij dus juist helemaal niet. Ik heb vrienden die ik echt niet als linkedin contact wil hebben. Ik zie het nut van de app sowieso niet echt. Ik weet niet hoeveel tijd mensen doorbrengen op linkedin maar bij mij houdt het op bij een paar minuten per week.

 • Rami

  linkedin is fel verbeterd zeker qua ui en de mogelijkheid om groups te bezichtigen ook het syncroniseren met contacten is welkom.

  • har

   persoonlijk vind ik de mobile versie fijner dan de bureaublad versie. op de mobile krijg je de directe info te zien zonder alle poespas van vergroot je kansen etc. laat je adviseren etc.
   kortom ik ben tevreden met de mobile versie. in combinatie met wieowie kom je zo een heel eind om achtergrond info te zoeken.

   • Bert Beentjes

    Toen ik zag welke rechten deze app allemaal wilde hebben, heb ik hem niet meer geinstalleerd. Ik zag al weinig toegevoegde waarde van een app voor LinkedIn tov de site zelf, maar nu willen ze ook nog alles van me weten.

    Het lijkt erop dat steeds meer van deze sites het niet zo nauw nemen met de privacy. Als iemand mij zijn contactgegevens geeft, hoeft dat niet meteen bij Facebook, LinkedIn en vele anderen te liggen. Jammer, maar voor mij een reden om eruit te stappen.

    Ik zou graag zien dat het mogelijk wordt om een app te gebruiken met beperkte rechten. Dan kan ik zelf kiezen wat ik de app wel of niet wil laten doen.

    • Atheistus

     Te laat, account deze week verwijderd. De sneaky wijze waarop de je gegevens probeerden te verkopen schoot totaal het verkeerde keelgat in. En om het terug te draaien na alle commotie hielp niet meer. Het gaf aan hoe LinkedIn over zijn klanten denkt. Proberen tot er commentaar komt.

     • Basmania

      In de app kunnen je je profiel niet aanpassen. Of zie ik iets over het hoofd? Verder ziet alles er netjes uit. Diep sync hoeft voor mij ook niet, dus diep staat uit. (sgsI)

      • ozzybulldog

       Ik begrijp dat dit een review is van de app, maar dan nog vind ik het jammer dat er geen aandacht wordt besteed aan de privacy valkuilen van LinkedIn. En ja ik weet dat je de app niet hoeft te gebruiken maar maar een iets genuanceerdere review was in mijn optiek wel op zijn plaats geweest. LinkdIn is vanwege privacy de laatste tijd niet echt positief in het nieuws geweest.

       • Edwin V.

        Linkedin heeft het gebruik van foto's weer teruggedraaid. De privacy valkuilen kom je ook tegen bij Facebook, Whatsapp en Google Maps en bij nog heel veel meer apps. Gebruik je die dan ook niet meer?