Androidworld
Androidworld
De New York Times heeft zojuist gemeld dat Google voornemens is om 20% van de medewerkers van Motorola te ontslaan. Dit resulteert in een totaal van ongeveer 4000 banen. Ook zullen er wereldwijd 30 van de in totaal 94 Motorola-kantoren worden gesloten. In de toekomst zal Motorola een kleiner en verbeterd portfolio met smartphones gaan voeren.

Google en Motorola

De overname van Motorola door Google vorig jaar was meer een strategische zet. De insteek was om zich beter te kunnen wapenen tegen de verschillende lopende en komende patentaanklachten. Met de aankoop van Motorola heeft Google namelijk een belangrijke portfolio van zo'n 17.000 patenten weten te bemachtigen. Daarnaast werd de onafhankelijkheid van Motorola gegarandeerd om zo een vrij Android te behouden. De directeur van Motorola werd wel vervangen door Google-medewerker Dennis Woodside. Desondanks wordt er toch een grote reorganisatie doorgevoerd waarbij éénderde van de onstlagen in de Verenigde Staten zullen vallen en een groot deel van het management wereldwijd wordt ingekrompen. Google wil Motorola's kennis gebruiken om Googles eigen Androidtoestellen te verbeteren. Dennis Woodside meldt er het volgende over:
Motorola zal zich niet meer begeven op onrendabele markten, stoppen met het maken low-endtoestellen en zich richten op een paar mobiele telefoons in plaats van tientallen.
Ditzelfde principe kennen we van HTC, alhoewel dit hen tot nu toe nog niet de verwachte omzet heeft gegeven. Tevens meldt Woodside dat Google meer inzicht wil vergaren in de mobiele industrie en de consument.

Motorola: meer kwaliteit en vernieuwing

Het aantal van 27 toestellen, welke vorig jaar zijn gelanceerd, zal worden teruggebracht naar een handvol. Woodside vindt 'coole' nieuwe features en een betere kwaliteit in een paar smartphones belangrijker dan een groot assortiment. Hiermee kan Motorola haar positie op de markt, die op het moment ver achterligt bij concurrenten Samsung en Apple, ook verstevigen. Er wordt verder gesproken over voice-recognition-sensoren en batterijen die een aantal dagen meegaan. Om deze doelen te bewerkstelligen, is er een Advanced Technology and Projects-groep binnen Motorola opgericht. Voor deze groep zijn onder andere metaal-wetenschappers, acoustics-ingenieurs en artificial intelligence-experts (kunstmatige intelligentie) aangetrokken.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties