Androidworld
Androidworld
Google heeft vorige week een update voor Maps in de Android Market geplaatst die op het eerste gezicht weinig nieuws bracht. Er zouden vooral wat verbeteringen in het accugebruik zijn voor gebruikers van Latitude. Toch blijkt er geleidelijk ook een sociale functie uitgerold te worden die een spelelement à la FourSquare toevoegt. Met het inchecken op locaties kun je punten verdienen.

Check-ins leaderboard

De update die vorige week Google Maps naar versie 6.3.0 bracht, zou in eerste instantie de accuprestaties verbeteren voor degenen die veel gebruik maken van Latitute (Googles locatieservice) en de Locatiegeschiedenis. Dit was natuurlijk geen overbodige luxe aangezien deze functies veel van de accu vergen. Nu blijkt bij het inchecken een nieuw scherm naar voren te komen waarin een 'Leaderboard voor deze week' wordt weergegeven. Op dit Leaderboard zijn je Google+-vrienden te zien die ook regelmatig inchecken. Daarnaast zie je het aantal punten dat jij en je vrienden die week met het inchecken hebben behaald. Degene met de hoogste score staat uiteraard bovenaan. Je locatie en check-ins zijn alleen zichtbaar voor de mensen met wie je ze deelt. Wanneer je klikt op 'Meer weergeven' wordt je doorverwezen naar een uitgebreider Leaderboard. Je kunt hier swipen tussen drie schermen: Vorige week, Deze week en Volledig tijdsbereik. Google heeft deze nieuwe mogelijkheden nog niet aangekondigd, maar er is al wel een officiële help-pagina voor. Op de help-pagina's is ook een overzicht te vinden van statussen die je kunt bereiken, zoals Visitor, Regular, VIP en Guru, maar deze zijn we in de praktijk nog niet tegengekomen.

Screenshots

[galleryold id="109985" link="file" order="DESC" columns="6" exclude="109986,110171"]

Conclusie

Sinds de introductie van het inchecken in Google Maps heeft deze dienst niet veel veranderingen ondergaan. Het Leaderboard is zeker een welkome aanvulling voor de mensen die hier veel gebruik van maken, maar of het locatiediensten als FourSquareof Gowalla kan evenaren ligt meer aan het draagvlak bij de gebruikers. Google heeft in ieder geval een flinke achterstand opgelopen. Google Maps is gratis te downloaden. Scan onderstaande QR-code of klik hem aan vanuit de Androidworld Reader of je browser om de nieuwste versie te downloaden. Het ziet er naar uit dat deze functie in de update van vorige week zit, maar stapsgewijs wordt uitgerold. Mocht je deze mogelijkheid nog niet tegenkomen in jouw smartphone, dan zul je waarschijnlijk nog even geduld moeten hebben.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Reacties

Bezig met laden van reacties