Androidworld
Androidworld
Gisteren was er weer eens een update voor Google Vertalen, ook wel bekend als Google Translate, beschikbaar. Zoals wel vaker voorkomt, was echter de beschrijving van de applicatie nog niet aangepast, waardoor het in eerste instantie leek alsof er niets nieuws was. Dat bleek echter niet helemaal juist: Google heeft een interessante nieuwe functie aan haar Vertalen-app toegevoegd, namelijk het vertalen door middel van tekstherkenning.

Google Vertalen (Translate)

Met de Google Vertalen-applicatie kun je inmiddels tussen meer dan 60 verschillende talen tekst vertalen. De tekstinvoer kan nu op vier manieren: door de tekst te typen, door de tekst in te spreken, door te schrijven of door een foto van tekst te maken. Deze laatste invoermogelijkheid is sinds de update van gisteren beschikbaar. Uiteraard hebben we deze mogelijkheid zelf ook even geprobeerd en deze blijkt, zoals je op de screenshots hieronder kunt zien, behoorlijk goed te werken. Bij de tekstherkenningsmogelijkheid maak je een foto in de Vertalen-app en selecteer je de tekst die je vertaald wilt hebben. Wanneer de foto scherp genoeg is, dan blijkt de tekstherkenning erg goed te zijn. Een andere mogelijkheid om teksten direct te vertalen, vind je in Google Goggles. Deze applicatie kan ook objecten en locaties herkennen. Er zijn uiteraard ook andere mogelijkheden die niet van Google komen, zoals CamTranslator, een app waarmee je in real-time vertalingen op kunt vragen. Nog indrukwekkender is Word Lens, een applicatie waarmee je de camera op buitenlandse woorden richt die dan direct vervangen worden door de vertaling!

Screenshots

Beschikbaarheid

Google Vertalen is gratis beschikbaar voor Androidapparaten met Android 2.1 en hoger. Om de app te installeren, druk je op onderstaande QRCode, of scan je deze met de barcodescanner.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties