Androidworld
Androidworld
06 september 2012 10:04 uur
Google TV is nu al twee jaar uit maar de populariteit valt nog steeds erg tegen. De eerste versie van Google TV bleek niet helemaal soepel te werken en de set-top box die Logitech uitbracht onder de naam Revue sloeg niet aan. Dit kwam onder meer dat Google beloofde op korte termijn de Android Market (nu Google Play Store) beschikbaar te maken voor het apparaat, maar het duurde uiteindelijk erg lang voordat dit gebeurde. Logitech heeft zelfs laten weten dat het uitbrengen van de set-top box een grote fout was. Op de consumentenelektronicabeurs IFA van afgelopen week zijn we bij Samsung en LG twee initiatieven tegengekomen voor Google TV in hun producten.

Google TV

Sinds 23 augustus is Google TV officieel in Nederland verkrijgbaar. De partner van Google in deze is Sony: dit bedrijf bracht de set-top box voor Google TV voor €199 op de markt. Uit alles blijkt deze tweede versie van Google TV op een set-top box veel beter functioneert als de eerste versie op de Logitech Revue. Binnenkort kun je een uitgebreide review van deze set-top box verwachten op Androidworld.nl.

Google TV op de IFA 2012

Zoals gezegd zijn we Google TV op twee stands tegen gekomen, bij Samsung en bij LG. Bij beide merken betrof het nog een test en was het nog geen gereed product. Zowel Samsung als LG onderzoeken de mogelijkheid om Google TV te integreren in hun eigen Smart TV-software zodat de gebruiker beide kan gebruiken. Het voordeel van Google TV is namelijk dat dit in principe een breder draagvlak heeft met Android en dat er al heel veel apps zijn die met een kleine aanpassing kunnen draaien op een televisie. Dat voordeel hebben de diverse Smart-TVs niet, daar duurt de ontwikkeling van een applicatie veel langer. De consument zou dus geholpen zijn met een hybride versie van beide.

Samsung en LG

Hieronder twee video's die wij hebben gemaakt tijdens de IFA van zowel het initiatief van LG als van Samsung.

 
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • Marvin

  Google TV is voorlopig een mislukking, zeker in Europa. Geen content, nauwelijks apps, instabiel en het draait nog steeds op Gingerbread (en daarmee is bijvoorbeeld de chrome browser die op google TV draait een aanfluiting).

  Die sony wordt overigens loeiheet en je wordt niet blij van de instellingen. Ook qua hardware is er nog een lange weg te gaan...

 • JHS_NL

  Het zou mooi zijn als Samsung gewoon android installeert op de tv's, dat Smart TV vind ik niet echt je van het tot nu toe. Weinig apps en die er zijn voegen weinig toe aan de functionaliteit...

  • Pyronick

   Het heeft nog even tijd nodig om voor de massa klaar gestoomd te worden.

   Met de komst van quad-core Cortex A15 processoren, XBMC voor Android en uitgebreidere communcatie technologie (Bluetooth Smart, NFC pairing, etc) zal het vanzelf wel beter gaan worden.

   Het ligt nu in de handen van de fabrikanten. Als Google TV standaard op meeste Sony, Samsung en LG televisies te vinden is dan zal het vanzelf inburgeren.

   • :Marfram

    komt er een samsung set up box?

    • :Marfram

     komt er ook een samsung set up box?

     • Desneeuwman

      Marvin je laat je erg meeslepen met wat je leest en niet zelf ervaart, erg jammer, want de Sony GoogleTV draait als een zonnetje, is erg snel en stabiel (tot nu toe) ik gebruik hem nu zo twee weken en het is een super apparaat.en nee deze wordt ook niet heet! Tuurlijk de content mag meer maar dat is een kwestie van tijd! Dus je mag van mij best een mening geven maar baseer hem dan wel ergens op en niet op je apple tv.