Androidworld
Androidworld
Nadat een eerste poging volkomen mislukt is, gaat Google het toch opnieuw proberen: zelf toestellen verkopen. Via de website van Google Play gaat het bedrijf tablets en smartphones aanbieden. Voorlopig zullen alleen mensen in de Verenigde Staten gebruik kunnen maken van deze nieuwe webwinkel. Andy Rubin, de oprichter van Android, maar ook de vicepresident van mobiele en digitale content bij Google, meldde dat zojuist op de weblog van Google Mobile.

Google Play Devices

Momenteel is er slechts één apparaat te verkrijgen: de Samsung Galaxy Nexus. Dit apparaat kost los, zonder abonnement of simlock, 399 dollar, wat iets meer dan 300 euro is. Wel vertelt Rubin dat het de bedoeling is om meer Nexus-apparaten te verkopen via Play Devices. Hij heeft het dan ook niet over 'smartphones', maar over 'apparaten'. Eind vorige maand deden de geruchten al de ronde dat Google van plan zou zijn een tabletwinkel te openen waarin alleen Nexus-tablets verkocht zouden worden. Blijkbaar omvatten deze plannen ook de verkoop van smartphones. Volgens de laatste geruchten is Google van plan om meerdere Nexus-tablets op de markt te gaan brengen. Deze tablets zouden door verschillende fabrikanten worden gemaakt. Het meest hardnekkige gerucht is dat er een Nexus-tablet door ASUS gemaakt zal worden. Deze tablet zou een 7 inch scherm krijgen en zal rond de 200 dollar moeten gaan kosten. Google-baas Larry Page heeft aangegevendat Google zich op goedkope, maar krachtige tablets richt.

Beschikbaarheid

De nieuwe sectie is vanuit de Verenigde Staten te bereiken via de link play.google.com/store/devices, maar deze werkt in Nederland niet. Andy Rubin vertelde in zijn aankondiging wel dat het bedrijf van plan is de dienst Play Devices ook in andere landen beschikbaar te maken. Bron: Google Mobile Blog, afbeelding via Android Community
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties