Androidworld
Androidworld
Vorig jaar kondigde Google tijdens Google I/O het project Android@Home aan. We waren een beetje bang dat dit project waarbij Android gebruikt zou gaan worden als centraal punt in je huis van het toneel verdwenen zou zijn. Niets blijkt minder waar: Google heeft een eigen consumentenapparaat ontwikkeld met de naam Nexus Q. Met dit apparaat heb je altijd toegang tot al je media die in de cloud opgeslagen staat.

Google Nexus Q

Bij de Nexus Q gebruik je je smartphone of tablet om het apparaat te bedienen, maar de echte content komt uit de cloud: het apparaat is volledig geïntegreerd in de diensten van Google Play, zoals Play Music en Play Movies. Deze diensten zijn helaas nog niet beschikbaar in Nederland, waardoor het onwaarschijnlijk lijkt dat het apparaat spoedig in Nederland beschikbaar zal zijn. Tijdens de demonstratie van de Nexus Q tijdens Google I/O werden verschillende toepassingen van het apparaat gedemonstreerd. Het is heel eenvoudig om YouTube-video's te bekijken via de Q, maar ook video's die gekocht zijn via Google Play Movies kunnen direct afgespeeld worden via het apparaat. Daarnaast is het mogelijk om met bijvoorbeeld je vrienden dezelfde afspeellijst te bewerken. Dus stel je voor dat er drie mensen zijn meet Android-apparaat, die kunnen allemaal verbinden met De Nexus Q en tegelijkertijd in real-time afspeellijsten bewerken, nummers toevoegen of eigen video's direct op de TV laten afspelen. Dit alles is gekoppeld aan de Google Play Store. Minimale vereiste is Android 2.3 en moet toegang hebben tot de Google Play Store.

Uiterlijk

Duidelijk is dat er veel aandacht besteed is aan het ontwerp van de Nexus Q. Het apparaat is een soort afgeplatte bol met een lichtrand aan de zijkant. Deze rand kan van kleur veranderen al naar gelang er content wordt afgespeeld. De afbeelding hieronder komt van The Next Web.

Video

http://www.youtube.com/watch?v=s1Y5dDQW4TY

http://www.youtube.com/watch?v=7F5FO-MyR0o

Beschikbaarheid

De Google Nexus Q is vanaf nu te pre-orderen in de Google Play Store, via Play Store Devices. Helaas is deze online winkel van Google nog niet beschikbaar in Nederland. Het apparaat zal in ieder geval verkocht worden voor $299 en zal vanaf midden juli uitgeleverd gaan worden.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties