Androidworld
Androidworld
15 juli 2012 16:11 uur
Ook met Google kun je je wandeling, hardlooprondje of fietstochtje vastleggen, maar niet heel veel mensen weten dat. Misschien dat dat na de update, die deze week voor My Tracks verschenen is, wel anders zal worden. Na meer dan een jaar heeft deze open source-applicatie eindelijk een update gekregen en ik ben er even een rondje mee gaan wandelen.

Google My Tracks

Het doel van deze applicatie is heel erg eenvoudig, het vastleggen van je activiteit door middel van GPS en deze te plotten op een Google Map. Deze kan dan opgeslagen worden en eventueel worden gedeeld via Twitter, Facebook, Google+ en dergelijke. Het eerste wat opvalt is dat de gebruikersinterface helemaal volgens de laatste richtlijnen (Holo) gebouwd is, dus de frisse blauwe kleur zien we veel terug komen. Het delen van je route is verbeterd, na het beëindigen van je activiteit kun je via de deelknop de track via verschillende kanalen rondsturen. Het delen van de info via Twitter valt niet mee, want My Tracks houdt geen rekening met het feit dat je op Twitter gelimiteerd bent met 140 tekens en wil vrolijk een bericht van 600 tekens maken. Je kunt de route ook delen met Google, dan wordt deze opgenomen in Google Maps en in je Google Docs. Dat laatste kan van pas komen wanneer je een route moet uitzetten voor een wedstrijd, wandeling of andere zaken. De kaart staat op Google Maps en die kun je delen met iedereen door de link te sturen of de embedded code op een website te zetten , in Docs staat de informatie in getallen die hierbij horen zoals tijd afstand en snelheid. My Tracks heeft ook de mogelijkheid om een verbinding aan te gaan met een apparaat zoals een hartslagmeter via bluetooth, dus deze data kan ook in de gegevens worden meegenomen.

Screenshots

Beschikbaarheid

My Tracks is een hele eenvoudige GPS-applicatie, wanneer je hem echt gaat gebruiken voor het meten van je prestaties bij het sporten dan kies ik toch voor Runkeeper, Endomondo of Looptijden.nl. Het belangrijste van deze applicatie is dat hij Open Source is, dus vooral voor de ontwikkelaars onder ons ligt hier een uitdaging. Want in de basis is het een goede applicatie maar er kunnen nog wel wat functies bij. Zoek je een applicatie om een wandelroute uit te zetten voor de padvinders scouts of de Nationale Nordic Walk-vereniging dan gaat dat prima met My Tracks.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • Wim

  Was een goede app. Uit de statistiek zijn nu een aantal variabelen verdwenen. Voorheen bijvoorbeeld netto en bruto verplaaatsingssnelheid. Jammer!!

  • Erik

   Die zitten er nog wel in, je ziet ze alleen niet meer tegelijkertijd weergegeven. In de instellingen kan je het wijzigen onder stats en dan Time measurement total time vinkje weghalen.

   Het is wel jammer dat ze dit niet meer gelijk weergeven inderdaad

   • henk

    micoach van adidas stukken beter.wel in het Engels.dit ding van google gebruikt ook aardig wat data tijdens het lopen.micoach alleen bij sturen naar de site.kun je thuis via WiFi doen.

    • Joostje

     Ik gebruik Sports tracker bevalt mij echt heel prima. Doet denk ik precies hetzelfde.
     Maar kende die van Google niet.

     • jooper

      Bloedirritant, al die mensen die hun hardlooprondje posten op FB. Ik blokkeer ze tegenwoordig ook. Hardlopen doe je voor jezelf.

      • Jelle Ruben

       Ik gebruik hem niet voor hardlopen of fietsen. Maar ik neem mijn routes op die ik met de auto maak, om zo thuis te zien waar ik rij. Handig als je onbekende wegen neemt

       • Chatbeest

        ik wil jullie van androidworld even bedanken dat er een link bij dit bericht zat. Maar die heeft er wel voor gezorgd dat ik via de androidworld app 254 mb van mijn limiet van 1000 mb in 1 dag heb verbruikt. BEDANKT!!!!